Open Road Fest

Estimated read time 4 min read

Igazi szenzációval készül Erdős Csaba Alsóörsre

Kaszkadőr világsztár a Balaton parton

 

 

„Hétköznap a filmekben esek-kelek, felgyújtanak, lelőnek, robbantanak, hétvégén meg arra ügyelek, nehogy elessek a motoros show-kon!” – Erdős Csaba, a Stunt Riding koronázatlan királya egy szenzációs születésnapi meglepetéssel készül a jubileumi Harley-Davidson Open Road Festre.

23 évvel és több mint 1 200 lélegzetelállító kaszkadőr show-val a háta mögött Erdős Csaba június 6. és 9. között ismét beveszi Alsóörsöt, hogy vakmerő produkcióival lenyűgözze az Open Road Fest közönségét. Az egykerekezést, a hátrafelé motorozást és a védjegyévé vált többszemélyes mutatványait minden alkalommal óriási ováció fogadja. De a 20. szülinapra egy minden eddiginél látványosabb, új attrakcióval is készül.

A kaszkadőr showman eddig szinte minden évben részt vett a fesztiválon. Így nem is meglepő, hogy számtalan emlékezetes pillanat köti a rendezvényhez.

„Amikor két éve leszakadt az ég, a show előtti programok is félbeszakadtak, de kint állt 15-20 néző, akik azt mondták, hogy csak miattunk jöttek… Mi egy percig se gondolkodtunk, elkezdtük és akkora show-t nyomtunk, hogy nem telt el tíz perc és kint állt ezer ember, full teltház a kordonok mögött és üvöltöttek. Hát ez az Open Road Fest! Kell ennél több?”

A vakmerő mutatványokat látva nem is gondolnánk, hogy Csabi kisgyerekként borzasztó félős volt. 16 évesen kezdte motokrossz karrierjét, a kaszkadőr vizsga után már bemutatókat tartott a Hősök terén motokrossz edzője, id. Kökényesi Gyuri irányításával.

„Autókat ugrattunk át, elestünk, egykerekeztünk és itt mutattam be először a hátrafelé motorozást is. Ekkor még nem létezett Stunt Riding sportág. Nem sokkal később filmekben kezdtem dolgozni, mint autós, motoros, gyalogos kaszkadőr. Ez a mai napig a fő foglalkozásom!”

Az elmaradhatatlan kaszkadőr show-k mellett további látványos programokkal készül az Open Road Fest. Lélegzetelállító műsorral érkeznek a triál bringás fenegyerekek, a Gravity Academy. Trükkös szaltók, elképesztő manőverek – a motor nélkül is levegőben repkedő srácok az extrém sport minden szépségét és izgalmát ötvözik mutatványaikban.

A kétkerekű izgalmakat a Freestyle Motocross (FMX) hazai nagyágyúi fokozzák, akik szárnyak nélkül repülnek és a legkülönfélébb mozdulatokkal teszik még színesebbé az emelet magas ugrásokat.

 

 

Veres Zoltán műrepülő pilóta pedig a jubileumi fesztivál légterét meghódítva kápráztatja el a közönséget. Légi-parádéjában az egyszerű dugóhúzók és spirálok csupán csak a kezdet. A többszörös bajnok pilóta, madarakat megszégyenítő manőverekkel szeli át az égboltot a fesztivál felett.

A nappali programokat gazdagítja a Custom Bike Show, és a különleges relikviákat felvonultató Harley-Davidson Múzeum, valamint a legújabb Harley vasparipákat bemutató H-D Expo.

Aki pedig nem csak nézelődni szeretne, annak lehetősége lesz tesztvezetésre, hiszen érkezik a Harley-Davidson Tesztkamion, ahol 23 különböző modell közül választhatnak az érdeklődők. De saját motorral is érdemes lesz csatlakozni a vezetett túrákhoz és természetesen idén is megpróbálunk minden rekordot megdönteni a motoros felvonuláson.

  1. Harley-Davidson Open Road Fest – 2019. június 5-9. Alsóörs – Feel the Freedom!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek