Lóbár Vendéglő

Estimated read time 7 min read

A megkóstoltuk rovatunk legújabb állomása a Lóbár Vendéglő, habár fogalmunk sincs a név eredetéről, de talán ez most egy elhanyagolható hiba részünkről.

A Lóbár Vendéglő Budapesttől karnyújtásnyira, Szigetszentmiklóson a Gyári út 29/A címen található. Mondhatnám egyszerűbben is, hogy mentek egyenesen a Gyári úton addig, ameddig nem láttok egy hatalmas nagy szakács bábút, amolyan „behívó embert”, de ez most nem aktuális, mert egy önjelölt versenyző letarolta, kidöntötte, lényeg, hogy az most nincs az út mellett. Azért a vendéglő mellett nagyon nyomja a lájkokat és vidáman hív mindenkit. Gyorsan nyomtam is egy szelfit.

 

A kép nem a legjobb minőségű, pedig lehetne, mert a sapkámon is viselem, hogy van valami kapcsolatom az egyik hazai fotós márkával az Olympusból átalakult OM System márkával. Na de nem akarok most erről beszélni, mert a képeket most telefonnal készítettem.

A vendéglő kívülről nem az a puccos és nem is akar többnek mutatkozni, mint amit az ember gondolna. Jelzem, hogy sok sok éve járok erre, de nem voltam még itt. Engem leginkább a nagy szakács bábú sarkalt arra, hogy benézzek. Szóval a párommal be is mentünk, hogy együnk egyet, ha van mit még délután 13:30 után.

 

Mikor beértünk úgy közepesen tele volt a vendéglő. Szabad asztalt nem kellett keresni, mert volt szerencsénkre, de ahogy számolgattam, olyan 10 asztal lehet, ami egyenként 4 személyes. Ami jó, hogy nem olyan kis kocka asztalok vannak, hanem olyan igazi nagy családi asztalok.

 

 

Tehát nem kell nyomorogni és amolyan éttermes módon tud az éhes ember ebédelni. Ja igen, mert 11h-tól 15h-ig van nyitva. A vendéglő pedig svédasztalos és fix összegért egy órán keresztül annyit ehetsz amennyi beléd fér. 15-20 éve rengeteg ilyen kis vendéglő volt, de vagy a gyenge minőség, vagy rossz üzleti szempontok miatt sorban csődbe mentek. Talán az is lehetett az ok, hogy elindult egy árverseny lefelé, amit olyan negatív szintre vittek, hogy saját maguk alatt vágták a fát.

Manapság is fontos az ár, de szerintem fontosabb a minőség, hiszen ez az, ami működteti a rendszert.

Na de enni jöttünk, nem gazdasági dolgokról filozofálni.

Körbe is fotóztam az ételeket és megkerestem egy nekem szimpatikus asztalt és lepakoltuk a cuccainkat.

Azért azt mondani, hogy szorongunk a kis hely miatt, nem volna igaz. Jól látszik, hogy az asztalok minőségiek és a székek se a szocreálos 40 éves régi bútordarabok. Azért ezek fontos dolgok és tényleg azok a részletek, amik vissza fogják a vendégeket húzni. 

Az ételekről egy pár fotó

 

Sokáig nem tudtam, hogy mi hiányzik nekem, de csak beugrott. Az egész vendéglőből hiányzott egy kis virág, vagy bármi más növény. Persze tudom, hogy nem botanikus kertbe jövök, de azért az emberi szemnek jólesik egy kis természet.

A Lóbár Vendéglő Facebook oldaláról „loptam” az alábbi képet, hogy lássátok, kikkel találkozhattok és milyen családias a légkör. Gondoltam csak jó lehet a hely, ha a Mikulás a főnök és a rénszarvas lányok szolgálnak ki. Na de irány az ebéd!

 

 

Úgy kezdem, hogy mindent is megkóstoltunk és nem volt semmi olyan, hogy ez oké elmegy, hanem az, hogy ez is de finom! Végre valahol merik és használják is a fűszereket! Semmi nem volt túl sütve, vagy nyers és egy két ételnél pedig gasztronómiai orgazmusom lett.

A fasírt olyan, hogy Isten gyere le! És a sült húsok is, bár tudjuk, hogy az egy alap, amit kötelezően tudni kell. Szóval merem kockáztatni, hogy sosem ettem ilyen jó fasírtot. Annyira ízlett, hogy említettem is, hogy mindent megkóstoltunk, de én ebből nem egyet, hanem felálltam és még egyet elvittem az asztalunkhoz. Annyira előre rohantam, hogy nem is mondtam, hogy volt többféle leves is, ami olyan nagymamánk ízvilága. Valószínű ezért voltak sokan, mert a minőséget fontosnak tartják és nem egy autópálya melletti étterem, ahol sosem látják többet az embert.

Pár éve egy Badacsony melletti strand büfénél dicsértem a sült kolbászt, mire azt mondta a büfés ” Ha rosszat adnék, akkor a helyi emberek a fejemhez vernék!” Nekünk az itteni emberek is fontosak, mert belőlük élünk egész évben. Gondolom pontosan ez az igazság a Lóbár Vendéglőre is.

 

 

A levesem így nézett ki, ami egy csirkeaprólék leves volt. Nem tudom azt mondani, hogy túl híg, vagy kevés zöldség, vagy hús jutott, mert mindenki úgy szed magának, ahogyan éppen szereti. Nem volt olyan étel, ami hideg lett volna! Minden pont jó volt, és most ki is térek arra, ami nekem a legjobban tetszett, mégpedig a makulátlan tisztaság!

De tényleg, olyan tisztaság van, hogy nem hiszem el, hogy lehetséges olyan helyen, ahol 3 percenként bejön valaki ebédelni, vagy elvitel miatt és kint 15 cm-es havas latyak van mindenütt. Ezért is csináltam pár képet a padlóról, mert érdekes módon vagy én nem láttam, vagy szellemek takarítanak, de patika volt minden. 

 

 

Azért kellett vadászni, hogy éppen senki ne legyen a képen, de láthatjátok, hogy egy árva lábnyom sincs sehol úgy, hogy kint alig lehetett az autóval elindulni a nagy hótól. Gondoltam jön a kis titkos játékom a mosdó, ezt mindig megejtem, hátha ott van valami, ami nem ezt a tisztaságot illeti.

 

 

Csak a férfi mosdóban jártam természetesen, de nem csak tisztaság, hanem jó illat is volt. 

Egyébként a legnagyobb elismerés a tisztaság, mivel a poharaink és az evőeszközök is makulátlanok voltak. Sehol egy hologram, egy halvány vízkőcsepp, vagy bármi más! Ember legyen a talpán, aki egy poharat ennyire szépen el tud mosogatni. Én aztán kerestem a hibát, de nem volt ezen a téren. Szerintem nem is voltunk még soha ilyen helyen, ahol ilyen patika lenne minden. Na de vissza az ebédhez, mert mégis csak ezért jöttünk!

 

 

Szép sorban minden megkóstoltunk és emelkedett is a vércukor szint, ahogy illik. Aki szokott ilyen svédasztalos helyen enni az tudja, hogy a legrosszabb, amikor mindenfélét össze vissza eszel egymás után. Mi ezt bevállaltuk és aznap nem hogy enni nem akartunk, de a kajakómától szinte semmit nem tudtunk csinálni.

 

 

Közben egy kis infó a vendéglő működéséről.

 

 

Nagyon jót ettünk és ami tetszett, hogy voltak olyan ételek is, amik nem a hétköznapi svédasztalos ételek.

Az ételek minősége kifogásolhatatlan, a hely tisztasága pedig messze a legjobb, amit valaha láttunk, pedig jártunk már rengeteg étteremben itthon és külföldön is! 

Próbáljátok ki ti is, 2990 Ft-ért jó kis gasztro élmény a Lóbár Vendéglő!

Ja és a cím: Lóbár Vendéglő, Szigetszentmiklós, Gyári út 29/A

Facebook oldal ITT 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek