G21 Big Paradiso aszaló teszt

Estimated read time 4 min read

Nem ez az első gyümölcs aszaló tesztünk és reményeink szerint nem is az utolsó, de minden esetre megnéztük a G21 Big Paradiso dehidratáló gépet is.

Első ránézésre tetszetős és bizalomgerjesztő a csomagolás, főleg a szép színes gyümölcsökkel, aminek a láttán azonnal összefolyt a számban a nyál. Gyorsan ki is bontottuk és megnéztük mit rejt a doboz.

 

Tulajdonképpen nagy csodát nem kaptunk, pont amire számítottunk. Persze annak örültem, hogy végre nem egy agyon csomagolt termék van előttünk és az izgalamakkal teli perceket nem a kicsomagolással kellett eltölteni.

A gép az alsó 550 wattos  „kazánházból” és a felső részből áll, ami igazából csak az egymásra illeszthető tálcák. Ezek összerakáskor körben teljesen zártak és csak a tálcák alsó rácsain jár át a meleg levegő. A legfelső záró tetőn is csak középen van nyílás, hogy a gőz el tudjon távozni.

Mutatom a gép lényegét a „kazánt”

 

ELőre összeraktam, még mielőtt megpakoltam a polcokat gyümölcsökkel. Szóval így néz ki, amikor még csendes álmát alussza.

 

Az alsó részen van az idő és a hőfok szabályzó. A hálózati kábel kb. 1,2 méter lehet, de ezt nem mértem le pontosan. A konyhapultnál úgy is van mindenkinek egy szabad konektora. Gyorsan a kedvenceimet pakoltuk a tálcákra és kezdődhetett is a teszt legrosszabb és leghosszabb része, a várakozás. Jelen esetben 50 fok mellett döntöttem, mert otthon voltunk és gondoltam ráér szépen ketyegni a  masina.

 

 

Persze nem ketyeg, hanem halk hangon zúg, amit az aszaló alján elhelyezett ventillátor ad. Ez keringteti az előre beállítoott hőmérsékletű levegőt. Az időt nem állítottam pontosan, hiszen most úgy gondoltam, hogy az aszalás közben kóstolgatok és amikor jónak vélem, akkor kikapcsolom.  Ami jó, hogy azalás közben a tálcákat lehet cserélgetni. Ami fent volt azt alulra és fordítva is akár. Nem tudom, hogy ezt a tapasztalt aszalósok szokták e pakolászni, de annak érdekében, hogy egyszerre legyen minden kész, talán jó ötlet lehet.

 

 

Végül 3 óra alatt, amíg megnézetm két filmet kész is lett. Imádom a gombát és a paradicsomot is aszalva, de igazán nem lehet semmit igazán kiemelni. Az aszalt dolgok sokkal intenzívebb ízűek, szóval finomabbak. Már azt bánom, hogy nem a film nézés közben ettem meg a finomságokat.

 

Minden esetre ami még talán plusz pont lehet, hogy halk és egyszerűen tisztítható, ami sok konyhai csodamasináról nem mondható el. Ezt a G21 Paradiso aszalót ITT találjátok meg a leghamarabb, ha esetleg kedvet kaptatok hozzá. 

Az ára 20.000 Ft körül mozog, amit vastagon megér, főleg ha megnézitek mennyibe kerül az üzletekben az aszalt szilva, vagy bármi más.

Ha bármi kérdésetek lenne a termékről az iroda@tesztvilag.hu email címen szivesen válaszolunk!

Most elköszönök, mert narancsot fogok aszalni!

 

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek