Vulcano Sonkamanufaktúra, ahol a malacok is sört isznak

Estimated read time 2 min read

Vulcano Sonkamanufaktúra

 

 

Franz Habel 2000-ben döntötte el, hogy kizárólag a Vulcano-malacok tenyésztésével és sonkakészítéssel fog foglalkozni. A többszörösen díjnyertes delikátesz különlegessége a hosszú, szokatlanul meleg hőmérsékleten történő tárolás. A sonkák 18 és 20 fok között érlelődnek egy klimatizált helyiségben 27, vagy akár 36 hónapon át.

 

 

Az Auersbach bei Feldbach-ban található manufaktúra három emeleten, összesen 1000 m2 területen kalauzolja el az érdeklődőket a sonkakészítés különleges világába. A látogatók számtalan érdekes információt tudhatnak meg a Vulcano sonkáról. Az idegenvezetések alkalmával bepillantást nyerhetnek a levegőn szárított nemes sonka vagy a finom kolbász előállításába, feldolgozásába és érlelési technikájába. Az elméleti bevezetőt a „gyakorlati rész” követi a sonkabárban és a boltíves pincében: a termékek kóstolásnál újraízlelhetőek a régió ízei.

 

 

 

A Vulcano Sonkamanufaktúra honlapja: http://www.vulcano.at/

Szerencsém volt személyesen is találkozni Kóbor Nikolettával, aki az osztrák cégnél a magyar vendégek fogadásáért és a Vulcano márkanév öregbítéséért is felelős. Nagyon kedvesen körbevezetett és minden kérdésre kimerítő választ adott.

 

 

Később megmutatta, hogy mennyire szeretik a malacok a sört. Persze nem ezen élnek, de néha jár nekik is egy kis maláta nedü. Persze itt nem ér véget a sok jó. Van itt autómata etetőrendszer, malaczuhanyzó, de még folyamtosan halk eleganciával szóló komolyzene is. Vagyis kutyajó dolguk van itt a malacoknak.

Nikivel jól összebarátkoztunk és máskor is szívesen lát minket. Talán ismét meglátogatjuk, de az biztos, hogy terjesszük az igét. A világ második legjobb sonkája díjat a Vulcano birtokolja!

 

Kell ennél több?

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek