Hajnövesztés a kendermagolaj erejével? – Dr. Organic hajnövekedést serkendő kezelés teszt

Estimated read time 7 min read

Hűséges olvasóink már olvashattak arról, hogy január óta nagy hajhullás megállító – hajnövesztő kezeléseken veszek részt (ezt most nem részletezném, akit érdekel ITT, ITT és ITT megtalálja az erről szóló anyagokat). Viszont még nem sikerült egy olyan hatékony hajápoló terméket/termékeket találnom, amely külsőleg is rásegítene a kezelésre. Szerencsémre azonban a Dr. Organic április környékén előállt egy vadonatúj hajserkentő, 3 lépéses termékcsaláddal, így nagy örömmel és kíváncsisággal kezdtem meg a tesztelésüket.

Miért éppen a kender?

„A kendert már az ókori kínaiak is nagy becsben tartották, de használata nélkül a holland kereskedők sem építhették volna fel legendás hajóflottájukat. Sajnálatos módon azonban újra és újra háttérbe szorul e növény köszönhetően annak, hogy rokona a rosszhírű cannabisnak, noha az ipari kender a világ minden részén legálisan termeszthető, ráadásul speciális igények nélkül bármilyen éghajlaton jól elél.

A szépségápolás szemszögéből fontos tényező, hogy a kendermag szinte egyedülállóan kiegyensúlyozott formában tartalmaz élettanilag nélkülözhetetlen anyagokat: vitaminokat, ásványi anyagokat, provitaminokat, aminosavakat és Omega 3, 6 és 9 zsírsavakat. A fejlett országokban mind jobban hódít a kendermag használata a diétákban, ráadásul egyszerűen csak az ételre kell szórni vagy porítva joghurtokba, shake-ekbe keverni.  Legalább ennyire egészségbomba a kendermagból sajtolt olaj, mely több egyéb tulajdonsága mellett csodákat művel a hajkoronával.”

 kendercsalad_Tesztvilág

Ezek után nem meglepő, hogy a Dr. Organic új hajserkentő kezelésének is ez a „csodaszer” az egyik alapja, a természetes BaicapilTM hajserkentő formulával együtt. Ez a  formula tulajdonképpen meghosszabbítja az anagén (növekedési) fázist, aktiválja a telogén (nyugalmi) szakaszban lévő hajszálakat és kitolja a növekedési fázis hosszát a nyugalmi fázishoz képest.

A termékcsalád

Mivel a cég szerint akkor a leghatásosabb a program, ha a 3 lépésből egyik sem marad ki, így a sampont, a kondicionálót és egy kimosást nem igénylő kezelést egyszerre tesztelem.

Sampon_Dr.Organic_TesztvilágDr. Organic hajserkentő sampon hajnövekedést támogató BaicapilTM formulával és bioaktív kendermagolajjal

Nagyon tetszik mind a három termékben, hogy alapos leírást kapunk arról, hogyan kell használni a doboz tartalmát, hogy elérjük a várt eredményt. Erről nemcsak a dobozon kapunk tájékozatást, hanem a termék mellé is került külön egy magyar nyelvű tájékoztató, ez nekem nagyon szimoatikus, annak ellenére, hogy elég jól tudok angolul. A flakon egyszerű, mégis dizájnos, modern, könnyű kinyerni belőle a sampont, aminek az állaga kissé folyós, sárgás színű. Az illata erősen gyógynövényes, számomra nem túl kellemes, de szerintem egy ilyen termék esetében ez legyen a legnagyobb probléma. Annak ellenére, hogy nincsen benne a habzást elősegítő SLS, elég könnyen felhabzik, könnyű vele hajat mosni. Bár a tájékoztatóban nem írják, én pár percig rajta szoktam hagyni a hajamon, közben pedig jól beledörzsölöm a fejbőrömbe, majd pár perc elteltével lemosom. Nem tapasztaltam azt a nyikorgós érzést, ami az ilyen mindenmentes samponoknál probléma szokott lenni.

Kondicionáló_Dr.Organic_TesztvilágDr. Organic hajserkentő kondicionáló hajnövekedést támogató BaicapilTM formulával és bioaktív kendermagolajjal

A kondicionáló flakonja nagyon hasonlít a samponéhoz, annyi a különbség, hogy ez fehér, nem pedig átlátszó. Maga a kondicionáló fehér színű, kicsit sűrű és nehezebb kinyerni a flakonból, mint a sampont. Kicsit aggódtam ennek a használatától, mert a haj teljes egészére kell felvinni és bedörzsölni a fejbőrbe, mert így tudja kifejteni a hatását. Mivel nekem elég gyorsan zsírosodik a hajam, soha nem szoktam semmilyen kondicionálót, hajpakolást stb. felvinni a teljes hajamra, mert tapasztalat szerint nagyon zsírosít. Most azonban kivételt kellett tennem, és nagyon örültem, hogy abszolút nincs hatással a kondicionáló a hajam zsírosodására! Így bátran ajánlom mindenkinek, hogy ne féljen ettől. Heti egyszer szoktam használni, alaposan bedörzsölöm a fejbőrömbe, majd egy kicsit tovább, kb. 2-3 percig hagyom hatni, majd lemosom alaposan.

Hajnövesztő_kezelés_Dr.Organic_TesztvilágDr. Organic hajserkentő kezelés hajnövekedést támogató BaicapilTM formulával és bioaktív kendermagolajjal

A kedvenc termékem a kezelésből, amely tulajdonképpen egy kimosást nem igénylő „hajhab”. Törölközőszáraz hajra, szárítás előtt szoktam felvinni 2-3 pumpával, alaposan eloszlatom a fejbőrömön majd bedörzsölöm, 1 pumpányi adagot pedig a hajam hosszára viszek fel. A leírás szerint ez a kezelés a program legfontosabb része, valószínűleg azért, mert ezt nem kell kimosni a hajból, így bőven van ideje kifejteni jótékony hatását. Heti kétszer szoktam használni, minden mosás után.

A három termék egyike sem tartalmaz parabéneket, SLS-t, ftalátokat, petrolátumot, DEA-t, BHT-t, mesterséges színezéket, izotiazolinont, ásványi olajakat és szilikont. Az összetevők 70%-a biogazdálkodásból származik.

Véleményem

Már körülbelül másfél hónapja használom a termékeket, így nagy változásokról még nem tudok beszámolni (a termékek tájékoztatója szerint 3 hónap után láthatóak az eredmények). Az tény, hogy sokkal kevesebb hajam hullik ki hajmosáskor mióta ezt a három Dr. Organic hajápoló terméket használom. A hajam is nagyon szereti, mert sokkal élettelibb és ragyogóbb, mint ezelőtt bármikor. Új hajszálam rengeteg van, de ez köszönhető a belső hajnövesztő kezelésemnek is, így ezt nem jelenthetem ki 100%-ban. Az tény, hogy a hajam sűrűbb, egészségesebb és a vége sem töredezik annyira, mint előtte bármikor. Az biztos, hogy külsőleg, kiegészítő kezelésnek szuper választás, szerintem nincsen jobb a piacon jelenleg. Hogy önmagában mire lenne képes, azt nem tudom, de az biztos, hogy folytatom a kúrát, és kíváncsian várom, miről számolhatok majd be 2 hónap eltelte után.

A Dr. Organic hajserkentő termékek elérhetőek a Müller üzletekben, illetve online rendelhető a Bionivo webáruházában.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek