Luxurye Bio csoki

Estimated read time 3 min read

 Luxurye Bio csoki 

,,Ha megkérdezték tőle, hogy milyen csokoládét szeret a legjobban, habozás nélkül fújta: a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét, és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon.”

Ezt a mese részletet ugye senkinek nem kell magyaráznom. A csokoládé már a 16. század óta része az életünknek.  Amerikában az aztékok már jóval az Európai hódítók előtt is fogyasztottak csokoládét.  A maják birodalmában is ismert és fontos szerepe volt,  a kakaóbabot más dél-amerikai kultúrákhoz hasonlóan fizetőeszközként is használták. Maga a kakaó neve is utal a kereskedelemre, hiszen a „cacau” szó eredeti jelentése: venni, cserélni, vásárolni.

Bio csoki (1)

 

 De ennyit a történelemről, vessük bele magunkat a csoki kóstolásba!

A Luxurye Bio Csokoládédesszert nevéből már adódik az egyik fontos alapanyaga, hiszen az angol ,rye’ szó rozst jelent. Mindhárom ízesítésű csokoládés szelet 24% rozskorpát tartalmaz, vagyis jóval több természetes rostot ad a szervezetnek, mint egy átlagos csokoládés desszert.

A csomagolás egyszerű, letisztult, a teljes termék egy fajta ,luxus’ kinézetet ad vissza számomra.

Bio csoki (2) Hogy édessé tegyék nem a hagyományos cukrot használták hozzá, hanem kókuszcukrot, rizsszirupot és mézet, amitől nem lesz émelyítően édes, viszont nagyon kellemes ízt ad a csokis szeletnek és teret enged az igazi kakaós íznek.

Mindegyik alapanyag szinte kivétel nélkül ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik, melyet az EU-s Biokontroll logó is bizonyít.

Az egyenként 30 g-os szeleteket 3 ízesítésben lehet kapni: hagyományos (sima), fahéjas és narancsos.

A sima csokoládés szelet kellemesen kakaós, gyümölcsösen savanykás utóízzel, ami szuper. Nem a hagyományos sima csoki íz, de nagyon rá lehet szokni az igazi kakaós ízre J

A fahéjas ízesítésű csoki szelet nem töményen fahéjas, hanem lágyan és finoman adja vissza a fahéj ízét (amit én imádok! J).

A narancsos szeletben narancs reszelék van, ez a savanykás íz remekül kiegészíti a kakaó enyhe kesernyességét, és az illatában is érezni ezt a természetes narancsos jelleget.

 

Összességében ezek a csokoládés szeletek pozitív csalódást okoztak számomra, mivel attól, hogy valaminek ,bio’ a megnevezése lehet egészségesen is nagyon nagyon finom!

 

Köszönöm az élményt a Luxurye Bio Csokoládédesszertnek!

Lauter Bettina

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek