Fabric Csoki, az édesszájúaknak – TESZT

Estimated read time 4 min read

Fabric Csoki

Figyelem, az alábbi cikk túlzott mennyiségű csokit tartalmaz ! Viccet félre téve.. IMÁDJUK a Fabric csokoládékat..

HA KÍVÁNCSIAK VAGYTOK EGY IGAZÁN ÉDES ÉS KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ CSOKI TESZTRE, TARTSATOK VELEM!

 

 

Kezdjük a témát egy kis beszélgetéssel.. A FABRIC Csokoládé egy budapesti kézműves családi manufaktúra. A gasztronómiát a formatervezéssel ötvözve készülnek egyedi tábláink, trüffeleink, bonbonjaink. Értékesnek vélik a személyes kapcsolat fontosságát, az egyedi kérések megvalósítását és a csoki hangulatjavító hatását…

Amivel kapcsolatban elutasítóak, azok a mesterséges ízfokozók, adalékanyagok. Nincs olyan FABRIC tábla, amihez aromát, színezéket vagy bármilyen más nem természetes ízesítést használnának.

Bázisuk Budapesten van, de 2015-ben elkezdték a nemzetközi disztribútor bázisunkat kiépíteni. FABRIC táblát Magyarországon kívül már Németroszágban, és Franciaországban is lehet vásárolni.

Kiváló elismerésekkel is rendelkezik a Fabric csokoládé..

Academy Of Chocolate Awards

Mexikói 66%-os étcsokoládé kakaóbab tuile-lel (bronz)

Az első nemzetközi díjuk idén tavasszal érkezett. Mindössze 2 év után,

fiatal csokisként kapták meg a világ talán legfontosabb csokoládéversenyén az elismerést.

Great Taste Awards 2015

Fehércsokoládé citrommal és fahéjjal (2 csillag)

Ezt a táblát egy katalán desszert inspirálta. Nagyon nagy öröm, hogy ennyire sikeres lett, ezen a versenyen a legmagasabb díjat kapta az összes magyar táblás csoki közül.

International Chocolate Awards, Kelet-Európa

Mexikói 66%-os étcsokoládé kakaóbab tuile-lel (Arany)

Fehércsokoládé citrommal és fahéjjal (Arany)

Mindkét tábla megnyerte a saját kategóriáját ezen a versenyen, így a legjobbként kerültek a világbajnoki döntőbe Londonba…

International Chocolate Awards Világbajnokság

Fehércsokoládé citrommal és fahéjjal (Bronz)

…ahol a fehércsoki táblájuk bronzérmet nyert, így idén a világ harmadik legfinomabb fehércsoki táblája FABRIC tábla.

 

Nekünk pedig 4 tábla csokoládéjukat volt szerencsénk tesztelni..

 

Az egyik az Arriba tejcsokoládé volt 39% levendulával és sárgabarackkal. Számomra ez egy iszonyatosan különleges ízvilágot hozott.. a régi nyári emlékeket juttatta eszembe. Igazán krémes, lágy és tejes csokoládé barackkal és levendulával megspékelve. 

A másik finomság a Fabric Mexikói étcsokoládéja volt 66% kakaóbab tuillel.  Nekem ez a csokoládé a kedvencemmé volt. Egyrészt oda vagyok az étcsokoládé selymes, különleges ízéért, másrészt pedig imádom ha akár ételben akár csokoládéban van egy kellemes kis ropogás. Ebben minden megvan amiért egy csoki imádó oda lehet.

A harmadik csoda a citromos fahéjas Fabric fehércsokoládé. Közel sem egy ilyen ízvilágra számítottam, de nekem egy egészen csillagszórós, karácsonyfás, kalácsos, mézeskalácsos ízvilágot hoz. Innentől ez lesz számomra az elengedhetetlen karácsonyi, karácsonyi asztalról kihagyhatatlan tábla csokoládé. Enyhe citromos fűszerezés, és domináns fahéj íz jelenik meg benne.

 

 

Az utolsó finomság egyszerűen rabul ejtett, a Fabric mexikói étcsokoládéjáról beszélek, 66% füstölt sóval és karamellizált mandulával. Mit sem sejtve eme csokoládé ízvilágáról.. félve..ismétlem félve! kezdtem neki a nagy kóstolásnak a füstölt sóra való tekintettel. Gondolhatjátok mekkorát koppantam ? A kóstoló után , mint a szerelmes kisgyerek, pillangók repkedtek a hasamban… Vagy inkább mandula szemek? KI TUDJA? Minden esetre, végső soron ez a csoki vált kedvencemmé, és javaslom, próbáljátok ki ti is !

A Fabric csoki Facebook oldalát  találjátok !

A Fabric csoki weboldalát  találjátok !

Kövessétek őket Instagrammon,  !

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek