PocketBook InkPad Lite e-könyv olvasó

Estimated read time 6 min read

Az egész most úgy kezdődik, hogy bemásolom ide azt, amit a forgalmazó mond a PocketBook InkPad Lite e-könyv olvasólól, majd helyeselem, vagy cáfolom azt, amit megfogalmaztak.

 

 

„Az új, nagyképernyős eszköz SMARTlight funkciója, frissített formatervezése és az oldalán található kezelőgombjai garantálják a felhasználó számára a tökéletesen kényelmes olvasást.

A nagy képernyő, méltányos ár és temérdek lehetőség a szöveggel kapcsolatos tevékenységek elvégzésére – a felhasználó helyzeteket és könyvjelzőket tud készíteni, ki tudja emelni a szöveg kulcsfontosságú részeit és szótárakat tud használni – kötelező eszközévé teszi az InkPad Lite készüléket az önfejlesztéshez és tanuláshoz.

Nagyobb képernyő – kivételes olvasási élmény

A PocketBook InkPad Lite egy nagyméretű, 9,7 colos képernyővel van felszerelve, amely az egyszerű prózától kezdve szakirodalmakon át a tankönyvekig bármely tartalom olvasására ideális. A nagy képátló lehetővé teszi, hogy egyszerre több szöveg jelenjen meg a képernyőn és ez nagyobb kényelmet jelent a látássérült olvasók számára, akik a kényelmes olvasás érdekében megnövelik a betűméretet. Ne felejtsük el az E Ink Carta™ technológiát sem, amely az e-olvasó képernyőjét a lehető leghasonlóbbá teszi a normál, nyomtatott könyvek oldalaihoz és ebből kifolyólag teljesen biztonságos a szemre nézve.

 

Több lehetőség a SMARTlight funkcióval

A hagyományos előlapi megvilágítástól eltérően a SMARTlight technológia nem csak a képernyő fényerejének, hanem színhőmérsékletének beállítását is lehetővé teszi a felhasználó számára. Így a felhasználók a lehető legkényelmesebben olvashatnak bármely fényviszonyok mellett és választhatnak a hideg vagy meleg előlapi színárnyalatok közül a kedvük és igényeik függvényében. Az automatikus mód a napszak szerint módosítja a beállításokat. Emellett az olvasók létrehozhatják saját, fényerőbeállításokat tartalmazó sablonjaikat, amelyek segítségével gyorsan és bármikor az igényeikhez igazíthatják a képernyőt.”

Ha még érdekel Titeket ezután is a mi egyszerű és jól megszokott tesztünk, akkor kezdjünk is bele!

A dobozt egy futárcég hozta és szokásunkhoz hűen kibontottuk, miközben azért le is fényképeztük mi merre van a dobozban, mert elég könnyűnek tűnt.

 
A doboz tele volt ilyen habszerű kitöltő anyaggal, levegővel felfújt fólia „lufikkal” és még ilyen szalmaszerű papír csíkokkal is. Talán csak egy atombomba tudott volna kárt tenni az e-könyv olvasóban.
 
 
Nem volt nehéz kiásni és úgy gondoltam, hogy ebben a dobozban fogom majd visszaküldeni az InkPad Lite-ot. 
A doboz mérete akkora, mint egy A4-es lap, csak kb. 3-4 cm a vastagsága. Mondjuk ne is legyen semminek kétszer akkora doboza, mint amekkorában amúgy is elférne. 
 
 
 
Tehát van a dobozban egy adag papír a használathoz és egy egyszerű USB-C töltőkábel. 
Maga a képernyő, vagy nem is tudjam minek nevezzem.. a könyv lapjai 9,7 colosak. Nekem nincs kis kezem, de nagyon nehéz kényelmesen átfogni az e-könyvet. Ami jó lenne az egy kiegészítő, amit fel lehetne tapasztani az InkPad Lite hátuljára és azzal tartani. Kb. úgy, mint a tableteknél, vagy a telefonoknál. Ez eddig nekem egy sarkallatos pont, mert ha már olvasok, akár órákon keresztül is, akkor nem azzal szeretnék bajlódni, hogy azt se tudom, hogy fogjam kényelmesen.
 
 
 
A Pocketbook InkPad Lite egyébként letisztult és egyszerű megjelenéssel bír. A kijelzője nagyon érzékeny és ezt úgy mondom, hogy nagy dícséret, szóval maximálisan jó! Azért kár, hogy nincs a dobozban egy plüss tok, vagy valami finom bőr tartó, amivel biztonságban szállíthatjük pl. a kézipoggyászban és utána a reptéren, vagy akár a repülőn is vígan olvasgathatunk majd.
Tudunk automatikus, illetve saját beállításokat is készíteni a fényerővel, sőt még a WB-vel, vagyis a White Balance beállítással. Ez utóbbi a hidegfehér és a melegfehér színbeállítás. Van aki a kékes színeket és van aki inkább a meleg sárgásabb színeket szeretni nézegetni. Példa erre a régi könyvek megsárgult lapjai, illetve az új még nyomdaillatú lapok hidegfehér színeinek kedvelése. Egyébként nekem szinte mindegy, mert ha a wifire rácsatlakozik az ember és nekiáll megkeresni a kedvenc könyveit, akkor jöhet bármi, hiszen úgy is az olvasmány a lényeg.
 
 
 

Wi-Fi és natív felhőszolgáltatások

A felhasználók szinkronizálni tudják könyveiket (és teljes könyvtáraikat) különböző eszközeik között a PocketBook Cloud-nak és PocketBook Reader alkalmazásnak hála. Emellett a Dropbox és a Send-to-Pocketbook szolgálatások a beépített Wi-Fi segítségével lehetővé teszik, hogy néhány kattintással könyveket továbbítson az e-olvasójára.

Kétmagos processzor és erőteljes akkumulátor

A PocketBook InkPad Lite eszközt egy kétmagos processzor hajtja, amely biztosítja a könyvek és alkalmazások gyors megnyitását, valamint a zökkenőmentes lapozást. A 2200 mAh-s akkumulátornak hála pedig az e-olvasó akár egy hónapig is működik egyetlen töltéssel.

Én a tesztidőszak alatt nem kapcsoltam ki az eszközt és sokat is olvasgattam, szóval igaz lehet a forgalmazó állítása az akksi időtartam tekintetében és hamarabb elveszíted a töltőkábelt, minthogy lemerrülne a PocketBook.

A készülék elég stabilnak mondható. Nem dobálja a netet, bár nem is nagy igényű ezen a téren, szóval azt meg csont nélkül hozza. Ha lenne valami plusz fogantyú a kényelmesebb tartásért, akkor nagyon kampányolnék a PocketBokk Inkpad Lite mellett, de így nem tűzném rá a nagy arany kupát. Persze ízlések és pofonok kérdése ez is, mint az ára, ami jelenleg 90-100.000 Ft között található.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek