Magija túródesszert teszt

Estimated read time 6 min read

Sziasztok ….á nagyon jó kis teszt elé nézünk mégpedig a Magija csoki bevonatos túródesszerttel!

Jajj miért nem csinálunk több ilyen tesztet?  Ezekre kellene ráállni és nem az utazgatásra, vagy az autó tesztekre. Na jó nem sajnáltatom magam és nekilátok az eszme futtatásnak, ami jelen esetben az én ízlésvilágom leképezése lesz pár mondatban.

 

 

A Magija túródesszerteket nem mástól, mint a Dziguas Hungary Kft-től, vagyis pontosabban Petrától kaptam. Nagyon kedves volt és azt mondta, hogy Ő is nagyon szereti, szóval talán még nekem is bejöhet az íze. Nagyon szőrszálhasogató lesz a véleményem, mert van a méltán híres Túró Rudi, aminek nincs párja a világon és akaratlanul is ehhez hasonlítja szerintem mindenki, nem csak én. Persze tudom, hogy ez más termék és nem is akar hasonlítani a mi kutyánk kölykére, de a kinézete és az, hogy az van ráírva, hogy túródesszert, nagyon is egy pályán indulnak. A Magija túródesszert egy Litván cég terméke és ezért is vagyok kíváncsi, hogy nekik mi az az ízvilág ami tetszik.

Jelenleg az Auchan, Metro, Interspar, CBA, REÁL, Tesco üzletekben lehet kapni , de aki ügyes csokivadász, az megtalálja a legkisebb városban is.

 

Kaptunk csokoládé, mákos, vanília, karamella és kókusz ízesítésű termékeket. Szép sorban meg is kóstolom és leírom mik az első tapasztalatok.

Az első legyen a csokis, bár a kókusz a mindenem, mert amiben kókusz van az rossz nem lehet.

A csomag kibontása pofon egyszerű, ami jó pont, mert a gyerekünk könnyen kinyitja és nem kell neki a nagy kínlódás közepette szétnyomni az amúgy is közepesen kemény állagú túródesszertet.

Hú de el kalandoztam.., vissza a csokis Magija túródesszerthez.

 

 

Amikor kibontottam, akkor láttam, hogy ez nem kerek, mint a Túró Rudi, hanem szögletes és sokkal tömzsibb. Szétvágtam és nem tapadt a túrókrém a késhez hanem enyhén morzsolódva elvágta. 

Hmmm az íze nem rossz, de más az, ami első reakcióra elmondanék. Olyan, mintha nem is a túró ízét érezném, hanem valami nagyon más dolgot. Olyan nagyon krémszerű, bár nem olyan, mint a tömlős camping sajt, hanem valahol a kettő között a túró desszertekhez képest. Ízre finom és nem túl édes, inkább azt gondolom, hogy nagyon nincs is benne cukor, hanem a külső csokibevonat édes íze viszi a desszertet. A csokibevonat nagyon finom és roppanós! Ha 1-10-ig osztályoznám, akkor adnék egy laza nyolcat, de még nem tudom, hogy a többi milyen lesz.

 

A második a vallatáson a mákos túró desszert.

 

 

Megőrülök ahogyan meglátom a kis kicsapódó páracseppeket a túródesszerten! Eladja magát, mint a hideg csapolt sör a korsóban, amikor ezernyi kis gyöngy jelenik meg és gurulnak lefelé a pohár falán.

 

 

A mákos az valami űber gasztronómiai orgazmus, még úgy is, hogy csak a másodikat kóstolom! A termékek egyébként természetes alapanyagokból készültek és egy habosító eljárást követően lesznek nagyon lágy és krémes állagúak. Össze sem lehet hasonlítani a sokszor emlegetett Túró Rudival. Az íze nagyon jó és meg is tudnék enni ebből 3-4 darabot azonnal. Eddig ez a No1 túródesszert, vagyis a mákos!

 

Jöhet a Vanília

A vanília nem a kedvenc ízem, de nem állok ellen és megnézem mit tud.

 

 

Még mindig az a tök jó állag, ami nem ragad és nem tapad a késhez. Íze nekem nem lesz soha a kedvencem, de azért ha valaki megkínálna vele, akkor nem utasítanám vissza. Vannak, akik a vaníliára esküsznek, azoknak pont telitalálat lehet. Ez sem túl édes és az előző két termékkel egyetemben nagyon nagyon laktató. A csoki bevonat szerintem ugyan az minden esetben. Roppanós és nagyon finom.

 

Jön a karamella, ami sosem lehet rossz!

 

Imádom a vajkaramellát és szerintem mindenki, aki egyszer megkóstolja. De ebben az esetben a túrókrém és a csoki találkozásának harmóniája az, ami érdekel.

 

 

A karamella már tapadósabb és össze is keni a kés lapját, persze csak így érdekes, amikor vágjuk. Egyébként pedig esélye sincs a Magija karamellnek, mert majdnem hamarabb elfogy, mint ahogyan kibontottam volna. Állati jó ez a termék! Ugyan az a krémesség, amit leírni sem lehet. Hosszú percekig érzed az ízeket miután megetted és nem csak akkor, amikor éppen eszed, szóval percekig tartó élvezet!

 

Kedvenc Kókusz Magija

 

A kókusz sosem lehet rossz, lehet tél, vagy nyár, reggel, vagy este.

A legjobb az Összes Magija termék közül!!!!

Igazi 10/10-es

Látható a sok kis kókusz reszelék és az íze pedig tiszta trópusi. Elképesztően ízlik és egy baj van, hogy hamar elfogy. Mondjuk el is kell, hogy fogyjon, mert tartósítószer mentes és így a szavatossági idő is korlátozott. 

A csomagolást direkt mutatom, hogy Ti is lássátok. Alufólia bevonat, így valamennyire óvja a terméket a külső időjárástól

 

Persze nem egy szép látvány így, de nem is ez volt a lényeg. Megkóstoltam és ha nagy átlagot kellene mondanom a Magija túródesszertekre, akkor a felső harmadban, kb. olyan 10-ből 8-at kapna, de csak azért, mert a vanília nem az én világom.

 

Köszi Petra az íz élményt és köszönjük a Dziguas Hungary Kft-nek a termékeket!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek