Stúdió Madison

Estimated read time 7 min read

A Madison 2019-ben nyitotta meg kapuit a nagyvilág előtt. Korábban irodaként funkcionált, mára azonban egy rendkívül impozáns stúdió lett belőle, melynek tulajdonosa Jaksa Tímea.

A stúdiót könnyen meg lehet közelíteni a H5 HÉV-vel, amivel a Filatorigátnál kell leszállni, majd körülbelül 5 percet szükséges sétálni ahhoz, hogy megtaláljuk a helyszínt. Ezen kívül a Bogdáni út és a Szentendrei út kereszteződésénél is van buszmegálló, ahol több busz is közlekedik, ez szintén körülbelül 5 perc gyalogútra van a stúdiótól. A stúdió pontos címe: Budapest, III. kerület, Bogdáni út 1.

Aki kocsival érkezne, annak az udvaron lehetősége van parkolni. A stúdió mellett éppen most épül egy vadonatúj lakóház vagy irodaház, így azt mondhatom, hogy egyáltalán nincs rossz környéken. Számomra a stúdió épülete kívülről is szép, már amikor közeledünk felé látszanak a hatalmas ablakok. Ami talán az egyetlen negatívum, hogy ugyan GPS alapján könnyen meg lehet találni a helyet, az utcáról érkezve nem egyértelmű az, hogy ezt kerestük. Nincs kint nagyobb tábla, cégér, irányító nyíl, ami arról tájékoztatna minket, hogy ez az épület bizony a stúdió helyszíne.

Ahogy felsétálunk a lépcsőn és bemegyünk az ajtón azonnal szembetűnik a recepció, ám az odáig vezető úton is érezzük, hogy ez bizony nem egy átlagos stúdió, rendkívül elegáns és ízléses a berendezés.

Ahogy a folyosón haladunk a recepció felé, az elején elmegyünk egy, a ruhaboltokban hasonlatos öltözőfülke, valamint a vakuk, fényformálók mellett. Ehhez kapcsolódóan tudni érdemes, hogy mivel napfény és enteriőr stúdióról van szó, így napközben (főleg, ha süt a nap) maximum ellenfényre van szükséged. Ezt pedig tapasztalatom szerint bőven fedezi egy állandó fényű lámpa, amely minden teremben megtalálható. Természetesen, ha szeretnénk a kint lévőket is igénybe tudjuk venni. Ezen kívül, ha igényeljük, hogy legyen egy asszisztenciánk, aki segít nekünk a fények beállításában, tehát szeretnénk tanulni, erre is van lehetőség. Ezt az igényt azonban előre, minimum 24 órával korábban jelezni kell.

A recepcióhoz vezető úton elhaladunk még egy lépcsőfeljáró mellett, ami egy galériába vezet. Itt található egy kis berendezett, nyitott helyiség, asztallal, kanapéval és fotelekkel, ez a tárgyaló. Itt nyugodtan le tudunk ülni a megrendelővel vagy modellünkkel, hogy nyugodtan át tudjuk beszélni a koncepciót, azonban ugyanúgy bérelni kell, mintha egy terembe mennénk.

A recepció mellett is található egy kanapé asztallal, így ott is helyet foglalhatunk, amíg várakozunk.

A Madison jelenleg 4, szebbnél szebb teremmel rendelkezik: Sunday, Silhouette, Arden és New York. Mindegyik teremnek teljesen más stílusa és berendezési bútorai vannak.

Az első kettő terem, ami mellett elmegyünk a két legnagyobb, az Arden és a New York. Őszintén mondhatom, hogy ezekben a termekben sokszor nemhogy az 1, de a 2 óra is van, hogy kevésnek bizonyul, annyi lehetőség van. Véleményem szerint ez a két terem rendkívül jó üzleti, glamour vagy boudoir fotózásokra, de ugyanakkor páros, portré fotók is készíthetőek itt.

Az Arden hasonló típusú képek készítésére alkalmas, mint az imént említett New York, azonban itt van egy, a semmibe vezető, régebbi stílusú csigalépcső, sok zöld növény, és egy kis, láncokon függő hinta is.

