Lamax Drive C3 teszt

Estimated read time 5 min read

Lamax Drive C3 teszt

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Az egyik előző tesztünkben már beszéltünk a C7 autóskameráról, ahol kifejthettük véleményünket az autóskamerák fontosságáról és hasznosságáról. Most ezt nem szeretnénk ismételni és nem is akarunk ezzel fárasztani senkit. Persze ha valakit érdekel, akkor kattintson erre a szövegre és azonnal böngészhet is.

Kanyarodjunk vissza a kamerához, ami megszólalásig hasonló a C7-hez. Pár képet azért erről is készítettünk nektek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tartókonzol tapadókoronggal
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kamera rögzítősín

A tartókonzol és az abban lévő gömbfej elég jól szabályozható. Most itt arra gondolok, hogy nem úgy tudjuk a kamerát beállítani, hogy vagy szorul, vagy úgy lötyög, hogy nem áll meg rendesen. A rögzítő csavarmenettel be tudjuk állítani a legideálisabb szorítást, hogy bármikor akár menet közben is egy kézzel állítani tudjuk. A kamerát a tartókonzolhoz egy egyszerű csúszkával tudjuk a helyére rakni, vagy levenni, ami talán még jó is lehet, mert kiszállásnál, ha nem akarjuk a „P”, vagyis a parkoló módot használni a zsebünkbe tesszük és mehetünk is. Sajnos nem egy törvénytisztelő és autófeltörés mentes országban élünk, ezért nem ajánlom senkinek, hogy a szélvédő mögött hagyja az autóskameráját.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Útra keltünk hát a Lamax Drive C3 kamerával és kipróbáltuk itt-ott. Nem akartunk valami nagyon hosszú videót csinálni, mert unalmas lenne, de csináltunk a vágóprogrammal egy négyszeres visszalassítást, ami nagyon jól jön abban az esetben, amikor egy baleset a másodpercek töredéke alatt játszódik le. Közben azért a kamera hangot is vett, de a beszélgetésünket annyira nem akartuk közzé tenni, így egy kis pörgős zene került a társalgásunk eltakarása képen. Ettől eltekintve a normál beszédhangot is elfogadhatóan és érthetően fölvette a mikrofon. Döntse el mindenki, hogy erre van-e szükség vagy nincs. Persze ha nem lenne benne mikrofon, akkor meg az lenne a baj.

Félre az eszmefuttatást, mert itt a videó

 

 

A videón láthattátok, hogy egy két alkalommal ki van „égve” a kép az égnél, ahogy kikandikál a nap. Minket ez nem zavar, mert nem egy speciális szűrős profi alkalmazású termékről beszélünk, aminél minden egyes pixelnek tökéletesnek kell lennie, hanem egy szimpla bizonyítási eljárásnál használatos segédeszközről. Ettől függetlenül szerintem tök jó az a kép, amit visszaad és nem utolsó sorban a visszalassítási lehetőség, amit akár képkockánként is visszanézhetünk. A kamera színei a valóságosnak megfelelő volt. Itt azért megemlítem, hogy automata WB, vagyis fehéregyensúly módban használtuk. A menü egyszerű, könnyen kezelhető és többek között magyar. Oké oké, hogy tudunk már nyelveket, de a hazai pálya az hazai pálya.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
A főbb kezelő gombok és a piros park mód választó

Parkoló mód 0-24

A G-szenzorral való kapcsolatnak köszönhetően érzékel bármilyen ütést, és azonnal megkezdi a feljátszást. A takarékos üzemmódnak köszönhetően a LAMAX DRIVE C3 autós kamera parkoló módban 24 órát is kibír újratöltés nélkül. A legtöbb kamerát ezzel ellentétben állandóan a tápforrásra kell csatlakoztatni. Annak köszönhetően, hogy felvétel közben nem világít a kijelző, a tettes nincs figyelmeztetve, így csökken a lopás kockázata.

 

A Lamax Drive menü és power gombjai nem a hátsó részen a kijelző alatt helyezkedik el, hanem a kamera oldalán

A két gomb között lehet a Micro SD kártyát is a foglalatba tenni, amire a beüzemelés után már nem is kell figyelmet szentelni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A kamera fontosabb műszaki paraméterei:

Lamax Drive C3 (3)Kijelző 2,4″ HD kijelző
Lencse látószög 140 fok
Videó felbontás FHD 1920 × 1080 (30 fps), HD 1280 × 720 (30 fps), VGA (30 fps)
Videó formátum AVI
Fénykép felbontás 12 Mpx-ig
Fotó formátum JPG
SD kártya foglalat Micro SD kártya 32 GB-ig
Mikrofon/hangszóró beépített
Működési nedvességtartalom 10% – 50%
Működési hőmérséklet -10°C až 50°C
USB csatlakozó USB 2.0
Tápellátás 5,5V 1A
Akkumulátor Li-pol akkumulátor
Rendszer követelmények Windows 2000 / XP / Vista / 7 / 8 / 8.1 / 10

A tesztidőszak alatt a kamera nem szaggatta a folyamatos képet, nem felejtette el a mentett anyagokat és nem is tört el a tartókonzol. Megbízható termék szerintünk ami megint csak akkor kell, mint a biztosítás, amikor baj van.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lamax Drive C3

A Lamax Drive C3 kamerának az egyszerűségében van az ereje. Hiszen egyszerű, mint a faék, de mégis tud több olyan felhasználóbarát dolgot, ami nélkül meglennénk ugyan, de minek.

 

Közben pedig pont akciós az Emag oldalán 14. 000 Ft mínusszal 29900 helyet 15899 Ft

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek