gnocchi

Ismét egy nagyon finom, ugyanakkor könnyen és gyorsan elkészíthető olasz gnocchi receptet hoztam.

gnocchi

Hozzávalók 4 adaghoz:

1 doboz paradicsomszósz (vagy két közepes konzerv)

1 db közepes vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 tk. orgánó

1 tk. bazsalikom

1 tk. kakukkfű

1 db babérlevél

2 db paradicsom

600 g gnocchi

olívaolaj

bors

1 csomag laktózmentes Szarvasi mozzarella

Elkészítés:

Kevés olívaolajon megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, majs hozzáadom a fokhagymát, a babérlevelet és a fűszereket. Tovább pirítom még kb. 1 percig, majd hozzáadom a paradicsomszószt és az apróra vágott paradicsomokat. Sóval és borssal ízesítem, majd lassú lángon 20-30 perc alatt elkészítem a szószt. Míg rotyog a szósz, elkészítem a gnocchit a tasakon található leírás szerint. Ha kész a gnocci, egy hőálló tálba teszem az egész adagot, majd leöntöm a kész szósszal. A tetejére teszem a felszeletelt mozzarella sajtot, majd 190 C°-on 10 perc alatt sütőbe teszem, amíg a mozzarella szépen megolvad. Zöldségkörettel tálalom.

Paradicsomos_gnocchi_Tesztvilág

Paradicsomos_gnocchi_01_Tesztvilág

gnocchi,