Felfaltuk Ciprust 1-rész

Estimated read time 4 min read

 A szigeten lévő kalandjaink folytatódtak, és nem is akárhogyan: megkóstoltuk a helyi specialitásokat egy grill étteremben, ami a szállásunktól mindössze öt perc kocsikázásra volt.

 

 

 

A Riganato Greek Grill Paphosban található, amit hozzánk hasonlóan akár autóval, akár gyalog is meg lehet közelíteni. Ingyenesen parkolhattok az utcában, de ha esetleg nem lenne hely, akkor közvetlenül az étterem mellett van egy parkolóház hihetetlenül kedvező áron, 1 euro/h díjért, sőt még egy jó kis autómosó is van lent.

 

 

Visszatérve a Riganatohoz, az érkezésünknek nagyon örült az egész hely. Minden pincér mosolygott, és úgy éreztük, mintha ezer éve ismernénk őket. A hihetetlenül barátságos és gyors kiszolgálással már a szívünkbe lopta magát a Riganato. Ha ez nem lenne elég, akkor pedig bátran kijelenthetem, hogy felfaltuk Ciprust. Mindent megtalálunk a kínálatban, ami a szigetet jellemzi, de leginkább a grill gasztronómiát.

 

 

A menedzser szerint a tál, amit hárman alig tudtunk megenni, mert olyan hatalmas volt, tartalmazza a hely specialitásait. Ez az ún. Mega Platter disznó,-és csirke souvlaki-t, marha kebabot, csirkét, ciprusi virslit, halloumnit, marha és disznó gyro-t, sheftaliát gombát, sült krumplit, tzatzikit, mustárt és majonézt, illetve görög pitát tartalmazott. Mind ezek mellé kaptunk egy hatalmas adag salátát is- hagy egyenek a magyarok!

 

 

Bevallom, hogy sosem hallottam még a sheftaliátról vagy a halloumniról, mielőtt ciprusra érkeztem volna. Az első pár napban sokan emlegették ezt a bizonyos halloumnit, amit végül lehetőségem volt kipróbálni, hiszen ez is az asztalunkra került. Nyilvánvalóan ha valamit az ember először kóstol, akkor nincsen viszonyítási alapja, de ha őszinte akarok lenni, ezt az ízvilágot nem is akarnám hasonlítgatni semmihez sem. Jó volt, és kész. Kitérve a húsokra, azt kell mondanom, hogy nagyon jól át voltak sütve.

 

 

A görök piták messze nem olyanok voltak, mint amit itthon a sarkon veszünk. Sokkal ízletesebbek. Egyébként, ha valaki Paphoson nyaral, és túlságosan elfáradt az üdülésben, akkor tud rendelni is a hatalmas kínálatból. A menü tartalmaz különféle mártogatósokat, mint például hummus, tzatziki, tahini, görök joghurt, csak hogy a legciprusiabbakat említsem.

 

Előételekből sincs hiány, a már említett grillezett halloumni, vagy a mi tányérunkon is szereplő grillezett ciprusi virsli is megrendelhető. A saláták különlegessége, hogy mindegyiket Riganato Pitával szolgálják fel. Ha gyermekkel tervezzük meglátogatni az éttermet, akkor sincs baj, ugyanis a porontyok öt féle gyermekmenüből válogathatnak. Ha valaki az eredeti gyrost szeretné kipróbálni, akkor piták tárháza várja, de a főételekből sincs hiány. Ha valaki inkább hamburgerekre vágyik, akkor arra is van lehetőség, még akkor is, ha valaki vegetáriánus étrendet folytat, hiszen az étterem kínál vegetáriánus hamburger opciót is. Ha pedig a hamburgerek kistestvérére éhezne valaki, akkor szendvicset is kérhet. Mi végül egy hatalmas tálat kaptunk telis tele finomságokkal, amelyekről már meséltem.

 

Vissza fogunk még ide térni, mert a nagy íz vadászat közben elfelejtettük megkóstolni a vegán falafeles Gyrost, ami nagyon is érdekel minket. Szóval nem hagyjuk annyiban és hamarosan ismét jövünk Riganato Greek Grill.

Köszönjük a tulajdonosnak, Demetris Úrnak, hogy vendégül látott minket és nem mellesleg a Ciprusi Köztársaság Idegenforgalmi Minisztériumának a segítségét!

 

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek