A kis futurisztikus csoda, azaz a MiniBeam sorozat egyik gyermeke, az LG PW1000G LED projektor

Estimated read time 4 min read

Tesztelésre kaptam az LG egyik LED projektorát, ami a MiniBeam sorozat tagja. Nem más, mint az LG PW1000G.

lg_pw1000g_1

lg_pw1000gDobozából kibontva egy édes kis szütyőbe burkolt projektort találtam. Eme kistáska jó szolgálatot tesz a mindennapokban, mikor ezt a projektort magunkkal szeretnénk vinni, ugyanis nagyon puha, védi a projektort a karcolásoktól, portól és valamennyire a kisebb ütéseket is csillapíthatja.

Igen jól olvasható, ezt a projektort bárhova magunkkal tudjuk vinni, hisz olyan kicsi, hogy a táskánkban is elfér. Ezért olyan személyek, akik előadásokat tartanak, azoknak bátran ajánlom ezt a gépet. A súly sem jelent problémát, mivel kicsivel több, mint 1 kiló a szerkezet.

 

A kis projektor dizájnja számomra kicsit futurisztikusra sikeredett. Hófehér, fényes külső, alján állítható talpacskákkal, amivel a dőlésszöget tudjuk változtatni. Attól nem kell félnünk, hogy a kivetített kép nem lesz téglalap alakú, mivel automatikus trapézkorrekció található benne.

 

lg_pw1000g_3

 

Ez a projektor LED technológiájú, 30 000óra élettartamú, ami azt jelenti, hogy a korábbi technológiákhoz képest, egy igen hosszú működési időre képest a szerkezet.

Sajnos egy igen nagy hátránya, hogy manuálisan kell a fókuszt beállítani. A tetején lévő kis pirosan vagy kéken világító joystick gombbal tudjuk bekapcsolni, természetesen az összeszerelés után, és ezzel tudunk a menüjében is barangolni.

lg_pw1000g_7

Ugyanakkor kapunk hozzá egy távirányítót is, amivel kényelmesen az ágyunkból tudjuk vezérelni a projektort. A menü magyar nyelvű és jól átlátható, így nem okoz gondot a beállítása.

lg_pw1000g_5

A projektor hátulján a következő bemeneteket találjuk, ami a képen is jól látható: USB, HDMI, RGB, 3,5 hüvelykes jack, AV-IN

lg_pw1000g_2

Igen nagy előnye, hogy képes Bluetooth kapcsolatot létesíteni, külső hangforrásokkal, ugyanakkor tartalmaz egy 6W-os hangszórót is. Ami igazán megfogott a projektorban, az a Screen Share funkciója. Az olyan telefonokkal, táblagépekkel, vagy laptopokkal, amelyekben szintén megtalálható ez a funkció, igen könnyedén, bármiféle vezeték

lg_pw1000g_6nélkül kapcsolatba tud lépni, és lejátszani a kiválasztott tartalmat. Könnyedén, vezetékek nélkül tudunk kapcsolatot teremteni a projektorral. Ez a gép mobilitását is egyszerűbbé teszi. Én ezt a funkcióját többször is kihasználtam. Csatlakoztattam hozzá laptopot, amin keresztül meccset, filmet néztünk, de táblagépen keresztül játékon is játszhattunk, amit a nagy kivetítőn élvezhettünk.

A hűtőventillátorok teljesítménye is kiváló, ugyanis 2 óra filmnézés után is szinte hideg volt a projektor háza. Különösebb zavaró hang nélkül (28dB) működtek végig.

Sajnos a projektor felbontása 1280×800 (WXGA), amit nem sorolhatunk az erősségei közé. A vetített kép minősége élvezhető, szép színeket is ad vissza, számomra nem volt homályos a kép. A projektor 3D tartalom vetítésére is képes, az erre alkalmas szemüveg használatával, így igazi mozit teremthetünk otthonunkban.

Az 1000 ANSI lumennek köszönhetően beltéren jól alkalmazható, megfelelő fényerőt biztosít, egy kisebb sötétítés mellet is.

Az árát egy picit sokallom, de természetesen figyelembe kell vennünk a projektor mobilitását, funkcióit. Azok az emberek akiknek munkájukhoz szükségeltetik egy ilyen hordozható gépecske, nekik biztosan jó szolgálatot fog tenni a mindennapjaikban.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek