Recept – Arancini olasz rizsgolyó

Estimated read time 1 min read

Hozzávalók 16 db golyóhoz

 

A golyókhoz

2 bögre fehér, főtt rizs

2 csomag Szarvasi mozzarella

1 db tojás

150 g reszelt trappista sajt

őrölt fekete bors

 

A panírhoz

2 db tojás

50 g zsemlemorzsa

 

Elkészítés

A rizshez adom a reszelt sajtot, tojást, borsozom majd összedolgozom. Kis golyókat formálok, majd a közepébe csinálok lyukat, és egy adagnyi mozzarellát teszek bele. Ezután alaposan összenyomkodva gömböt formázok belőle. Fontos, hogy a mozzarellát mindenhol fedje a rizs, mert különben sütéskor elkezd kifolyni. A kész golyókat bepanírozom, vagyis a tojásokat felverem egy tálban, a másikba teszem a zsemlemorzsát, és először a tojásba majd a morzsába hempergetem a golyókat. Bő forró olajban egyenletesen aranybarnára sütöm. Forrón fogyasszuk! 🙂

Rizsgolyó_belül_Tesztvilág

Mi most leves előtt előételnek fogyasztottuk, de akár főételnek sok finom salátával is nagyon finom olasz étel.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek