Szőke András mutatta meg nekünk, hogy mivel ápoljuk a bőrünket

Estimated read time 6 min read

 

szoke-szappan-logo

 

Szőke Andrással Hévízen találkoztunk a Bonvital Wellness & Gasztro Hotel megnyitóján, ahhol a legnagyobb meglepetésünkre egy lábmasszázs szobában várta a vendégeket. Természetesen jó tesztelők lévén nyomban a színész kezei közé kerültünk és hosszú beszélgetés közben nem csak a testünk, de a lelkünk is megkönnyebbülve búcsúzott a mindennapi lelki terhek súlyát hátrahagyva.

Na de nem is szeretnék nagyon előre szaladni, hiszen egy olyan dologról fogunk beszámolni, amiről mindenki hallott, hiszen ez igazából egy régen elfelejtett tradicionális „orvoslás”, ami mellőzi az új köntösbe bújtatást, vagy a ráncfellvarrást.

Szokeszappan_tesztvilag

 

[sam id=”63″ codes=”true”]

 

Előljáróban pár sor Szőke Andrásról

Szőke András 1989. óta foglalkozik természetgyógyászattal, gyógynövényekkel, masszázsokkal. Kollégáival együtt az Ősök Házában, gyógynövényes kozmetikai anyagokat állítanak elő. Taliándörögdön a Római Katolikus Plébánia ad otthont a növénytermesztési munkájuknak és a kézműves előállításnak. Elsősorban a „Kolostori gyógyászat” és a hazai népgyógyászat levéltári receptúráiból merítenek. Tagjai a Magyar Gyógynövény Szövetség és Terméktanácsnak. Termékeik a Balatonfelvidéki Nemzeti Park védjegyével rendelkeznek.

Az, hogy mivel ápoljuk bőrünket, éppoly fontos, mint az, hogy milyen fizikai és szellemi táplálékot veszünk magunkhoz.

 

Szokeszappan_tesztvilag (1)

 

Mi a fenti termék jótékony hatását élvezhettük. Elsőnek a lábáztatáshoz hasonló módon a lábunkat az Aranyló Nap Lavros Fürdőecet névre keresztelt természetes készítménybe kellett áztatni. Pár perc után Bandi, akit már akkor tegeztünk és sok információt átadott nekünk a termékeivel kapcsolatban, nem erőteljesen, hanem inkább nagyon gyengén masszírozva dolgozta be az anyagot bokától a talpig mindenütt. Nem szólt itt semmilyen relax zene és nem láttunk semmi sámánizmusra hajazó dolgot. Egy dolog volt, ami talán a legfontosabb, az emberi kommunikáció. Nem a külcsíny számít és nem a termékek csomagolásának a trendisége, hanem az a kutatómunka, ami után elkészültek ezek a népi gyógyászatban használt és ma már régen elfelejtett növények gyógyító hatása.

A fürdőecetes masszázs után következett valami teljesen más. Bandi szappannal mosta meg a lábunkat és való igaz, hogy nem volt rossz érzés, de valljuk be ez nem megszokott manapság, hogy férfi a férfinak mossa a lábát. De félre a tréfával. Ez a szappan kinézetre teljesen olyan, mint amit a piacon, vagy azoktól az emberektől lehet venni, akik hobbiszinten készítenek mindenféle szappanokat. Összetételben azért másról van szó.

 

Szokeszappan_tesztvilag (2)

 

[sam id=”64″ codes=”true”]

 

„FEKETE & SZŐKE” HÉVÍZI ISZAP SZAPPAN

 

hévízi gyógyiszap átmenet a tőzegek és a vulkanikus forrásiszapok között, tehát un. kevert iszap. Az iszap 80 % szervetlen és 20 % szerves anyagot tartalmaz. Az ásványi alkotórészek közt a mész van túlsúlyban, mert a szárazanyag 60 %-át adja. A mészkő mellett kvarc, földpát, csillám és amfiból ismerhető fel. Ezeknek az apró, hegyes kristályú elemeknek jelentős szerepük van a bőrfelület ingerlésében. A kémiai vizsgálat az iszapból a szervetlen anyagok közül a kalcium, nátrium, magnézium, szilícium, vas, alumínium és titán szulfát, hidrogén-karbonát, klorid és jódod vegyületeit mutatta ki. A víz alatt elkorhadt növényi anyagok maradékai a forrásvíz által fellazított tőzegréteg szerves részeit jelentik, s bennük a kovamoszatok vázai, kagylóhéj-törmelékei növelik a bőrt ingerlő fizikai gyógyhatást. Az iszapban levő rádiumsók és redukált kénvegyületek a gyógytényezők különleges értékei. A hévízi gyógyiszap rádiumos hatása a fájdalomcsillapító sugárzásával a szervezet mélyére hatva elősegíti és növeli az anyagcserét, élénkíti a mirigyműködését, megnyugtatja az idegrendszert és a sejtműködést a gyógyulás irányába befolyásolja. A hévízi lápos iszap radontartalma az ország minden iszapja közül a legnagyobb.

Szokeszappan_tesztvilag (1)Tehát ezzel a természet megalkotta szappannal mosta-dörzsölte át a lábunkat Szőke Kapitány. Túl nagy jelentőséget nem tulajdonítottam ennek, hiszen egy lábmosás mit tudhat?

Nagyjából ez a láb masszázs 25-30 perc lenne, de mi olyan jót beszélgettünk, hogy ez sokkal több lett.

Hogy éreztem e valamit? Megmondom őszintén, hogy miután felvettem a zoknimat és a cipőmet és eltelt kb 10 perc, úgy éreztem, mintha szivacson járnék. Könnyebbséget éreztem legalább 1,5 órán keresztül. Nem keresem a miérteket, mert a teplomi könyvtárakban feljegyzett több száz éves tapasztalatokkal versenyezni nem lehet és felesleges is. Szőke Kapitány nem csak a természetbe bújtatott marketinget kínálja, hanem magát a természetet és a természetességet. Ezek így összegyúrva mindenféle puccos modernitástól függetlenül működnek ma is, mint ahogy működtek nagyanyáink idejében is.

Tehát sok sikert kívánunk és nem fenyegetés képpen, de visszatérünk hozzád és megnézzük hogyan is készülnek ezek a remek dolgok.

Ha ti pedig szeretnétek valami igazán jó terméket vásárolni, akkor jelentem akár online is megvehetitek IDE kattintva!

 

szoke-szappan-logo

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek