A bambusz nemcsak a pandáké

Estimated read time 4 min read

..avagy ruha készül belőle: Crestyle Outlet.

És hogy miért is jó a bambuszból készült ruha? A bambusz a gyapot termesztéséhez képest sokkal kevesebb vizet igényel, így mi is környezettudatosabbak illetve környezetbarátok lehetünk. Sőt permetezni sem szükséges, ezáltal minden mérgező, allergiát kizárhatunk a bambuszból készült ruhákból.

Aki ismer, az tudja télen fázni nem szeretek. Igaz nyáron sem. Ezért is örültem egy kis ruhatesztnek a Crestyle Outlet jóvoltából. Valahogy sosem gondoltam arra, hogy a téli hideget aláöltözőkkel védjem ki, pedig alapnak tűnik. Tartottam tőle, hogy rám tapad/ragad, hogy viszketek majd, hogy zavar stb. Bevallom voltak fenntartásaim a csomag tartalmával kapcsolatban: funkcionális alsóruházat, bambusz alsóruházat férfiak számára, bambusz női jógaruházat.

„A funkcionális alsóruházat fontos szerepet játszik télen, amikor az a cél, hogy a bőr száraz maradjon, és ne fázzon a ruhadarab viselője. Az aláöltöző ruházat akkor működik jól, ha a nedvességet átjuttatja a textílián, majd a ruha külső részére és onnan elpárolog, így a bőrrel érintkező felületet száraznak érezzük.” – olvastam a honlapjukon. Jól hangzik, de nem is ez győzött meg, hanem az alapanyag: poliészter, bambusz, melyek Ökotex 100 / 1. osztályú minősítésűek, ez biztosítja, hogy nem tartalmaznak olyan kémiai anyagokat, melyek irritálhatják a bőrt. Gondolom azért is fontos ezt kihangsúlyozni, mert másnak is vannak/voltak aggályai.

Őszinte leszek, az én aggodalmam az első próbánál elillant. Ahogy az aláöltöző nadrágot felvettem, szinte nem is éreztem. Rávettem a farmeremet és ahhoz sem tapadt hozzá. Komolyan mondom a farmerem is kényelmesebb lett. Ilyen lehet a szerelem első látásra: én ugyan ezt májusig le nem veszem magamról, mert nekem +25 fok alatt nem élet az élet. Persze mosni kell. És így tettem: nem egyszer nem kétszer, de az anyag azóta is tart, s bár a május még nem érkezett meg, és az aláöltözőt lecseréltem a ¾-es nadrágra, de emlékeimben őrzöm az áldott melegséget, amivel feltöltött a munkába menet az utcán, a villamoson és a vonaton.

Közben persze aktívan sportoló/sétáló/futó férfi ismerősöm is kitartóan használta az alsót és felsőt. Sőt őt a cég még egy alsónadrággal is megajándékozta. Ő szintúgy megkedvelte a termékeket, melyek megszámlálhatatlan mosás után sem nyúltak vagy fakultak meg. Szóval, amit a honlapon olvashatunk, el kell hogy higgyük: „A poliészter alapanyag jellemzői: gyors száradás, jó szellőzés, jó szakítószilárdság és kopásállóság, a napsugárzással szembeni ellenállás, gyűrődésállóság.”

A csomagom tartalmazott még egy jóga szettet, melyet egy aum jel díszít. Az aum minden mantrák (keleti imák) kezdete, az első, ősi teremtett hang. Sőt a Bhagavad Gitában (7.8), maga Krisna mondja: „Én vagyok az OM szótag minden védikus mantrában”. Tehát ez az a jel/hang, amit minden jógát szerető, gyakorló a magáévá tesz. Bevallom, nem vagyok kitartó és az örök újrakezdő jógacsoportokba járók közé tartozok, de nőből vagyok így nem mindegy, hogy miben megyek. Ha valaki azt hiszi, hogy jóga közben az ember fia/lánya nem izzad, akkor téved. Viszont a bambusz viszkóz szabályozza a testhőmérsékletet, jól szellőző, antibakteriális hatású, csökkenti a szagképződést, ami egy hot jógán igazán jól jön.

Összegezve engem meggyőztek ezek a minőségi alapanyagokból készült kiváló ár-érték arányú márkasemleges termékek, csak ajánlani tudom azoknak, akik nem bírják a hideget, akik rendszeresen sportolnak és az örök újrakezdő jóga szerelmeseinek.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek