Adunk egy finom tippet, ha a család tagjai egy kis nassolnivalóra vágynak és egy könnyen elkészíthető, ugyanakkor nagyon finom tiramisu édességet szeretnél elkészíteni.
Hozzávalók
- 3 db tojás
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag babapiskóta (250 gr)
- másfél dl espresso kávé
- 2 dl tej
- 4 evőkanál kávélikőr (opcionális)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 adag Szarvasi mascarpone
- kevés kakaópor a tiramisu tetejére
Elkészítés
A tojássárgáját 2 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral elverem. Hozzáadom a mascarponét és 3 evőkanál kávélikőrt. A tojások fehérjét 1 evőkanál porcukorral habosra verem, majd hozzá adom a mascarponés keverékhez. A kávét a tejjel, 1 evőkanál porcukorral és kávélikőrrel elkeverem, majd ebben megforgatom a piskótákat. Egy jénai tál aljára felsorakoztatok egy réteg piskótát, majd a mascarponés krém felét ráteszem. Még egy réteg piskóta, majd a krém másik fele következik. A tetejére egy kevés kakaópor, utána hagyom a hűtőben pár órát pihenni, hogy a tiramisu ízei összeérjenek. Nyammi!!