Szemöldök laminálás-az meg mi?

Estimated read time 6 min read

Sziasztok Kedves Olvasók!

Megpróbálok valahogy nagyon értelmesnek látszani és leírni azokat a tapasztalatokat, amiket a napokban szereztem a Budapesti Sminkiskolában

Vagyis a helyszín Budapest IX. kerület Malomudvar. Na jó ha nem tudod mi köze a malomnak a sminkhez, akkor barátod a Google. Szóval itt van a suli, ahol nem csak sminket, hanem a maszkmesterségtől a szemöldök laminálásig mindent meg lehet tanulni és ráadásul hivatalosan és bizonyítvánnyal, nem pedig amolyan himi-humi módon.

A szemöldök laminálásról szakmailag fogalmam sincs, de megkértem a hozzáértőket, hogy adjanak infókat, mielőtt én jó tesztelő módjára „kés” alá fekszek.

Mi is fog velem történni és milyen szerszámokat fognak bevetni?

Eszközök:

arctisztító tej vagy tonic, vattakorong, kozmetikai pálcák, szemöldökfésű, fólia, browpaste, ecset, olló, gyanta, zsírtalanító, szemöldökcsipesz, ragasztó, lamináló krém, fixáló krém

 

 

A szemöldök laminálás folyamata:

  1. Arc, szem és szemöldök tisztítása.
  2. Szemöldök megrajzolása stylingbrowpaste használatával vagy fehér ceruzával.
  3. A vonalakon kívül eső szálakat legyantázzuk, a maradékra szemöldökcsipeszt használunk.
  4. Zsírtalanítás.
  5. Átfésüljük a szemöldököt, megnézzük hogy nem szükséges-e alakítani a formáján még.
  6. Felvisszük a ragasztót a szemöldökre, amit egy szilikon „fésűvel” felfésülünk, hogy függőlegesen álljanak a szemöldök szálai.
  7. Ezután felvisszük a lamináló krémet, lefedjük a vendég teljes szemöldökét egy fóliával és hagyjuk 10 percig.
  8. Ha ez letelt, letöröljük óvatosan a laminálót egy kozmetikai pálca segítségével.
  9. Feltesszük ugyanígy a fixáló krémet, amit szintén lefedünk és 10 percig hagyunk.
  10. Ha letelt a 10 perc, letöröljük, majd szemöldökfésűvel és ollóval formára igazítjuk.

 

Remélem Ti értettétek a fentieket, mert én nem, de nem is nekem kell tudni, hanem a szakembernek. Nagyjából úgy, mint a műtőasztalon, hogy ott már mindegy, bízzuk magunk a szakikra, mert mást úgysem tehetünk.

Nem is akartamén okoskodni, csak kicsit azért szégyelltem magam, mert napokkal előtte találkoztam az én szemöldök „orvosommal”, Köteles Éva Mester kozmetikus Szakoktatóval és azt mondta „huuu Zoli, hát ezt neked is meg kell csinálni” . Ne ettől a naptól kezdve nézegettem a szemöldököm a tükörben. Kellene? Nem kellene? Most akkor bénán nézek ki és kinevetnek? Jó tudom, amikor a szépséget osztották, akkor pont szabadságon voltam, de az úgy összességében nem a szuper kategória, ez a „huu Zoli!” meg csak a két szemöldökömnek szólt, vagyis remélem. A képen látszik is, hogy nem is egyforma és nem is szép valljuk be, na de Ti se néztétek a tükörben eddig fogadni mernék.

 

 

Eljött a nagy nap és nem a szalonba mentem, ami ott nem messze a Dunaplázától van (Barok) ha jól emlékszem, hanem a fent említett Malomudvar a IX. kerületben a sminksuliba. Amúgy jó hely, mert sorompós a bejárat autóval és mindig van szabad hely, persze fizetős, de pesten hol nem?

A kezelésem kulcs fontosságú része volt a kávé, amit a kedves és annál nagyobb sminkes, maszkos tudással rendelkező Iskolavezető és oktató Pintér Andi készített nekem. Jött az akció! Le kellett feküdnöm egy olyan profi mindenfelé állítható ágyra és kezdődött az, amit már leírtam, a szemöldök laminálás.

Az egész folyamat kb. 30 perc volt, szóval nem sok. Mivel sokat voltam csukott szemmel, ezért szerencsére nem láttam a folyamatot, de amikor felordítottam a szemöldök gyantázásnál, akkor azért a csajok visítva nevettek rajtam, hogy mit hisztizek ennyitől. Na gondoltam oda van a szemöldököm amit lassan fél évszázada növesztek. Hamar eltelt az idő és valóban jó kedvvel, ami leginkább arról szólt, hogy a Zolit most átvarázsoljuk.

Jelentem sikerült, habár azonnal azért nem fogja fel az ember a változást, de valóban szembetűnő. A laminálás azért fontos szerintem, mert az emberek szemöldöke, főleg a férfiaké 40 év felett elkezdi a saját útját járni, de szó szerint. Ilyenkor össze vissza kezd nőni, jobbra, balra és össze vissza. Van akinek akkora lesz mint Brezsnyevnek, persze az nem szép, hanem az ápolatlanság egyik igen szembetűnő mutatója, ami pont a szemünk fölött csúnyálkodik és hiába van szép szemünk és hiába fontos a szemkontaktus, ezt azonnal lerombolja.

 

 

Végeztünk és gyorsan jöttem is el, mert már más várta ugyanezt a kezelést. Talán hamarosan ciki lesz ha valaki nem jár férfi létére szemöldök laminálásra? Évi már ugrott is a következő munkának, a szempilla liftingnek. Bármit is jelentsen ez, ezt is ki kell próbálnom, de majd legközelebb!

 

 

Én nagyon nem bántam meg, hogy elmentem. Állítólag olyan 6 hét az, amíg ez tökéletes, szóval nem is kell sűrűn menni. A laminálás után az első 24 óra az, amikor nem szabad, hogy víz érje a szemöldököt, utána már no para. Én persze a laminálás után kb. 3 órával már vígan fürödtem otthon és mostam a hajam, mire szembe jutott a 24 órás tanács. Na gyorsan törölköztem, de szerencsére nem történt baj, szóval kíváncsian várom a 6 hetet, hogy igaz volt e. 

Az egész kezelés, ha lehet ennek nevezni, akkor olyan 8000 ezer Ft körül van, vagyis ennyivel érek most többet ha tetszik, ha nem!

Köszönöm szépen, ma is tanultam valamit a Budapesti Sminkiskolában Anditól, Szabinától és az arany kezű Évitől, aki annyira de annyira jól gyantázza a szemöldököt, hogy azt szó nélkül nem is lehetne hagyni!

 

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek