Itt a nyár, ilyenkor előszeretettel készítek kalóriaszegény, ugyanakkor mégis finom ételeket. Az alábbi receptet feldobtam egy kis laktózmentes mozzarellával, amit akár rá is lehet olvasztani az ételre sütés közben, de akár „nyersen” is hozzá lehet adni, mert úgyis nagyon finom. diétás

Hozzávalók 4 adagra:

30-40 dkg csirkemell

1 csokor brokkoli

1 kisebb cukkini

2 fej lilahagyma

bazsalikom

oregánó

majoranna

bors

2-3 dl víz

1 csomag Szarvasi laktózmentes mozzarella

 diétás

Elkészítés:

A csirkemellet megmosom, apró kockákra vágom, sózom, borsozom, majd egy kevés olajon fehéredésig pirítom. A zöldségeket szintén megmosom, a brokkolit szétszedem, cukkinit és a vöröshagymát felvágom kis darabokra. Egy tepsit kibélelek a zöldségekkel, majd rákanalazom a husit, utána megszóróm bazsalikommal, oregánóval és majorannával. Félig felöntöm vízzel a tepsit, de úgy, hogy a zöldségeket ne lepje be teljesen. Alufóliát teszek rá, majd kb. 200 C°-on 40 percig párolom, ekkor kiveszem a sütőből ráhalmozom a felszeletelt mozzarellát, majd még 10-15 percre visszateszem a sütőbe alulfólia nélkül.

Diétás_csirkemell_Tesztvilág

Egy adag kb. 350 kalóriát tartalmaz.