Power Fruit üdítőitalok

Estimated read time 5 min read

Manapság nehéz olyan gyümölcslevet és/vagy üdítőitalt találni, ami minden tekintetben megfelel az egyéni ízlésünknek.

Nemrég viszont kezeim közé került (mondhatni megkaparintottam magamnak  egy magyarországi cégnek az üdítőitalait, ez a PowerFruit termékcsalád.  Az italt gyártó cég Bács-Kiskun megyében, egész pontosan Akasztó városban található.  Az  R-WATER Kft. 1993 óta foglalkozik üdítőital, palackozott víz és ásványvízgyártással.

Mindig sok fenntartásaim voltak és vannak a ma kapható üdítőkkel kapcsolatban, de ezen megakadt a szemem.

Ha a fogyasztó (azaz mi) meglátja, elsőre a hihetetlenül jól kitalált és feltűnő design tárul a szeme elé. Jól el lettek találva a színek, a stílus és nem utolsósorban a műanyag palack formája. Igen, ez is sokat számít. A testes formájú palack tökéletesen a kezünkbe illik és kényelmes fogású, és 750 ml-es kiadásban lehet megvásárolni, ami an én véleményem szerint egy jó ötlet volt (van, hogy a 1,5 l sok, a 0,5 l pedig kevés).Power Fruit,Power Fruit,Power Fruit

A cég 6 féle különböző ízesítést kínál: ananász, zöldalma, gránátalma, vörös áfonya, exotic (multivitamin) és grapefruit. Mindegyik egyedi és kellemes íz világ.

 

Power Fruit (3)

Egyenként bemutatom röviden az egyes ízeket a következőkben.

Ananász: ezzel az ízzel kicsit elfogult vagyok, mivel nagyon szeretem. Illatra nagyon kellemes, ananászra jellemző és édeskés illatot lehet érezni. Az íze szintén az ananászra jellemző, kellemes íz világot adja, viszont én kicsit hiányoltam az ananász tipikus ,,csípős” mellékízét. Ez onnan jön, hogy az ananász gyümölcsben megtalálható egy fehérjebontó enzim, a bromelin, ettől kapja a szúrós ízt.

Zöldalma: a zöldalma a kellemes savanykás ízével nagyszerű szomjoltó a melegebb napokon.  Illata az igazi, erős zöldalmára jellemző illat világot nyújtja. Az ízében sem csalódtam, a zöldalma kellemes és savanykás ízét adja.

Gránátalma: a gránátalmát senkinek sem kell bemutatnom, hisz sokat hallani a jótékony hatásairól és antioxidáns-tartalmáról mostanában, ezért ez sem maradhatott ki az ízek választékából.  Illatra édeskés, egy kicsit kevésbé gránátalmára jellemző illata van, de kellemes.  Ízre hasonlóan kellemes, édeskés és már gránátalmára inkább jellemző ízt lehet érezni. Összességében kellemes.

Vörös áfonya: ez a gyümölcs az erősebben savanykás ízéből kifolyólag inkább feldolgozva kerül felhasználásra. Az illata rendkívül kellemes, szinte szörp-szerűen édeskés, nekem kifejezetten tetszik. Az ízéről hasonlókat mondhatok, kellemes, nem túl édes, nem túl savanyú. Pont jó.

Exotic (multivitamin): a multivitaminos ízű üdítőkben az a jó, hogy nem tudsz egy gyümölcsöt kivenni az egészből, hanem egybe lehet érezni az ízeket. Ebben a mixben található alma, narancs, banán, mangó, passiógyümölcs és ananász ízesítés egyaránt, amely az illatok és ízek kavalkádját adja. Természetesen mindig akad egy dominánsabb gyümölcs az ilyen mixekben, jelen esetben  ez a narancs (és kicsit a mangó). Amikor megkóstoltam, ugyanez a két gyümölcs dominált, a többi kevésbé, de összességében szuper volt.

Grapefruit: utoljára hagytam az én személyes kedvencemet. Illatában és ízében is kellemes, frissítő grapefruit érezhető, jéghidegen kiváló szomjoltó.

 

Power Fruit (1)

A végére 1-2 észrevételt írok le.

Az édesítőszer és a cukor közötti különbség, hogy a cukor glükózból, fruktózból vagy egyéb cukrokból áll, az édesítőszereket mesterségesen állítják elő (lehet természetes vagy nem természetes eredetű), viszont az édesítő ereje sokszor nagyobb a sima cukroknál.

Mindegyik termékben cukor helyett két féle édesítőszer, szukralóz és szetviol-glikozid (sztevia) található.

A szukralóz a szacharóz cukor rokona, amely két klóratommal egészül ki, a szervezet nem tudja hasznosítani, nem ad energiát. A sztevia egy Dél-Amerikában honos növény leveléből előállított édesítőszer.

A 6 féle üdítőből 2 (zöldalma, gránátalma) energiaszegény ,,minősítésű”. Ez általában azt jelenti, hogy ezekben a termékekben vagy kevesebb cukor van, vagy édesítőszert használnak cukor helyett. Az én személyes véleményem szerint a többihez lehetne sima cukrot alkalmazni, kíváncsi lennék, úgy milyen ízeket lehet elérni (termékfejlesztői énem előtört belőlem J). Mindegyik üdítőitalnál érezhető az édesítőszerre jellemző, kesernyés utóíz, ami nem kifejezetten kellemes, de ez csak egy vélemény.

Összességében tetszettek a termékek, a design fantasztikus és remélem a jövőben találkozhatok még a cég termékeivel is.

 

Egészségünkre!!

Power Fruit (2)

Power Fruit,Power Fruit,Power Fruit

Lauter Bettina

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek