Hajam története – Személyes élménybeszámoló 1. rész

Estimated read time 7 min read

A történet azzal kezdődött, hogy tavaly a kedvenc fodrászom, akihez immáron 15 éve jártam, sajnos nyugdíjba vonult. Így nem volt más választásom, mint keresni valaki újat, aki kezelésbe veszi a frizurámat. Szerencsére nem is olyan régen nyílt egy fodrászat a közelünkben, így október környékén be is jelentkeztem hozzá. Marcsi nagyon kedves és barátságos volt, azonban rám hozta a frászt…Megjegyezte ugyanis, hogy véleménye szerint a fejem tetején elől, illetve a homlokomnál a hajam sokkal ritkásabb, mint kellene lennie ilyen korban (29 éves vagyok). Ekkor kezdtem elgondolkodni a dolgokon, és utánajárni a „miérteknek” és a „hogyanoknak”…

Ha visszagondolok az elmúlt évekre, azt kell mondjam, sosem hullott a normálisnál jobban a hajam. Mégis sajnos az a helyzet állt elő, hogy körülbelül 10-15 év leforgása alatt elveszítettem a hajamnak nagyjából a 40%-át. És úgy, hogy nekem nem is tűnt fel a dolog, mivel ahogyan írtam, sosem tapasztaltam olyat, hogy a kelleténél több hullott volna ki. Viszont akárhogy is történt, sajnos a régi hajtömegem eltűnt, úgy, hogy még babát sem szültem, ami köztudottan megviseli a női szervezetet, a hajkoronát különösképpen.

Mivel kezdtem?

Marcsi, a fodrászom első körben egy vérvizsgálatot javasolt, illetve, hogy nézessem meg a pajzsmirigyemet, mert az szokott lenni a fő ludas az ilyen esetekben. Így hát felkerestem a körzeti orvosomat, aki el is küldött vérvételre. Az eredményeim természetesen nem mutattak semmit, így az orvos azt javasolta, járjak utána alaposan mi lehet a gond, és látogassak el nőgyógyászhoz, fogorvoshoz, fül-orr-gégészetre, bőrgyógyászatra stb. stb. Mivel ehhez se időm, se türelmem nem lett volna, ekkor kezdtem el utána nézni az alternatív lehetőségeknek, és akkor találtam rá Kis Éva, skalpdiagnosztára és hajgyógyászra…

Mi az a skalpdiagnosztika?

SkalpdiagnosztikaA skalpdiagnosztika szerint meghatározott pontokon megjelenő problémák, (akár korpa, akár kopaszodás, vagy csak elvékonyodás) egy-egy szerv zavarára, méregterheltségére utalnak. A vese, mellékvese, hólyag, a máj, epe, a vékonybél, a gyomor, a lép, a hasnyálmirigy, a méh, a petefészek, a prosztata, here, a vastagbél látványosan jajgatnak a fejbőr területén.

Ez a vizuális diagnosztikai módszer  – a hajas fejbőr alapján -, egyértelmű  ok-okozati összefüggéseket tár fel a hajproblémák és a belső okok között. Mivel a hajas fejbőr érzékeny kijelzője szervezetünk állapotának, megelőzésre is alkalmas ez a módszer. Ezen tapasztalati térkép alapján ránézve egy hajas fejbőrre minden világossá válik, így nem csak a külső kezelésre szorítkozik a helyreállító terápia, hanem a belső, szervezeten belüli okok megszüntetését is magába foglalhatja.

 

Éva már 20 éve foglalkozik hajgyógyászattal és az általa kitalált skalpdiagnosztikával, így úgy éreztem, jó kezekbe fogok kerülni, ha felkeresem őt. Népszerűsége rögtön feltűnt, mert az általam preferált délelőtti időpontra már csak januárban tudtak fogadni.

Nice hajgyógyászat

A Nice hajgyógyászat 19 éve foglalkozik a hajhullás, hajritkulás, kopaszodás, foltos kopaszodás és a fejbőr panaszok – zsírosodás, korpásodás, fejbőrviszketés, pattanások, pikkelysömör – külső és belső okainak feltárásával és komplex kezelésével. Alternatív vizsgálati módszereik képet adnak a szervek eltéréseiről, kórokozókról, parazitákról, gócokról, anyagcserezavarokról,ételérzékenységről, allergiákról, így nem csupán tüneti szinten elemzik a panaszokat.

Az első vizsgálat során a hajdiagnosztika előtt javasoltak egy góckutatást is, amely feltárja az esetleges szervi eltéréseket, elváltozásokat. Nagyon kíváncsi voltam erre a vizsgáltra, főként arra, hogyan lehet ezt könnyen, gyorsan és fájdalommentesen elvégezni.

VEGA_test_TesztvilágVEGA-teszt

Ez az ún. VEGA-teszt a bőr ellenállásának mérése alapján történő fájdalommentes vizsgálat. Segítségével fény derül arra, hogy melyik szerv tér el az egészségestől, beazonosíthatók a panaszokat okozó toxikus terhelések, kiszűrhetők az anyagcserezavarok, gócok és az immunrendszeri problémák is. Tulajdonképpen egy kicsi, egyszerű gépet kell elképzelni, amely jelez, ha az éppen vizsgált szervvel vagy területtel baj van, vagy bármilyen eltérés tapasztalható rajta. Tulajdonképpen ezek alapján tud elindulni a hajdiagnoszta, hogy mit kell keresni, mit kell nézni a hajas fejbőrön. Ennek a tesztnek az elvégzése nagyjából 30-35 percet vesz igénybe, és teljesen fájdalommentes. A teszt azt mutatta ki nálam, hogy jódhiányom van, a fejbőrömön olyan baktériumtörzs „laklik”, aminek nem kellene ott lennie, és a vesém se vizsgázott túl jól.

A hajvizsgálat

Éva nagyon kedves és barátságos, mindent alaposan elmagyaráz, ha kérdés van. Amint megvizsgált a mikrokamerával a fejbőrömet, rögtön megerősítette, ami vizuálisan is látható: a homlokomnál és a fejtetőmön sokkal kevesebb haj van, mint a fejem több részén. Főleg a bal oldalt találta vészesnek, ami alátámasztotta a VEGA-teszt által kimutatott eredményt: a bal vesémmel energetikailag valami baj van, ezért van a fejbőrömön ugyanazon az oldalon a ritkás rész. A mikroszkópos vizsgálatot követően megvizsgálta manuálisan a gerincemet és a hasi szerveimet, amely alapján felszívódási zavarra vagy olyan ételintolarenciára gyanakszik, amelyet én nem is veszek észre, a szervezetemnek mégis gondot okozok vele. A legközelebbi vizsgálaton így biztos ezt is meg fogjuk nézni. Nagyon remélem, hogy nem a paradicsom vagy a sajt lesz a ludas…

Kiss Éva hajgyógyász éppen magyarázza az összefüggéseket a szervek és a fejbőr állapota között
Kis Éva hajgyógyász éppen magyarázza az összefüggéseket a szervek és a fejbőr állapota között

Energy termékek

Energy_termékek_Tesztvilág
A vizsgálatok végeztével Éva összeállított részemre egy terápiás javaslatot, amelyet követnem kell a gyógyulásom érdekében. Ezt a saját észrevételei és a VEGA-teszt eredményei alapján állította össze. A javaslat szerint Energy termékeket kell fogyasztanom, mivel főleg hajhullásra ez a legjobb természetes gyógymód. Az Energy cég bioinformációs komplex készítményei több szinten, egy időben hatnak az emberi szervezetre. A gyógynövények közvetlenül, anyagi szinten befolyásolják a testben zajló folyamatokat, illetőleg szerveink működését, miközben az információs összetevők a betegségek okaira hatnak. A vesémre a Renol bioinformációs, komplex gyógynövény-koncentrátumot, a jódhiányra az édesvízi Spirulina alga és zöldárpa-kivonat kombinációjából készült Spirulina Barley-t, felszívódási zavarra ill. az emésztésem rendbetételére a bélbaktériumokat és inulint tartalmazó étrendkiegészítőt, a Probiosant kaptam. De az Energy termékekről és az az eltelt 1 hónap tapasztalatairól és eredményeiről majd következő cikkemben fogok beszámolni…

Folytatása következik!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek