Sony XPERIA 5II

Estimated read time 4 min read

Tesztre kaptunk egy Sony XPERIA 5II telefont és megpróbáltunk valamit kezdni vele úgy, hogy kb. annyit értünk az Xperia szériához, mint Makó Jeruzsálemhez, szóval elég távolról.

A telefont egyenesen kézbe hozta a futár, vagyis nem kellett érte menni sehová. Ez nagyon jó, mert azt sem tudom sokszor merre menjek. A telefon sziklakemény dobozban van. 

 

Kivettem a telefont és jajj! Olyan csúszós, mint gyerekkorunkban a tócsa, ami befagyott télen és ezerszer végig csúsztunk. Tükörjég a telefon, ezt tok nélkül csak addig használd, amíg beleteszed a védőtokba. Inkább hamarabb vegyük meg a tokot, mint magát a készüléket!

Nem játék, főleg a 320 ezer Ft körüli árával.

És akkor megpróbálom befejezni a negatív tapasztalatokat, mert több nincs is.

Sony Xperia 5II

 

 

ÁLTALÁNOS TULAJDONSÁGOK

Telefon típusaOkostelefon
SIM kártya foglalatDual SIM
SIM típusNano SIM
Operációs rendszerAndroid
Operációs rendszer verziójaAndroid 10
Processzormagok száma8
Processzor frekvencia2.84 GHz 2.42 GHz 1.8 GHz
Technológiák3G 4G 5G
KapcsolódásWi-Fi Bluetooth NFC GPS
ÉrzékelőkGyorsulásmérő Giroszkóp Ujjlenyomat Iránytű Közelség érzékelő Fényérzékelő
Csomag tartalmaTelefon Telefon töltő
SzínFekete
Méretek68 x 8 x 158 mm
Súly163 g
Megjelenés2020
VédelemVízálló Porálló Cseppálló

KIJELZŐ

Kijelző mérete6.1 inch
Kijelző típusaOLED
Felbontás (pixel)2520 x 1080
Kijelző jellemzői120 Hz Corning Gorilla Glass 6

MEMÓRIA

Belső memória128 GB
RAM memória8 GB
Memory card slotMicroSD

CSATLAKOZTATHATÓSÁG

Bluetooth-verzió5.1
Standard Wi-Fi802.11 a/b/g/n/ac/ax
PortokJack 3.5 mm USB Type C

FOTÓ, VIDEÓ

Fő kamera felbontása12 MP Wide 12 MP Ultrawide 12 MP Telephoto
Kamerák száma3
Másodlagos kamera felbontás8 Mpx
Videó felbontás4K
Fotó/video tulajdonságokHDR
VakuIgen

TÁPELLÁTÁS

Akkumulátor kapacitása4000 mAh
 
Ami nekem tetszik a telefonban, az a kamera és a 128GB belső memoria. Jó, lehetne ragozni a stabilizátort, ami nem szenzor alapú, hanem digitális, de elég jól dolgozik ettől függetlenül.
 
Nagyon sok elvárásom nincs a telefonokkal kapcsolatban, mert én azok kevesek közé tartozom, aki telefonálni és email írásra használom a készüléket a netes böngészések mellett.
 
 
 
 
 
 
Belemerültem a menü ikonokba és észrevettem, hogy van egy pro fotó és pro video mód is. Nem is kellett több nekem és a telefon feltöltése után lementem a ház elé videózni. 
 
 
 

 
 
 
Ha lenne egy gimballom a telefonhoz, akkor sem használtam volna, mert a telefon stabilizátora érdekel, nem más. Amúgy persze van egy Feiytech Ak4500-as stabilizátorom, de nem ez a lényeg. Valahogy a 4K és a full HD között valahogy én nem érzékelem az eltérést a telefonon. Valószínű más sem, mert ahhoz kicsi a kijelző.
 
 
 
 
 
 
 
 
Nagyon jól lehet a fókuszt ide-oda húzni, vagy egyszerűen csak egy AF-al dolgozni. Mindent látunk a panelen. Hangerő, zár, ISO, WB és minden fontos opciót. Komoly kis kamera és menü rendszer. 
Fotózni is kifogás és majdnem kompromisszum nélkül lehet. Ez a Zeis optika és a hozzá tartozó képfeldolgozó szoftver már nem fog szégyent vallani sehol. 
Az akkumlátor ilyenkor persze jobban merül, de szerencsére belefért ebből is egy 4000mAh darab és a gyorstöltőnek köszönhetően nem kell elaludni a töltő mellett.
 
 
 
 
 
 
 A Sony Xperia5II nem csak telefon, hanem egy zsebkamera és játékkonzol is egyben. Persze nem tud mindent csúcsra pörgetve, de nem is ez a cél! Mindenhez is hozzá tud szólni és nem kell szégyenkeznie. Ha elfelejteném azt, hogy nagyon csúszós a telefon, akkor igazán adnék egy nagy 10 pontot, de így csak 9,5 az Xperia 5 II

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek