Estimated read time 7 min read
Étterem Megkóstoltuk

Lóbár Vendéglő

A megkóstoltuk rovatunk legújabb állomása a Lóbár Vendéglő, habár fogalmunk sincs a név eredetéről, de talán ez most egy elhanyagolható hiba részünkről. A Lóbár Vendéglő Budapesttől karnyújtásnyira, Szigetszentmiklóson a Gyári út 29/A címen található. Mondhatnám egyszerűbben is, hogy mentek egyenesen a Gyári úton addig, ameddig nem láttok egy hatalmas nagy szakács bábút, amolyan „behívó embert”, de ez most nem aktuális, mert egy önjelölt versenyző letarolta, kidöntötte, lényeg, hogy az most nincs az út mellett. Azért a vendéglő mellett nagyon nyomja a lájkokat és vidáman hív mindenkit. Gyorsan nyomtam is egy szelfit. [tovább…]

Estimated read time 7 min read
Megkóstoltuk új

A poncichterek és kékfrankok nyomában

Kékfrankos Hangjai Borászati és Gasztronómiai Élménynapokon jártunkPár napja meghívást kaptunk Sopron városától egy különleges rendezvényre, melyre már az esemény nevének hallatára azonnal igent mondtunk. A meghívót tovább olvasva még jobban megjött a kedvünk az utazáshoz. Mit ígért és mit kaptunk a hűség városától:Harminchárom kiállítót, köztük 20 borászatot, 70 kiemelt tétellel, a soproni borok legjavát felvonultatva adtak betekintést e vidék kincseibe. A soproni nedűk mellett, egyedi gasztro élményekkel vártak, az izgalmas borokkal teljes harmóniában a legkülönfélébb ínyencségeket és táj jellegű ételeket kóstolhattunk. Az eseményt Sopron város polgármestere nyitotta meg, aki beszédében elmondta: [tovább…]

Estimated read time 6 min read
Étkezés Határokon túl Megkóstoltuk Utazás Vegán

Felfaltuk Ciprust 2-rész

Ha Ciprusra jössz, enni fogsz. Sokat! De persze nem mindegy, hogy hol. Az én egyik kedvenc időtöltésem a páfoszi éttermek és tavernák tesztelése, ami hasznos tevékenység is egyben, hiszen a vendégeink egyik leggyakrabban feltett kérdése, hogy hova menjenek, ha egy jót akarnak enni. Az évek során összeállt a „Nagy Páfoszi Étterem Lista”, olyan helyekről, melyeket szívesen ajánlok bárkinek meglátogatásra. Jöjjön most néhány kedvenc étterem a listáról.   Costa’s Koloni Tavern     A meze Ciprus nemzeti eledele, ami nem egy fogás, hanem apró fogások sokasága, vagyis egy ízelítő arzenál mindabból, ami [tovább…]

Estimated read time 4 min read
Étkezés Megkóstoltuk Utazás Vegán

Felfaltuk Ciprust 1-rész

 A szigeten lévő kalandjaink folytatódtak, és nem is akárhogyan: megkóstoltuk a helyi specialitásokat egy grill étteremben, ami a szállásunktól mindössze öt perc kocsikázásra volt.       A Riganato Greek Grill Paphosban található, amit hozzánk hasonlóan akár autóval, akár gyalog is meg lehet közelíteni. Ingyenesen parkolhattok az utcában, de ha esetleg nem lenne hely, akkor közvetlenül az étterem mellett van egy parkolóház hihetetlenül kedvező áron, 1 euro/h díjért, sőt még egy jó kis autómosó is van lent.     Visszatérve a Riganatohoz, az érkezésünknek nagyon örült az egész hely. Minden pincér [tovább…]

Estimated read time 6 min read
Megkóstoltuk Nekünk bejött

Magija túródesszert teszt

Sziasztok ….á nagyon jó kis teszt elé nézünk mégpedig a Magija csoki bevonatos túródesszerttel! Jajj miért nem csinálunk több ilyen tesztet?  Ezekre kellene ráállni és nem az utazgatásra, vagy az autó tesztekre. Na jó nem sajnáltatom magam és nekilátok az eszme futtatásnak, ami jelen esetben az én ízlésvilágom leképezése lesz pár mondatban.     A Magija túródesszerteket nem mástól, mint a Dziguas Hungary Kft-től, vagyis pontosabban Petrától kaptam. Nagyon kedves volt és azt mondta, hogy Ő is nagyon szereti, szóval talán még nekem is bejöhet az íze. Nagyon szőrszálhasogató lesz a [tovább…]

Estimated read time 4 min read
Étkezés Megkóstoltuk

Scoville teszt próbája az „evés”

Aki nem szereti az erős ételeket, az is tudja, hogy mi az a chili. Most a Scoville skála tesztjét nézhetitek meg az alábbi videóban, ami fölöttébb érdekes, de ne rohanjunk előre ennyire.     A Scoville skála egy mérési a csípősség (fűszeresség vagy „meleg”) a chili paprika, mint rögzített Scoville Heat Units (SHU), alapuló koncentrációja capsaicinoidok, amelyek között a kapszaicin a uralkodó komponens.  A mérleg készítőjéről, Wilbur Scoville amerikai gyógyszerészről kapta a nevét , akinek 1912-es módszerét Scoville organoleptikus teszt néven ismerik. A Scoville organoleptikus teszt a legpraktikusabb módszer az SHU becslésére, és egy szubjektív értékelés, amely a forró chilis evésével tapasztalt emberek kapszaicinoid érzékenységéből származik. Alternatív módszerrel, nagy [tovább…]

Estimated read time 7 min read
Egészség Megkóstoltuk

Get More Vits vitaminvizek

Kaptunk egy nagy adag vitaminvizet a Get More Vits hazai forgalmazójától!  Ennek személy szerint nagyon örültem, mert ki ne szeretné a potyát? Na jó nem ezért, hanem azért, mert a sok műszaki cikk mellett kellett már egy kis frissítés. A termék képviselőivel egy kávézóban futottam össze és már első pillanatban látszott, hogy nagyon jó fejek és valóban arra voltak kíváncsiak, hogy mit fogunk a termékekről írni.  A vitaminvizek nagyon jó dolgok, bármilyenek is legyenek. Az étkezéseink sajnos hiányosak, ezért javasolják az étrendkiegészítőket, hogy a hiányállapotból kifolyó vitaminszüksékletünket pótoljuk a lehetőségekhez képest. [tovább…]

Estimated read time 8 min read
Konyha Megkóstoltuk

Lauben rizsfőzőt teszteltünk, ami kivonja a rizsből a….

Na persze, majd a cikk elején elárulom mit von ki a rizsből a gép… Azt várhatjátok még egy darabig! Közben eszembe jutott az internet fénykora, amikor Fogarasi Árpi már megelőzte a Lauben márkát, mert ő is kivont valamit, mégpedig a „vízbű a zoxigént” Aki erre nem emlékszik az járjon utána. Lauben Low Sugar Rice Cooker 1500AT – Rízsfőző   Már az elején megírom, hogy tőlem semmi jóra ne számítsatok ha rizsről van szó, mert nem igazán szeretem. Utálom, amikor ragad, utálom, amikor kiszárad és akkor is, amikor nincs jól eltalálva a [tovább…]

Estimated read time 5 min read
Megkóstoltuk Nekünk bejött

Frutta Max sörízű szörpöt kóstoltunk

Ki ne szeretné azokat a nyári kertipartykat, amelyeken egy hűsítő szörp társaságában beszélgetne barátaival? Mai tesztünk sztárja a Frutta Max, ezeknek a nyári kertipartyknak a hangulatát hozza el, de nem a szokványos módon. Személy szerint, mindig is szerettem a szörpöket, legyen az egy savanyú, citromos szörp, vagy egy édes málnás. Amikor a Frutta Max megkeresett minket, hogy küldenének egy szörpcsomagot, gondolkozás nélkül lecsaptunk rá, hiszen egy igazán meglepő termékcsaládról van szó. A Frutta Max olyan szörpöket készít, amely már a címből is kiderült. Igen, sörízű szörpöket!     Mielőtt még beleásnánk [tovább…]

Estimated read time 7 min read
Megkóstoltuk Nekünk bejött

TATRATEA, ezt is megkóstoltuk…

  Hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a szomszédos Szlovákiában gyártott Tatratea, ami egy olyan tea alapú likőr, amely különböző gyógynövények és gyümölcsök kivonatainak felhasználásával készül. Minket is érdekelt, hogy vajon milyenek is ezek a likőrök, miért szeretik a magyarok, és mi rejlik a hívogató csomagolások mögött. A Tesztvilág csapatát megajándékozták egy hat darabos kóstolóval (az első széria ízeivel), ezért úgy gondoltuk, hogy tapasztalatainkat a következőkben megosztjuk olvasóinkkal. A hat darab 0,04l-es üvegcsék fehér-ezüst díszcsomagolásban érkeztek, amelyet az alábbi képen is látható. Az ezüst minta az üvegeken lévő feliratokat idézik, így [tovább…]

Estimated read time 7 min read
Megkóstoltuk Nekünk bejött

G21 California BBQ Premium Line Grillt teszteltünk

Végre itt a tavasz és egyre több kertes ház veleljárója lesz a grill illat és a hideg sör.  Mi most ezért egy elég nagy grillezőt próbáltunk ki, mégpedig a G21 California BBQ Premium Line Grill készüléket.     A grillező egy hatalmas dobozban érkezett, (vagyis mi mentünk érte az eMaki webáruházhoz természetesen egy teszt Teslával. Kellett is, mert elég nagy helyet foglalt a grillező.) amit gondoltam gyorsan kibontok és indulhat is a sütögetés. Tévedtem, de elég nagyot .   A grillezőt össze is kell szerelni, ami konkrétan eszembe se jutott. Minden [tovább…]

Estimated read time 7 min read
Megkóstoltuk Vegán

Natur Aktív, Bio vegán szendvicskrém- Aldi teszt

Sziasztok! Mi szeretünk otthon nyugodtan reggelizni és azt minőségi élelmiszerekkel és lehetőleg minél színesebben és változatosabban. Szeretnék most valami igazán finomat mutatni nektek.     Natur Aktív Bio Vegán Szendvicskrém     A szendvicskrémet Budapesten a XXI. kerületben Csepelen vettem, a II.Rákóczi Ferenc úton. Érdemes ezt az üzletet megnézni, habár mindegyik Aldi kb. ugyanolyan, de ez nagyon kilóg az én képzeletbeli listámon. Igen menjetek el oda. A csepeli temetővel átellenben van, talán így mindenki megtalálja könnyen. Miért írom ezt? Vakít az üzlet a tisztaságtól! Ugye a rend és a tisztaság sosem [tovább…]

Estimated read time 9 min read
Egészség Megkóstoltuk

VIWA Vitamin Víz

Viwa vitamin víz, amiről most beszélni fogok és bátran mondhatom, hogy elég jóízű teszt időszakon vagyok túl. A terméket a gyártótól kaptuk csak úgy meglepetésszerűen, hogy mondjuk már el mit gondolunk, vagy mik a tapasztalatok. Persze nem kellett kétszer mondani, és sorban nyitottuk is ki a kis PET palackokat. Viwa Vitamin Víz Első pillantásra mindegyik flakonba ugyan annyi üdítő került. Üdítő? A fólia címkén az áll „vitamin water”. Kicsit megtévesztő az egész megjelenés, mivel arra akar utalni, hogy ez egy amcsi termék, holott ízig- vérig magyar. De nincs is ezzel baj, [tovább…]

Estimated read time 2 min read
Határokon túl Megkóstoltuk

Vulcano Sonkamanufaktúra, ahol a malacok is sört isznak

Vulcano Sonkamanufaktúra     Franz Habel 2000-ben döntötte el, hogy kizárólag a Vulcano-malacok tenyésztésével és sonkakészítéssel fog foglalkozni. A többszörösen díjnyertes delikátesz különlegessége a hosszú, szokatlanul meleg hőmérsékleten történő tárolás. A sonkák 18 és 20 fok között érlelődnek egy klimatizált helyiségben 27, vagy akár 36 hónapon át.     Az Auersbach bei Feldbach-ban található manufaktúra három emeleten, összesen 1000 m2 területen kalauzolja el az érdeklődőket a sonkakészítés különleges világába. A látogatók számtalan érdekes információt tudhatnak meg a Vulcano sonkáról. Az idegenvezetések alkalmával bepillantást nyerhetnek a levegőn szárított nemes sonka vagy a finom [tovább…]

Estimated read time 8 min read
Megkóstoltuk Nekünk bejött

Megkóstoltuk a ChileAzteca- Tres Locos extra csípős savanyúságot

Egy kis élelmiszeripari teszt, vagyis megkóstoltuk a Tres Locos savanyúságot, ami még a sokat látott Chuck Norrisnak is feladná a leckét!   Most nem egy multicég termékét, hanem egy házi manufaktúra, akarom mondani kistermelő portékáját kóstoltuk meg. Tres Locos A gyártó szerint ez egy erősnek mondható savanyúság, ami többféle paprikából készül. Bár hallkan jelzem, hogy azért én mást is láttam az üvegben, ami nem paprika. De az már csak a fűszerezés alapanyagai lehetnek. A csomagolás a hagyományos befőttes üveges megoldás, amin három dühös azték harcidíszbe öltözött harcos látható. Talán az Ő [tovább…]

Estimated read time 6 min read
Konyha Megkóstoltuk Műszaki

Concept VF3030 Gofrisütő-teszt

  Halihó Kedves Olvasók! Nagy örömmel teszteltünk, mivel a Concept VF3030 gofrisütő volt a kiszemelt áldozatunk. Ki ne szeretné a gofrit? Ugye mindenki, és ezért is örültünk a Concept tesztnek. Concept VF3030 gofrisütő     A gofrisütő doboza teljesen egyszerű és a használati utasításon kívül nem is volt semmi, persze minek is, mert olyan egyszerű termékről beszélünk, mint a vasgolyó. Nincs semmi kapcsoló, hőfokszabályzó, vagy bármi ami nehezíthetné a dolgunkat. A Concept VF3030 a kisebbik gofrisütő, mert létezik ettől nagyobb is, de nekünk tesztre ez tökéletes, mert nem kell egy komplett [tovább…]