Kívül omlós, belül krémes minimuffinok

Estimated read time 2 min read

 

Ki ne imádna egy finom, krémes csokoládés muffint egy borongós koratavaszi délutánon ?

Nos hát igen, NINCS ilyen ! Ha kíváncsiak vagytok kövessétek figyelemmel a receptem.

Minimuffin

Hozzávalók:

150g vaj

150g porcukor

1 csomag vaníliás cukor

2db tojás (M méret)

150g búzaliszt

7g sütőpor

50ml tej

ízlés szerinti cukrozatlan kakaópor (a szín kedvéért)

körülbelül egy tábla felkockázott étcsokoládé

minimuffinminimuffinminimuffinminimuffin

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt körülbelül 200 C-ra,és készítsük elő a szilikon formánkat vagy a muffin papírjainkat.
  2. Mérjük ki a keverőgépünk táljába, vagy bármilyen tálkába a vajat, vaníliát, és a porcukrot! Jól habosítsuk fel!
  3. Folyamatos habosítás közben adjuk hozzá a tojásokat egyenként
  4. Ha teljesen összemixeltük a vaníliás, vajas, cukros egyveleget a tojással, mehet bele a sütőporos liszt!
  5. Folyamatos kevergetés mellett csurgassuk hozzá a tejet is.
  6. A kész alap tésztához adhattok csokit, gyümölcsöket, igazából bármit! Én kakaóport és csokit választottam.
  7. Körülbelül 10-12 perc alatt süssük készre mini muffinjainkat, 200C-on !

Ez a recept körülbelül 24 db mini muffin /vagy 12 darab normál méretű muffin elkészítésére elegendő !

ÉLVEZZÉTEK

minimuffinminimuffin

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek