Estimated read time 4 min read
Megkóstoltuk Otthon

Szaloncukor újdonságok a Stühmer háza táján

Tavaly már elkészítettük a Tesztvilág nagy szaloncukor tesztjét (a cikk ITT olvasható), amelyben megkóstoltuk többek között a Stühmer aktuális választékát is. Nagy örömükre idén készültek pár újdonsággal, amiről természetesen mi sem maradhattunk ki. 🙂 Nem is egy vagy kettő, hanem 5 (!) különböző finomabbnál finomabb szaloncukorral lepte meg a magyar cég a csokirajongókat, köztük kettő igazán prémium variánssal. Pálinkás válogatás 3 féle ízben Ez igazi magyar szaloncukor válogatás 15 darab édességet tartalmaz és barack, -birs,- és szilvapálinkával vannak megtöltve. A bevonó 40%-os étcsokoládéból (egyedül a barackos verzió kapott tejcsokoládé alapot) készült, [tovább…]

Estimated read time 7 min read
Megkóstoltuk Vegán

Bio-Fungi gomba és a tofu

Aki szereti a gombát az nem lőhet mellé egy gombából készült termékkel sem, de a barna csiperkegombával meg pláne nem.       Barna csiperkegomba A barna csiperkegomba a fehér rokona. Termesztés-technológiája nem olyan intenzív, mint a fehér rokonánál alkalmazott, termesztése ezért hosszabb ideig tart. Ennek is köszönhető, hogy egyedülállóan gazdag ízek, illatok és aromák, dúsulnak benne. Ínyenceknek való igazi különlegesség. Legfinomabb grillezve, de vastag szeleteit, nyílott kalapját serpenyőben is süthetjük. Ízei, aromái jól érvényesülnek a vajjal, sajtokkal együtt, igazi csemege. Fehér rokonához hasonlóan ne hámozzuk meg, csak folyó víz alatt [tovább…]

Estimated read time 2 min read
Étterem Megkóstoltuk

A Gelati Budapest-ben jártam, összegyűlt a nyál a számban..

Nem is olyan régen útra keltünk a Gelati Budapest felfedezésére…nos.. SZÁJ NEM MARADT SZÁRAZON ! Mielőtt a finom süteményeinket és gyümölcs kosarunkat kihozták,2 hűsítően finom limonádét próbáltunk ki. Kellemesen savanykás,gyümölcsös..tökéletes egz forró nyári napra!       A következő csoda egy málnás-habos-csokispiskótás  gyönyör volt,melynek már csak a látványa levett a lábamról… A látható málna darabok,a szinte még habos krém,és az omlós piskóta összhangja egyszerűen káprázatos volt.       A másik választás egy emeletes epres tiramisura esett…Azt hiszem nem kell sok mindent mondanom..nézzetek rá…telis tele friss eperrel és eper szósszal,habkönnyű krémmel és laza [tovább…]

Estimated read time 7 min read
Határokon túl Megkóstoltuk Utazás

A Bio Fungi hatalmas sikert aratott Horvátországban

Bio Fungi Hirtelen ötlettel vezérelve útra keltünk egy Dalmát halászfaluba, hogy a megszokott ízvilágot kicsit felkavarva egy helyi étterem konyhájában elkészítsünk egy kreatív ételt, aminek fő irányvonala a Bio Fungi két terméke, vagyis a gomba. Nem volt egyszerű dolog bejutni úgy, hogy még csak halvány lila gőzünk sincs a horvát nyelvről. De szerencsére a Tesztvilág nem arról ismert, hogy megtorpan, ha bármi akadály merül is fel az adott dologgal kapcsolatban. A tengerparti hal és grill bár a „vihar előtt” Megérkezésünk után azonnal felkutattuk a konyha nyújtotta lehetőségeket, amiket némi magyar rafináltsággal [tovább…]

Estimated read time 1 min read
Konyha Megkóstoltuk

Ötletes Sága újdonság focirajongók számára!

A 2016-os Európa-bajnokság adta az ötletet, hogy a rangos versenyhez illő formában kerüljön a boltok polcaira a Sága Snacki & GO! Füstlije. Június elejétől lesz elérhető a 75%-os pulykahús tartalmú, laktóz- és gluténmentes, új limitált kiadású, füstízű Snacki & GÓÓÓL! A focilabda alakú és mintázatú mini pulykavirsli golyók hidegen is fogyaszthatók, de a termék saját poharában is mikrózható. A Snacki & GÓÓÓL! kupakjába most mustárt is töltöttek, hogy teljes legyen az élvezet. Természetesen mi már meg is kóstoltuk a nagyon kreatív és egyedi foci-virsliket. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, nem kell hozzá vizet sem forralni, [tovább…]

Estimated read time 5 min read
Egészség Megkóstoltuk

Vitamin Well – Vitamin Well

Már nagyon sok üdítőt megkóstoltunk és szinte mondhatjuk, hogy az ízlelőbimbóink ki vannak hegyezve, mint a legjobb penge. Most a Vitamin Well üdítőitalt vettük szemügyre. Vitamin Well   Mi négy ízben kaptunk a forgalmazótól. Citrom-Lime Rebarbara-Eper Zöldalma Barack Ezeket a palackokat szépen bedobtuk a nálunk lévő Nissan Qashqai tesztautóba és annak rendje és módja szerint lerobogtunk a horvát tengerpartra, hogy jól behűtve végigízleljük a vitaminokkal dúsított szénsavmentes üdítőket. A vitaminoknak óriási szerepe van szervezetünk megfelelő működésében. Elsőnek a Citrom/Lime párosítást kóstoltuk, ami nem fanyar, hanem inkább enyhén édeskés, de az édes [tovább…]

Estimated read time 5 min read
Megkóstoltuk

Bartendaz müzlit ettünk, és kérünk még!

Ha a Bartendazra gondolunk, elsőre mindenkinek a sport, vagy a saját testsúlyos edzés jut eszébe, nem? Viszont ez a közösség nem csak arról szól, hogy izmosak, jól néznek ki és póló nélkül edzenek. Sőt, pont azt nem csinálják. Ép testben ép lélek, tartja a mondás. Nos, ez teljesen helytálló jelen esetben, ugyanis lehetőségem nyílt Radányi Norberttel, a Bartendaz magyarországi vezetőjével beszélgetni, aki elmesélte nekem, hogy hogyan jött a Bartendaz illetve később a saját müzli ötlete. Szeretnék nektek mesélni kicsit Norbi személyéről, mert engem teljesen elvarázsolt. Nagyon jó volt vele interjút készíteni, hiszen [tovább…]

Estimated read time 2 min read
Megkóstoltuk

Paradicsomszószos gnocchi mozzarellával

gnocchi Ismét egy nagyon finom, ugyanakkor könnyen és gyorsan elkészíthető olasz gnocchi receptet hoztam. gnocchi Hozzávalók 4 adaghoz: 1 doboz paradicsomszósz (vagy két közepes konzerv) 1 db közepes vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 tk. orgánó 1 tk. bazsalikom 1 tk. kakukkfű 1 db babérlevél 2 db paradicsom 600 g gnocchi olívaolaj só bors 1 csomag laktózmentes Szarvasi mozzarella Elkészítés: Kevés olívaolajon megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, majs hozzáadom a fokhagymát, a babérlevelet és a fűszereket. Tovább pirítom még kb. 1 percig, majd hozzáadom a paradicsomszószt és az apróra vágott paradicsomokat. Sóval [tovább…]

Estimated read time 2 min read
Megkóstoltuk

Diétás recept! Csirkemell párolt zöldséggel és laktózmentes mozzarellával

Itt a nyár, ilyenkor előszeretettel készítek kalóriaszegény, ugyanakkor mégis finom ételeket. Az alábbi receptet feldobtam egy kis laktózmentes mozzarellával, amit akár rá is lehet olvasztani az ételre sütés közben, de akár „nyersen” is hozzá lehet adni, mert úgyis nagyon finom. diétás Hozzávalók 4 adagra: 30-40 dkg csirkemell 1 csokor brokkoli 1 kisebb cukkini 2 fej lilahagyma bazsalikom oregánó majoranna só bors 2-3 dl víz 1 csomag Szarvasi laktózmentes mozzarella  diétás Elkészítés: A csirkemellet megmosom, apró kockákra vágom, sózom, borsozom, majd egy kevés olajon fehéredésig pirítom. A zöldségeket szintén megmosom, a brokkolit szétszedem, cukkinit [tovább…]

Estimated read time 4 min read
Megkóstoltuk

Az első magyar, laktózmentes mozzarella a Szarvasi Mozzarellától

Az idén 25 éves, a friss, olasz típusú sajtok területén piacvezető Szarvasi Mozzarella Kft. májustól, laktózmentes mozzarellát hoz forgalomba. A Szarvasi Mozzarella Laktózmentes (100g-os és 100g-os mini) változatainak bevezetésével a speciális étrendet igénylő vásárlók kiszolgálása, és a cég piacrészesedésének további növelése a cél. Az alapítás óta nyereségesen gazdálkodó vállalkozás tavalyi árbevétele megközelítette az 5 milliárd forintot, a volument tekintve az idei évre 10% körüli növekedést tervez, és a közeljövőben további termékeinek laktózmentes változatát is forgalomba hozza. A legújabb termékfejlesztés oka: a növekvő igény a laktózmentes termékek iránt A laktózérzékenység oka a [tovább…]

Estimated read time 1 min read
Konyha Megkóstoltuk

Recept – Arancini olasz rizsgolyó

Hozzávalók 16 db golyóhoz   A golyókhoz 2 bögre fehér, főtt rizs 2 csomag Szarvasi mozzarella 1 db tojás 150 g reszelt trappista sajt őrölt fekete bors   A panírhoz 2 db tojás 50 g zsemlemorzsa   Elkészítés A rizshez adom a reszelt sajtot, tojást, borsozom majd összedolgozom. Kis golyókat formálok, majd a közepébe csinálok lyukat, és egy adagnyi mozzarellát teszek bele. Ezután alaposan összenyomkodva gömböt formázok belőle. Fontos, hogy a mozzarellát mindenhol fedje a rizs, mert különben sütéskor elkezd kifolyni. A kész golyókat bepanírozom, vagyis a tojásokat felverem egy tálban, [tovább…]

Estimated read time 2 min read
Megkóstoltuk

Garantáltan finom házi tiramisu

Adunk egy finom tippet, ha a család tagjai egy kis nassolnivalóra vágynak és egy könnyen elkészíthető, ugyanakkor nagyon finom tiramisu édességet szeretnél elkészíteni. Hozzávalók 3 db tojás 4 evőkanál porcukor 1 csomag babapiskóta (250 gr) másfél dl espresso kávé 2 dl tej 4 evőkanál kávélikőr (opcionális) 1 csomag vaníliás cukor 1 adag Szarvasi mascarpone kevés kakaópor a tiramisu tetejére Elkészítés A tojássárgáját 2 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral elverem. Hozzáadom a mascarponét és 3 evőkanál kávélikőrt. A tojások fehérjét 1 evőkanál porcukorral habosra verem, majd hozzá adom a mascarponés keverékhez. [tovább…]

Estimated read time 3 min read
Megkóstoltuk Nekünk bejött

Monofu, egyszerű, gyors, isteni

A napokban ellátogattunk a Monofuba, ahol isteni nyalánkságokat kóstolhattunk meg. De mégis, mi is az a monofu, úgy egyébként? Ez egy pop up üzlet, ahol mint nevéből sejteni lehet, csak egyféle desszertet lehet kapni, azt viszont rengeteg ízben, illetve könnyen hordozható. Amit ezen a helyen fogyaszthatunk az a creme brluée, ami egy nagyon lágy könnyed kis finomság. Érdemes végigkóstolni a kínlatot, mert 3 havonta cserélődik az egész, és újabb ízekkel kápráztatnak el minket a tulajok, Märcz Évi és Lovász József.       Amit sok helyen hangoztatnak, de nincs valóság alapja: [tovább…]

Estimated read time 4 min read
Megkóstoltuk

Fabric Csoki, az édesszájúaknak – TESZT

Fabric Csoki Figyelem, az alábbi cikk túlzott mennyiségű csokit tartalmaz ! Viccet félre téve.. IMÁDJUK a Fabric csokoládékat.. HA KÍVÁNCSIAK VAGYTOK EGY IGAZÁN ÉDES ÉS KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ CSOKI TESZTRE, TARTSATOK VELEM!     Kezdjük a témát egy kis beszélgetéssel.. A FABRIC Csokoládé egy budapesti kézműves családi manufaktúra. A gasztronómiát a formatervezéssel ötvözve készülnek egyedi tábláink, trüffeleink, bonbonjaink. Értékesnek vélik a személyes kapcsolat fontosságát, az egyedi kérések megvalósítását és a csoki hangulatjavító hatását… Amivel kapcsolatban elutasítóak, azok a mesterséges ízfokozók, adalékanyagok. Nincs olyan FABRIC tábla, amihez aromát, színezéket vagy bármilyen más nem természetes ízesítést [tovább…]

Estimated read time 2 min read
Étterem Megkóstoltuk

Repeta Bisztró, kipróbáltuk és kérünk még..

    Az elmúlt hetekben a Váci Repeta Bisztrót sikerült nagyító alá vennem, és mit mondhatnék? SZERELEMBE ESTEM! Óriási adag, megfizethető ár, baráti légkör, kedves kiszolgálók, és isteni illatok.. KELL ENNÉL TÖBB?   Ez a hangulatos kis bisztró Vác kellős közepén, a gyönyörű és híres Széchenyi utcában található. Már messziről feltűnik a kiváló külső design, mely mintha csak hívogatná a látogatókat. Nem beszélve a hangulatos kiülős részére ahol az ízletes ételek mellett még Vácot is megszemlélhetitek és persze a friss levegő… 2 féle ételt próbáltunk ki, az egyik választás a BBQ [tovább…]

Estimated read time 4 min read
Egészség Megkóstoltuk

VIWA vitaminvíz

VIWA vitaminvíz   VIWA vitaminvíz érkezett hozzánk egy kis kóstolásra és ennek a pár íznek a tesztjéről fogunk beszélni. Mielőtt nagyon belemerülünk az apróságokba valamit le kell szögezni. Az üdítő névben is benne van a szó „üdítő”, tehát most félreteszünk minden olyat, mint színezék, vagy megjelenés. vagy éppen a címke design. Szép sorban megkóstoltuk az összes ízt és ez alapján próbálunk véleményt alkotni. Az összes íz elsőre nagyon fura és a legjobb szó rá az, hogy üres. Üres azért meg aki az édes, cukros üdítőhöz szokott azoknak a megszokás szerint az [tovább…]