Hátrébb található a Silhouette, ami szintén alkalmas üzleti és glamour fotózásra is, ahogyan páros és portré fotózásra is. Ahogy a New York is, ez a terem is több szintből áll, ahová lépcsőkön tudunk felsétálni.

A Sunday a leghátrébb lévő, de legvilágosabb terem az összes közül, ugyanis fehérek a falak is. Az összes helyiséget át szokták rendezni, az aktuális szezonnak megfelelően. Itt jelenleg található egy rendkívül csinos hinta, így ez a terem a családoknak is izgalmas lehet, hiszen a gyerekek imádják ezeket. Ugyanakkor természetesen szintén lehet itt portré, páros és glamour fotókat is készíteni. Ebben a teremben található a stúdióban egyedül végtelenített háttér, amik több színben is elérhetőek.

Itt hátul található egy nagyobb smink tükör, de ha átmegyünk egy kis folyosón, szembetűnik, hogy két, rendkívül jól kialakított sminkhely is rendelkezésre áll, ha éppen nem dolgoznak ott a sminkesek. A stúdióban 5 állandó sminkes tevékenykedik, akikhez előzetesen kell időpontot foglalni, és felár ellenében csodaszép sminkeket varázsolnak a fotóalanyoknak. Az összes sminkes vállal haj igazítást is (sütés, szárítás).

Bérelhető ruhák ugyan nincsenek, de található itt egy kis cipős polc, ahol a hölgy vendégek választhatnak maguknak cipőt a fotózásra.

Még egy kicsit hátrébb vannak az igényesen kialakított, tiszta mosdók, amelyekkel szemben elhelyezhetjük kabátjainkat a fogasokon, vállfákon.

A recepción kérhetőek különböző italok és rágcsálni valók, melyek árairól a pulton lévő kis tábláról tudunk tájékozódni. A személyzet rendkívül kedves és segítőkész. Ha bármi kérdés, kérés felmerül, azonnal rendelkezésre állnak. Amikor vége a foglalási időnek, akkor azt kopogással jelzik a bérlők felé. A stúdió hétvégén szinte mindig forgalmas, hétközben viszont egy kicsit nyugodtabb. A karácsonyi időszak viszont tényleg nagyon pörgős. Ha ide szeretnénk jönni vendégeinkkel fotózni, akkor érdemes jó előre lefoglalni az időpontokat. A stúdió kutyabarát, amennyiben négylábú kedvenceink szobatiszták.

Lehetőség van kártyás fizetésre, ami fontos szempont lehet sokak számára. Fontos megemlíteni, hogy több filmet, beszélgetést is forgattak már a stúdióban, illetve a külső részén is.

Ezen kívül a két, egymás mellett lévő stúdió (Silhouette és New York) egybenyitásával egy 140nm alapterületű rendezvényhelyszín alakítható ki, ami helyet adhat céges rendezvényeknek, karácsonyi partiknak vagy akár születésnapi buliknak. Időpontot bármelyik esetben lehet online foglalni, egy nagyon egyszerűen használható foglalási rendszeren keresztül.

Az NDustrial Studios a Madison testvérstúdiója, ahol ugyanúgy Tímea a tulajdonos. Erről a stúdióról fog szólni a következő beszámolóm.

Amit egy nagyon jó dolognak tartok az az, hogy jutalmazzák a visszatérő fotósokat. Mindegy, hogy az NDustrialba vagy a Madisonba szól a foglalás, ugyanis bármelyikbe mész, az beleszámít a számlálásba.

Ennek részleteiről és előnyeiről ezen a linken tudsz többet olvasni: https://studiomadison.hu/resident-card-program/

Ezt a stúdiót csak ajánlani tudom, én is biztosan visszatérek még ide.

A stúdió weboldala: https://studiomadison.hu/

A cikk írójának oldala: https://www.facebook.com/aradilillafoto

(Aradi Lilla)

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek