Loft Studio Budapest

Estimated read time 5 min read

 

A 2022-es évi első fotózásomat lehetőségem volt a Loft Studio Budapestben végezni a Tesztvilág.hu támogatásával. Már több alkalommal gondolkodtam rajta, hogy a stúdió megfelelő helyszín lenne egyes saját projektek kivitelezésére; egyszer időpontot is foglaltam, amit sajnos le kellett mondanom, így eddig nem sikerült náluk fotóznom.

 

loft_studio (4)

 

A Loft Studio a III. kerületben található a Bogdáni út 1-ben. Sok fotós számára ismerős lehet, és több egyéb stúdió is van ezen a környéken, amely korábban iparterület volt. Tömegközlekedéssel érkeztem, a belvárosból a 9-es busszal, aminek Óbudai végállomásától csak néhány percet kellett sétálnom. A helyszín megközelíthető a Batthyány térről Szentendre irányába közlekedő H5-ös HÉV Filatorigát megállójától is. Az autóval érkezők számára több helyen is van parkolási lehetőség, ugyan nem közvetlenül a stúdió előtt, de csak néhány métert kell sétálni. A Google Maps alkalmazást használók figyelmét felhívnám, hogy egy házszámmal tovább küld az alkalmazás, amit jeleztem a stúdió tulajdonosának, Csanádnak is. Kissé nehéz volt megtalálni a stúdiót ebben a labirintushangulatú ipari környezetben, de azért sikerült. A tulajdonos ki is emelte, hogy a bérlők gyakran eltévednek, pedig több helyen is ki van táblázva, hogy merre is kell fordulni, hogy elérjük a végcélunkat. Ilyen esetben nyugodtan lehet őt a megadott telefonszámon hívni, szívesen ad útbaigazítást.

A stúdióba belépve egy kisebb beszélgetős, nappalira emlékeztető térbe csöppenünk, két kanapéval, dohányzóasztallal. Itt el tudtuk végezni a fotózás előtti utolsó briefet a csapat minden tagjával. Ezzel a helyiséggel egybenyitva van egy kisebb konyhaszerűség, alapvető berendezéssel (hűtő, mikró, kávégép) felszerelve. Csanád készségesen kínált minket kávéval, teával; elmondása szerint a fogyasztás benne van a bérlés díjában, nem feláras, mint sok helyen.

loft_studio (8)

A stúdió talán leggyengébb pontja a mosdó. Ez a helyiség nem a stúdión belül helyezkedik el, hanem a bejárattól jobbra kell fordulni egy folyosóra, és annak a végén található. A helyiség nagyon pici és fűtetlen. Maga az illemhely viszont tiszta és kulturált.

 

A nappaliból jobbra nyílik egy öltöző és sminkeshelyiség. Itt két sminkes tud egyszerre dolgozni. Sok fogas, jó fények, nagy tükör, sminkasztal, két bárszék és egy kanapé található itt. A körülmények ideálisak a sminkesek és a fodrászok minőségi munkavégzéséhez. A stúdiótér két részre van felosztva. Egyik része egy matt fehér festékkel festett holker. A tulajdonos kéri a bérlőket, hogy utcai cipővel ne lépjenek rá, mert könnyen koszolódó, sérülékeny festékrétegről van szó. Cserébe viszont tud adni nekünk lábzsákot vagy papucsot.

 

A holkerrel szemben található egy nagy méretű szürkére festett fal. Ez a falfelület néhány mozdulattal feketévé változtatható, ugyanis egy függönykarnison van egy fekete anyag, amit be lehet húzni a szürke rész elé.

A stúdióba sok természetes fény érkezik be, de igény szerint az ablakok felett lógó fekete függönyökkel és gorilla tap-pel tökéletesen be lehet sötétíteni az egész stúdió teret. Hátterekből több különböző színű Colorama hátteret használhatunk a fotók tökéletes kivitelezéséhez. Csanád elmondta, hogy a stúdiót fotózáson kívül gyakran bérlik videózásra, klippek és reklámanyagok forgatásához is.

Felszerelés szempontjából egy Magyarországon keveset látott márka található meg a stúdióban: a svájci Elinchrom. Összesen hat darab vaku és számtalan különböző fényterelő alkotja a stúdió arzenálját. Az Elinchrom fényforrásokon kívül Hensel vakuk is vannak. Ami az állványokat illeti, az olasz Manfrotto közel teljes termékpalettája áll a rendelkezésünkre.

Mivel a tulajdonos egyik fő profilja a kutya fotózás, rengeteg kutyajáték is van a stúdióban.

A fotózás során több hasznos tippet, segítséget is kaptam a tulajdonostól, aki segített beállítani a fényeket az elképzelt fotók eléréséhez.

 

 

Összegezve nagyon elégedett voltam a stúdióval. Ajánlom mindenkinek, aki fashion, beauty vagy reklám vonalon fotózik és minőségi munkára törekszik.

A Loft Studio Budapest a hét minden napján nyitva tart. Bérlésre a weboldalukon keresztül van lehetőség

(Várkonyi Richárd)

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek