Studio Different

Estimated read time 5 min read

A Studio Differentbe már visszatérő vendégként érkeztem meg a stúdió tesztre.

A stúdió a VIII. kerületben helyezkedik el. Megközelítése tömegközlekedéssel a 9-es busszal vagy 72M trolival a legegyszerűbb; mindkettőről a Horváth Mihály téri állomásnál kell leszállni.

Mi a sminkesemmel, Plausin Viktóriával, most autóval érkeztünk meg a helyszínre egy hétvégi napon. Egy kicsit keringeni kellett a környéken, mire találtunk megfelelő parkolóhelyet néhány perc séta távolságra. A stúdió az épület második emeletén található. Nagy pozitívum, hogy van a házban lift, azonban szokatlan helyen, az első lépcsősor utáni folyosó végén helyezkedik el. Miután feljutottunk a második emeletre, a liftből kiszállva jobbra kell fordulni. A stúdió tulajdonosa, András nyit nekünk ajtót, érkezés után teával, kávéval kínál minket.

András kedvesen megkér minden vendégét, hogy legyenek szívesek megszabadulni az utcai cipőjüktől az előtérben és használják a vendégpapucsokat. Az előtérből több helyiség is nyílik. Belépést követően balra található a jól felszerelt konyha és András kisebb munkaállomása. Jobbra  a mosdó, ami mindig jó higiéniai állapotban van, szemben pedig a több részre osztott stúdiótér van.

A stúdiótérben rengeteg különféle típusú és méretű fényformáló található, szépen egy helyre rendezve. A Mikrosat által gyártott fényforrásoké és fényformálóké a főszerep. Három darab Mikrosat Digital 7R és egy darab Mikrosat Boom Digital 12R áll a fotósok szolgálatára. Ezen kívül pluszköltség ellenében kérhetők Godox AD600PRO fényforrások (szám szerint kettő), amikhez Nikon és Canon kompatibilis vakuvezérlőket tudnak adni.

Érdemes megemlíteni, hogy a stúdióban lehetőségünk van szélgép, füstgép és Full HD felbontású projektor használatára is, ezzel is segítve a kreatív fotózások kivitelezését.

A sminkeseknek kedvezve a felszerelés között található egy Mikrosat 5500K LED ring light is. Ami a folyamatos fényű fényforrásokat illeti, két darab Jinbei 150LEDV és egy darab Godox500LED W panel van az arzenálban.

Hátterek szempontjából nagyon bő a választék.  A legnagyobb területet a stúdióban a holker foglalja el. A holkerrel szembeni falon pedig egy fali háttértartó található. Az egyik oldalsó falon fekete háttér van.Fontos tudni, hogy pluszköltséggel jár, ha a papír háttérre rá szeretnénk állítani a modellünket.

Visszakanyarodva a holkerre:

Élőben szép állapotúnak tűnik, viszont retusálás közben feltűnt, hogy több helyen is koszos, karcos a felülete. Ez egy gyakorlottabb Photoshop felhasználó számára nem jelent nagy problémát, de úgy gondolom, egy kezdő fotós igazán megszenvedne, mire leretusálna minden szennyeződést a fotóról. Tudom, hogy a stúdiók számára mindig nagy költség a holker újrafestése, de jelen esetben sokat segítene.

Hatalmas pozitívum, hogy a stúdiótérben minden falon van legalább egy darab konnektor és legalább egy elosztó. Számos más stúdióban tapasztaltam, hogy csak egy, maximum két falra szereltek fel konnektorokat és nem volt elegendő mennyiségű elosztó sem. Ez a tényező számomra azért szokott negatívum lenni, mert sok esetben befolyásolta az általam alkalmazott világítástechnikát.

A stúdiótérből nyílik egy helyiség, amiről nem tudom eldönteni, hogy öltözőnek vagy fürdőszobának nevezzem-e – talán inkább kettő az egyben. Számomra egy kicsit furcsa, nem megszokott megoldás, valószínűleg helytakarékossági okból választották. Maga a helyiség tiszta és rendezett, alkalmas lehet akár egy kisebb stúdiótérnek is, ha valaki fürdőszobai fotókat szeretne készíteni.

Véleményem szerint a Studio Different profi fotósok számára lett kialakítva. Tökéletes választás webshop reklámok készítésére, üzleti portrékhoz, fashion és beauty fotókhoz egyaránt.

A stúdiót kétféleképpen lehet lefoglalni: a weboldalon található foglalási rendszeren keresztül vagy e-mailben.

Ami az árazást illeti, a stúdiónak van egy számomra nagyon szimpatikus kezdeményezése, a stúdióbérletek. Erről bővebb információt szintén a stúdió honlapján lehet olvasni.

Összességében ez alkalommal is nagyon pozitív benyomásom volt a Studió a Different-ről, és várom, hogy legközelebb is náluk fotózhassak.

(Várkonyi Richárd)

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek