NDustrial Stúdió

Estimated read time 11 min read

NDustrial Stúdió

Az NDustrial 2016 októberében nyílt meg a Budapest, Galvani út 6 szám alatt, először csupán csak a 3. emeleten 3 teremmel. A későbbiekben bővült tovább a 3. emeleten még egy teremmel, a 2. emeleten még 2 teremmel, majd az első emeleten egy rendezvényteremmel. Ez a stúdió a korábbi cikkben elemzett Studio Madison testvér stúdiója, a tulaj pedig közös, Jaksa Tímea személyében. Egy kívülről ízig-vérig ipari, kicsit már-már régiesebb épületben található, amit egyébként könnyen meg lehet közelíteni.

Tömegközlekedést illetően mind a 17, 41 és 47-es villamos csupán pár perces gyalogútra tesz le bennünket a helyszíntől, ha az Andor utcánál szállunk le. Annak sem kell aggódnia, aki kocsival érkezik, hiszen ingyenes parkolási lehetőség van a stúdió előtt, az iparterületen és az utcán is.

A stúdióhoz vezető út az Andor utcáról nyílik, az ipartelep bejáratán kell bemenni, majd jól kitáblázott útvonal jelzi, hogy merre is kell vennünk az irányt. Ehhez azonban segítséget nyújt a stúdió weboldalán található kis videó, ami megmutatja a pontos útvonalat. Ezen a linken érhető el: https://www.ndustrialstudios.com/hu/kapcsolat/

Egy hangulatos tükrös folyosót átszelve jutunk el a lépcsőkhöz, ahol a kiválasztott terem szintjéig kell sétálnunk. Lift sajnos nincsen, így akinek a lépcsőzés gond lehet, annak ezzel számolnia kell.

Jómagam még nem találkoztam olyan stúdióval, ami több szinten helyezkedik el, ez szerintem ritkaság.

Az első szinten található a rendezvényterem, ahol akkor is egy workshop zajlott, amikor megérkeztünk. Ennek a neve Block9, amely a rengeteg nagy ablak miatt igencsak fényes helyiség. A falfelületekkel szintén játszottak, van itt látszó tégla, sima falfelület, vasajtó vagy éppen földig futó ablak. Van beton felület is, és egy gyönyörű régi ipari ablakból készített térelválasztó. A padló csiszolt beton, padlófűtéssel. A helység klimatizált, 4 nagyteljesítményű klímával rendelkezik. A térből nyílik a sminkszoba/öltöző/női mosdó együttese, férfi mosdó és a hinterland. Minden lámpája dimmelhető. Állandó berendezése a bárpult bárszékekkel és a mini konyha, designhűtő, kanapék, 4 asztal (2 fém és 2 fa), 2 könyöklő és 12 szék. Ez az egész 300 nm-en terül el és természetesen külön mosdókkal rendelkezik.

Ezen kívül az Atrium terem is bérelhető, mint rendezvény helyszín, de erről később írok részletesebben.

Az NDustrial több rendezvény helyszínt is kínál, ezeknek külön weboldala van: https://ndustrialevents.com/

A berendezett stúdió mindegyikére igaz alapvetően az, hogy a kevesebb néha több. Ugyan enteriőr stúdióról van szó, szép berendezéssel, még sem csicsás. Egy letisztult, elegáns terekkel bővelkedő stúdióról van szó, ahol véleményem szerint első sorban elegánsabb, business, vagy glamour, boudoir képeket készítenek. Ezeket persze lehet kombinálni mind portré vagy páros fotózással.

Ugyanakkor a stúdió jó lehet családi és kutyás képek elkészítésére is, ugyanis kutyabarát a hely, amennyiben kedvenceink szobatiszták.

A második emeleten található két terem, a Sorelle és az Átrium. A Sorelle egy nagyon világos, letisztult, Skandináv stílusú terem, többek között egy vászon kanapéval, gardróbbal, bár asztallal, és székekkel.

Az Atrium egy elég nagy, szinte üresnek mondható terem, ami ugyanakkor remek fotózási, vagy szertartás helyszín lehet. Bizony, ezt ki szokták bérelni esküvői szertartás helyszínnek is. Ez a terem ugyanakkor alapból nem fűtött, igény és előre jelzés esetén fűthető. Található itt több, a mennyezetről leeső textil, függöny és néhány berendezési tárgy. Rendkívül világos stúdió, amihez alap esetben nem jár semmilyen vaku vagy LED lámpa, ezt 1000 Ft/óra áron bérelhető. A terem díja viszont pont ezek miatt kedvezőbb, mint a többié. Véleményem szerint ide szoktak jönni a kutyusok is fotózásra, illetve a weboldalon inspirációként találhatóak kismama képek is.

Amit még itt érdemes megemlíteni az az, hogy a stúdió mellett üzemel egy bútor üzlet, ahol nem csak vásárolni, hanem bérelni is lehet bútorokat a fotózáshoz. Ez az Atriumhoz kifejezetten jól jöhet, ha egyedi, általunk be- és elrendezett bútorokkal szeretnénk dolgozni. Erről bővebben itt lehet olvasni: https://www.ndustrialstudios.com/hu/butorberles/

Fontosnak tartották, hogy minden szinten le lehessen ülni a várakozóknak, így a lépcsőházban is, de a teremhez vezető folyosón is található 1-1 kanapé, valamint a termek mellett egy társalgó is.

Szintén ezen a szinten találhatóak a smink helyiségek is. Van egy nagyobb, amit ki is szoktak adni bérbe, illetve a stúdió sminkesei is itt dolgoznak. Ennek szomszédjában van egy kisebb is, ami viszont kizárólag a stúdió sminkes munkatársainak van fenntartva. Itt, a második emeleten is van mosdó, hogy ne kelljen azoknak még egy emeletet mászni, akik ezen a szinten bérelnek termet.

A harmadik emeleten a lépcsőházban szintén van egy kanapé, de a stúdió ajtaján belépve találjuk szembe magunkat a recepcióval, a büfépulttal, és a további 4 térbe vezető ajtóval. Itt fogadott bennünket a stúdió egyik munkatársa, aki készséggel körbevezetett a stúdióban, miközben több információhoz is hozzájuthattam.

Itt egyébként egy kellemes illat keringett, amitől még otthonosabban éreztük magunkat. A pultban kérhető üdítő és kávé is, becsületkasszás alapon, de az italok ára egy kis táblán fel van tüntetve. Itt található a stúdió egyik mosdója is, ami bár első ránézésre nem túl bizalomgerjesztő, mégis stílusos és tiszta. Ami még egy rendkívül jó dolog az az, hogy kialakítottak egy teraszt a tetőn, ahová jó idő esetén ki lehet ülni, vagy itt is tudunk néhány képet lőni. A büfé árairól egy kis tábla tájékoztatja a vendégeket, tehát a fogyasztást a bérleti díj nem foglalja magában. 

Ezen a szinten található termek pedig az Xsite, a Tiara, a Skandi és a Wall Street.

Az Xsite egy szintén világos, különböző falfelületekkel, berendezési tárgyakkal ellátott klimatizált, hidegebb időben padló fűtéses terem. A berendezést illetően van itt hinta, kanapé, függő ágy, fonott és nem fonott fotel is, de a szép nagy ablakok a függönyökkel is jó téma lehet.

A mellette lévő terem, a Tiara is egy nagyobb, fényes stúdió, végig ablakkal, amelyeknek a fénye szabályozható a függönyökkel. Itt is többféle berendezés van, a terem közepén van egy megemelt ágy, körülötte pedig fotelek, székek, egy szép tükör és egy kanapé is. Ez a terem hidegebb időben szintén fűtött, melegben pedig klimatizált.

A Skandi egy több szempontból is nagyon érdekes terem. Évszaknak megfelelően úgyszintén fűtött vagy klimatizált, berendezése pedig nevéből adódóan Skandináv stílusú, letisztult. A plafonon látható több spot lámpa, melyek be és kikapcsolását egy távirányítóval lehet irányítani. Amik viszont rendkívül különlegessé teszik ezt a termet az az, hogy található itt egy konyhasziget, működő főzőlappal, így például szakács portrék vagy gasztro fotók is készíthetőek itt. A pult mögül tolóajtókkal nyílik még két rész, az egyik, egy rendkívül nagy öltöző, tükrökkel és további fénytechnikai eszközökkel. A másik terem viszont egy fürdőszoba, ahol található egy mosdókagyló, egy kád és egy zuhany is. Erről a weboldalon nem a Skandin belül hanem a Fürdőszoba menüpont alatt lehet bővebben olvasni. A kád és a zuhany is működik, használható fotózásokra, azonban előre kell szólni miatta, hogy biztosan legyen meleg vizünk. Persze nyáron lehet, hogy még jól is esne egy kis hűsítés. Innen nyílik még egy wc, ami a Skandi külön bejáratú mosdója. Ez talán egy picivel nagyobb, mint a recepciónál található, számomra már első pillantásra kicsit jobbnak tűnt, mint az előző, de természetesen ahogy az is, ez is tiszta és kulturált.  

A Wall Street egy szintén különleges, állandó szórt fénnyel megáldott terem, melyben az üzlet kapta a fő hangsúlyt. Található itt egy modern, üveg íróasztal, bárszék, kanapé és fotel is. Ezen kívül egy változtatható színű plexifal is helyet kapott ebben a teremben. Fekete, sötétszürke, fehér, valamint egy New Yorki festett falrész váltja egymást.

Az egyes termekben a konnektorok annyira beleolvadnak a környezetbe, hogy alig lehet őket észre venni. Minden teremben van egy hosszabbító, így nem gond a távolság a lámpák helyezése közben.

A stúdióban lehet videóklipeket, beszélgetéseket is forgatni.

A weboldalon megtekinthető a stúdió alaprajza, ugyan néhány stúdiónak még a régi neve van ezen feltüntetve.

Az Atrium teret kivéve az összeshez jár egy világítás szett, továbbiak azonban felár ellenében bérelhetők. Ezen kívül ingyenesen igénybe lehet venni derítőlapot, derítőlap állványt, diffúzort és szélgépet is. Elsősorban szerintem a workshopokhoz bérelhető eszközök között található: projektor, vászon, flipchart, és egy Panasonic LED tv. Ezekről bővebb információt az alábbi link tartalmaz: https://www.ndustrialstudios.com/hu/studioeszkozok/

A végösszeget kártyával is lehet fizetni, bérelhető ruhák viszont nincsenek.

Amit már a korábbi cikkben említettem a Studio Madison kapcsán az itt is igaz, mégpedig, hogy van egy törzsvásárló kártya programjuk. Minél többször megyünk fotózni a Madisonba vagy az NDustrialba, annál jobb szolgáltatásokban részesülünk. Ennek részleteiről itt lehet olvasni: https://www.ndustrialstudios.com/hu/resident-card-program/

Ebben a stúdióban is igényelhető asszisztencia a lámpák használatának megtanulásához, ez azonban előre egyeztetendő és plusz költséggel jár.

Amit még nem igazán láttam máshol az az, hogy kínálnak business fotózáshoz csomagokat, aminek az árában a smink, a fotózás és a retusált képek átadása is benne van.

Összességében nagyon jó élménnyel gazdagodtunk ebben a stúdióban, a személyzet rendkívül kedves és segítőkész, a terek letisztultak, különlegesek, mind más és más témájú, stílusú. A stúdiót otthonosnak éreztem, remélem, még a jövőben is visszatérhetek majd.

 
A stúdió honlapja: https://www.ndustrialstudios.com/hu/
A cikk írójának oldala: https://www.facebook.com/aradilillafoto

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek