Szerzői jog

Estimated read time 6 min read

Jogi nyilatkozat és szerzői jogok

Első bekezdés – általános információ

A magyar jog ismeri a szerzői jog fogalmát. Amennyiben a Honlapon a “fogd és vidd “tartalmi jelölés nem látható (CC),  tehát nincsen kitéve az ingyenes tartalomra utaló jelzés, akkor ez annak a szellemi terméke aki azt oda írta, vagyis minden tartalom másolása, szerzői jogot sért (szövegek, képek, videók, hanganyagok, letölthető dokumentumok stb.)!

Hibás az a gondolkodás mód, hogy attól, mert valami fent van az interneten, az mindenki számára hozzáférhető és szabadon másolható.

Fellépési lehetőségek a szerzői jog megsértése esetén: Eljárás büntető jogilag, eljárás polgári jogilag, ideiglenes intézkedésként az oldal felfüggesztésének kérése a bíróságtól, az okozott károk, vagyoni (és nem vagyoni) megtéríttetésére kereset beadása a bíróságnál.

A jelen honlap böngészésével a felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy a honlap üzemeltetőjének,
Tesztvilag.hu- nak a szellemi termékét képező tartalmakat nézi és olvassa (szövegek, képek, videók, hanganyagok, letölthető dokumentumok stb.) és kizárólag saját személyes információ szerzésére használja fel. A honlap üzemeltetője mint jogtulajdonos nem járul hozzá e közzétett tartalmak változatlan vagy nagymértékben hasonló módon  továbbközléséhez.

A jelen feltétek tudomásulvételével a felhasználó egyúttal aláveti magát a magyar szerzői jog és a Honlap üzemeltető székhelye szerint hatáskörrel rendelkező magyar bíróság illetékességének is.

Második bekezdés – jogi nyilatkozat és szerzői jogok

Ön a (www.tesztvilag.hu) honlapra (a továbbiakban: Honlap) való belépéssel elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználója a rendszernek:

 • A Honlapon található tartalom Tesztvilág, (a továbbiakban: Szolgáltató)
  (cím: 2310. Szigetszentmiklós, Szivárvány utca 1. ) kizárólagos szellemi tulajdona.
 • A Szolgáltató fenntart minden, a Honlap bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával, terjesztésével kapcsolatos jogot. A Honlap tartalmát nemzetközi és magyar törvények védik.
 • A www.tesztvilag.hu weboldal főszerkesztőjének (Katona Zoltán) előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a Honlap egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, forráskód, védjegy, fotó, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) másolása, felhasználása, feldolgozása és bármilyen módon történő értékesítése.
 • A Honlap oldalai teljes terjedelmükben, a reklámokkal, hirdetésekkel együtt szerzői jogvédelem alatt állnak, tilos azokból bármely részt kivágni, és azt nyilvánossághoz bármely módon újraközvetíteni.
 • Tilos továbbá a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül a Honlap tartalmát tükrözni, azaz technikai művelet segítségével újraközvetíteni, még változatlan formában is.
 • A Honlap jogosulatlan felhasználása büntetőjogi és polgári jogi következményeket von maga után.
 • A Honlapról értesüléseket csak a Honlapra való hivatkozással lehet átvenni úgy, hogy az átvevő nem módosíthatja az eredeti információt és köteles a Honlapra utaló egyértelmű hivatkozást minden későbbi hivatkozásnál is feltüntetni.
 • A Szolgáltató pontos és hiteles információk közlésére törekszik, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal.
 • A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után, a Szolgáltató követelheti a jogsértés azonnali abbahagyását és kárának teljes körű megtérítését.
 • A Honlap tulajdonosa folyamatosan ellenőrzi a honlapon elhelyezett információkat, és minden ésszerű intézkedést megtesz az információk folyamatos aktualizálásáért, a pontos és hiteles információk megadására törekszik, azonban azok pontosságát és teljességét garantálni nem tudja, az esetleges ebből fakadó károkért felelősséget nem vállal, a portálon előforduló semmilyen pontatlanságért, vagy hiányosságért, továbbá az oldalon szereplő információkra hivatkozva semmiféle kártérítés nem kérhető sem közvetve sem harmadik féltől.
 • A Honlapon szereplő információk tájékoztató jellegűek!
 • A Honlap tulajdonosa fenntartja a jogot, hogy a honlap tartalmát bármikor megváltoztassa, a Honlap tartalmában értesítés nélkül bármikor változtatásokat és javításokat hajtson végre.
 • A Honlap más internetes lapokra mutató linket is tartalmazhat, azonban ezen internetes oldalak tartalmáért a Szolgáltató felelősséget nem vállal.

 

Harmadik bekezdés – jogi fellépés

 1. A Honlap mindennemű tartalma, engedély nélküli felhasználása, átdolgozása, utánközlése tilos!
 2. A Honlap tartalma csak abban az esetben használható fel, ha ahhoz a főszerkesztő (Katona Zoltán) írásbeli hozzájárulását adta!
 3. Az írásos engedély nélküli utánközlés, átdolgozás használati, közzétételi napi díja 100.000 Ft, másolt oldalanként/képenként!
 4. A bizonyításhoz közjegyzői internetes tartalomtanúsítást alkalmazunk, amely közokirat!