Hajhullásom története 3. rész

Estimated read time 7 min read

Már lassan két hónapja voltam az előző hajvizsgálaton a hajhullásom és ritkulásom kapcsán, így idejének láttam megírni az újabb fejleményeket. Aki most kapcsolódna be a cikksorozatba, az előzményeket ITT és ITT tudja elolvasni.

Az előzményekről röviden

Tavaly novemberben hívta fel az új fodrászom a figyelmemet arra, hogy ugyan még nem ismer, de nagyon ritkásnak találja elől a hajamat, és ilyem fiatalon ennek nem így kellene kinéznie. Javasolta, nézessem mega pajzsmirigyemet és menjek el egy vérvételre. Természetesen megijedtem a szavaitól, így másnap irány a körzeti doki, vérvétel, majd eredmény, semmi. Javasolta, menjek tovább góckutatásra, de mivel nem nagyon hittem a „modern” orvostudományban, ezért elkezdtem kutatni más megoldás után. Az interneten bukkantam rá a Nice Hair hajgyógyászatra, és Kis Éva hajgyógyászra, skalpdiagnosztára, aki januárban kezelésbe is vett.

Az első kezelésen egy gyors és fájdalommentes mérés után megállapították, hogy a veséim, az emésztőrendszerem energetikailag nincs a legjobb állapotban, Streptococus jelenléte érzékelhető a fejbőrömön, továbbá gyulladás van az orr-garat területen, illetve a szervezetemben található jód szintje is nagyon alacsony. Elmondták, hogy ezek összessége okozza a hajhullásomat, a fejtetőn és a homlokomnál érzékelhető ritkulást. A kezelésre az Energy cég termékeit ajánlották jó szívvel, így ezekkel kezdtem el a kúrámat.

A második hajvizsgálat

A második vizsgálatra nagyon boldogan érkeztem, hiszen látható és érzékelhető jelei voltak annak, hogy beindult nálam az új hajszálak növekedése. A VEGA-teszt és a mikrokamerás műszer is ugyanezt támasztotta alá: szinte minden tesztem negatív lett, a fejbőrömről a zsíros korpa is eltűnt, a veséim is sokkal jobb állapotban vannak, jódhiányom sincsen már. Egyedül a vastagbél-vékonybél szekcióban vannak még gondok, illetve penészgomba jelenléte volt érzékelhető a szervezetemben. Megemlítettem Évának, hogy minden pozitívum ellenére a hajam még mindig nagyon gyorsan zsírosodik. Összeállította számomra a következő hónapok kezelését, amely szintén az eddig szuperül bevált Energy termékekből állt össze.

Bal oldalon az első mikrokamerás fajvizsgálat eredménye, jobb oldalon az eredmény 2 hónap után ugyanarról a területről - láthatóan sokkal több hajszál nőtt!
Bal oldalon az első mikrokamerás fajvizsgálat eredménye, jobb oldalon az eredmény 2 hónap után ugyanarról a területről – láthatóan sokkal több hajszál nőtt!

A második kezelés

Mivel a bélrendszeremben vannak még problémák, alap kezelésnek a Korolen bioinformációs, komplex gyógynövény koncentrátumot kaptam, amit három hétig kellett szednem, hétről hétre emelve az adagot, majd egy hét szünet után ismét egy három hetes kúra következett. A Korolen összesen 17 féle gyógynövény koncentrációját tartalmazza, nincsen benne alkohol, cukor, színezék és más mesterséges anyag. Kiválóan alkalmazható elsősorban szív, vékonybél, az agyi keringés, az érrendszer regenerálására, valamint az ideg, – a hormon és az immunrendszer szabályozására.

További információ erről az Energy termékről ITT olvasható.

Korolen_Energy_Tesztvilág

Hogy még inkább beinduljon a hajnövekedés kaptam egy Fytomineral nevű, ásványi anyagok és nyomelemek pótlására, valamint a mérgező nehézfémek eltávolítására szolgáló készítményt. A periódusos rendszer több mint 60 elemét kolloid oldat formájában tartalmazza, amelynek a felszívódása több mint 98%-os! Ezen kívül még egy nagyon fontos tisztító funkcióval is bír, vagyis megszabadítja a testet a felesleges salak – és méreganyagoktól, és mélyreható regenerációt indítanak el. A Fytomineral a hajhullás megszüntetésén és regenerálásán kívül számos megbetegedésnél felhasználható kiegészítő kezelésként: vírusfertőzés, bőrkiütések, cukorbetegség, máj, belek, vese bántalmainál, csontok, fogak és köröm regenerációjához.  Egy kúra szintén ez esetben is 3 hétig tart, majd 1 hét szünet után folytatható. Nemcsak belsőleg, de külsőleg is használtam a fejbőrömbe masszírozva heti 2-3 alkalommal.

További információ a termékről ITT található.

Fytomineral_Energy_Tesztvilág

A Korolenen és a Fytomineralon kívül még az előző kezelésnél sikeresen alkalmazott Spirulina Barley és Probiosan probiotikumot kaptam, de ezekről már az előző bejegyzésemben szó esett.

A hajzsírosodás csökkentésére és a külső támogatásra a Protektin sampont kaptam. Volt már dolgom ezelőtt pár bio samponnal, de eddig ez vitte a pálmát magasan. Semmi, de tényleg semmi mesterséges anyag, a sampon kb. 95%-ban növényi kivonatokból készült. Az illata ennek köszönhetően nagyon erőteljes, gyógynövényes, amely az első hetekben engem nagyon zavart, mert a hajon is megmarad az illata még a mosás utáni 2. napon is érezni lehetett. Ez valakinek vagy tetszik, vagy nem, én úgy voltam vele, az legyen a legkisebb bajom, hogy nem a legfinomabb az illata, ha hatásos. Rögtön le is cseréltem a pár hónapja – egyébként sikeresen – használt Yves Rocher hajhullás elleni samponját. Egy hónapig használtam ezt a Protektin sampon, a hajhullásra tényleg nagyon jó, azt teljesen jól kezeli, viszont sajnos egyáltalán nem tudta megakadályozni a hajam idő előtti zsírosodását, sajnos minden második nap mosnom kell még mindig…Nagyon sajnáltam, mert a hajhullásom normalizálódott, viszont a másik fő problémámon nem tudott segíteni.

Protektin_sampon_Tesztvilág

Mi a helyzet 4 hónap elteltével?

Az Energy termékek ismét bizonyítottak, a hajam tovább dúsult és már azt is észrevettem, hogy a hajszálak is elkezdtek erősödni és vastagodni. Sajnos a copfomról nem készítettem előtte felvételt, pedig kellett volna, mert azon vettem észre először, hogy vastagabb a lófarkam mint a kezelés előtt 🙂 Azóta voltam ismét a fodrászomnál, aki meg is jegyezte, hogy milyen sokat javult a hajam állapota, kezelték a pajzsmirigy problémámat? Vágáskor meg is említette, hogy kevésbé töredezett és csúnya a hajam vége, mint amikor utoljára novemberben nála jártam.

Bal oldalon a kezdeti állapot, jobb oldalon a kezelés megkezdése utáni 4. hónap állapota látható
Bal oldalon a kezdeti állapot, jobb oldalon a kezelés megkezdése utáni 4. hónap állapota látható

Azóta egyébként –szerencsémre- a Dr. Organic piacra dobott egy hajerősítő és dúsító hajkezelést, amely három lépésből áll, én természetesen rögtön le is csaptam rá és elkezdtem használni a sampont, a pakolást és egy kiöblítést nem igénylő hajkezelést. Mivel lassan már egy hónapja használom ezeket a csodaszereket, hamarosan egy külön bejegyzésben is be fogok számolni a tapasztalataimról.

A cikknek hamarosan folytatása következik, mert pár hét múlva megyek a harmadik hajvizsgálatra, így erről is és természetesen az utána következő időszakról is be fogok majd számolni.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek