La Villa Étterem és Pizzéria

Estimated read time 5 min read

Balatonalmádiban jártunk és ha már megéheztünk megnéztük a La Villa Étterem és Pizzéria választékát és azt, hogy a mi elvárásainknak megfelelnek e, vagy sem.

Az étterem a 71-es út mellett van jobb oldalon, ha Budapest felől érkezünk. Az utcán van parkolóhely, de mi sétálva mentünk, hiszen az egyik helyi szállodát látogattuk meg négyen, mint a gonoszok. Ja nem, mert azok heten voltak. Szóval egyszerű megtalálni, mert egy benzinkút közelében van. Mi a kerthelyiséget foglaltuk el.

Nagyon szép!

Rengetek egzotikus növény van a kandeláberek és az asztalok szomszédságában. Az egész külső rész térkő borítású és napfényes. Persze több napernyő is van ha zavarna valakit a napsütés. A pincér (később kiderült Laci) azonnal hozta az étlapot és választhattunk is. Mindenki mást kért és mégis nagyon hamar megkaptuk az ételeket. Feltűnően hamar:)

Nagyon jó, mert már éhesek voltunk és egy egész malacot is megettünk volna.

Megérkeztek az ételeink szép sorban

Laci, akit már említettem ha meg kellene valahogy fogalmaznom, akkor ezt mondanám.

„Laci annak az „átkos” rendszernek a pincére, amikor még a pincér szakma egy volt az elhivatottsággal és a vendéglátással. Anno hatalmas dolog volt ha valaki pincér lehetett és főleg akkor ha egy nívós helyen tehette azt. Laci ilyen. Határozott, de nem tolakodó és a vendégek minden rezzenését figyeli. Mi is figyeltük és idősödő kora ellenére úgy pörgött, mintha még most is húsz éves lenne. Tisztította az asztalokat és közben is mindig azt figyelte, hogy az ott lévő vendégekhez azonnal ugorjon ha szükség van rá. Alapjában itt dől el, hogy valaki visszatérő vendég lesz, vagy sem. Laci maximálisan azt nyújtja, amit a vendég elvárna, sőt sokkal többet.”

Az ételeink láttán elsőre a döbbenet fogott úrrá rajtunk. Huuuuu hatalmas adagok voltak a tányérainkon és ezt tetézte a szép és igényes tálalás.

Nekiláttunk ebédelni a szép napsütésben és hamar rá kellett jönnünk, hogy az adagok nem „egyemberesek”, vagyis nagyon nagy adagokat kaptunk mindenből. Az ízek pedig valami eszméletlen jók voltak. A húsok frissek voltak és nem voltak szárazak. Minden tökéletes volt. A fűszerezések és nem volt édes az étel, vagyis nem kellett utána sózni még a burgonyát sem. A Cordon Bleu pedig maga a tökéj.

Ide az ember nem egyszer jön, hiszen nagyon egyben volt minden. Ettünk Cigánypecsenyét, Batyuba töltött csirkemellet, rántott gombafejeket és La Villa Cordon Bleut is. Mindegyik adag a kiadóssága mellett szép is volt. Desszertnek a nagy unszolás miatt rugaszkodtunk neki, mert hely az már nem volt senki gyomrában. Szóval egy kis palacsinta következett. Na de milyen szervírozással…..

Közben kis csapatunk egy tagja bement a mosdóba és ámuldozott, hogy mennyire feltűnően patika tiszta.

Ez nagyon fontos, hiszen egy étterem az ne csak ott legyen tiszta ahol az ételeket elfogysztjuk, hanem mindenütt. Így volt, vagyis ilyen tisztaság jellemezte a kerhelységet és az étterem belső részét is.

Az udvaron nagyon szép növények vannak, amik a hangulatunkat alapjában feldobták. Itt valóban megáll az idő. Jó kicsit üldögélni a kényelmes székeken, amiken még kis puha párnácskák is vannak, és jó érezni, hogy fontosak a pincérnek a vendégek. Lacinál ez többszörösen beigazolódott, amit nem győzök ismételni. Azt hiszem minden vendéglátóipari tanulónak el kellene itt töltenie egy napot, hogy lássák, mi az, ami az egyszerűségből fakadó profizmus. Az igazi vendéglátás.

La Villa Étterem és Pizzéria

Igazi családias jellegű kis étterem és pizzéria Balatonalmádi főútján, ami kis nyugalomsziget és gasztronómiai bomba egyben. És nem csak nyáron! Megtudtuk, hogy egész évben nyitva tart és ennek már 15 éve. Ezt a 15 évnyi tapasztalatot érdemes megkóstolni mindenkinek aki erre jár, mert itt nem csak eszel, de jól is laksz!

Köszönjük a meghívást Kovács Mihály üzletvezetőnek és a La Villa Étterem és Pizzéria teljes csapatának a gasztronómiai élményt!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek