Spirálburgonya készítőt teszteltünk

Estimated read time 5 min read

Sziasztok, a konyhából jelentkezünk, mert olyat találtunk, hogy szerintem most mindenki azt mondja ” KELL NEKEM!”

Ezzel mi is így voltunk, mert az alábbi géppel olyan chips rugót, harmónikát, vagy tudom is én mit lehet készíteni, hogy az ember még a szomszéd tíz újját is megnyalja, nemhogy a sajátját. Szóval az az a kis kütyü, ami minden családban kellene, hogy legyen és az esti TV nézés közben lehet ropogtatni. Ja és nincs gázzal feltöltve a csomagolás, mint a gyári chips csomagolása, hogy ne törjön a sok burgonya. Na nézzük is a kis konyhai spirálchips gyártósorunkat!

A készülék nagyon egyszerű és talán ebben rejlik a nagyszerűsége is. A talp vákumtalp, ami úgy ott tartja a szerkeszetet a konyhapulton, hogy le sem lehet tépni, persze a kis fogantyú elfordítása után azonnal lejön és nem a konyhapulttal együtt.

Tűzoltó piros 🙂  és rozsdamentes részekből áll. A menetes szár végére egyszerűen csak fel kell tenni a hajtókart és készen is áll a chips gyártásra. Először is a burgonyákat meg kell hámozni és átszúrni rajtuk a dobozban található fa pálcikákat. Ha eltörik véletlenül az nem nagy baj, mert hurkapálcika mindenkinek van otthon és csak ki kell a hegyét hegyezővel hegyezni. Szóval ezeket a burgonyával megtúzött pálcikákat kell a gépbe tenni úgy, hogy a tengelyen lévő kerek tárcsa kiálló fogai beleérjenek a burgonyába, hiszen ezek fogják forgatni a tekerés közben.

Borotva éles a penge, de lehet attól is élesebb, mert úgy elvágtam a kezem vele, hogy észre sem vettem, csak amikor már színes lett a burgonya. Szóval gyerek kezébe nem való!  Hihetetlenül könnyen vágja, szeleteli, spirálozza a burgonyát az eszköz. Simán akár egy újjal is lehet tekerni. Én azt hittem, hogy majd nagyon nehéz lesz, mivel a krumpli nem egy puha alapanyag, ennek ellenére valóban nagyon könnyen és gyorsan halad.

 

 

Végre valami, ami arra jó, amire való!

Nem nyikorog, nem lötyög, jól és megbíthatóan működik! Sajnos ez a ritka, mert a gyártók nem a minőségre, hanem a profitra termelnek és a profit számítás után megmaradt összegből kell terméket gyártani. Szóval nem fordítva sajnos. Régen a pék kenyeret, a cipész cipőt készített, ma már az elvárt profitot termelik és a maradékból kell valamit előállítani. Na most a burgonyaspirálozónál ezt nem érzékelem. De annyi biztos, hogy azért veszünk mi is ilyet, mert nem elektromos és nem foglal sok helyet, mint a sok konyhai csodakütyü.

 

 

Összességében maximum fél óra alatt elkészíthető családi ships készíthető el, ami egyrészt finomabb, mint a bolti, mert friss és nem utolsó sorban nem 350 Ft 150 gramm chips, hanem csak úgy kb 20 Ft.

Akkor nem is kell tovább számolni, hogy hamar megtérül, hiszen a kis spirálozó ára 10 csomag chips ára.

Süthetjük pálcikával együtt is, de le is lehet húzni és úgy is, akár olajban, vagy hőlégkeverésés sütőben. Ez utóbbi nekünk jobban tetszett, mert a chips ropogósabb lett, hiszen a burgonya nem szívja meg magát olajjal. Arra figyeljünk ha a pálcikát kihúzzuk, hogy a kis burgonya lamellák a benne lévő nedvesség miatt összetapadnak, ezért szépen szét kell húzni őket. Az alábbi kép is mutatja, hogy lehet otthon ötletelni és akár a virslire is rátekerni a burgonyaspirált.

És bevallom nyiltan, hogy nagyon élvezetes mindenféle chipet készíteni. A sósat a paprikásat a fokhagyma fűszereset a tejfölös mártogatóstól a natúron keresztül az édesburgonyáig, vagy bármilyen felfűzhető zöldségig.

Az alábbi képen a hőlégkeveréses sütőben készül darabok láthatóak. Egy kicsit meg kellett volna priccelni olajjal, de utólag tanul az ember.

 

Kicsit megsóztuk és az íze pedig utánozhatatlanúl jó lett.

Szóval tekerjük csak azt a gépet és induljon a házimozi, hívjuk el a barátainkat és legyünk együtt, hiszen a spirálburgonya készítő összehoz minket!

 

A terméket a Hobbyrendelés.hu webáruháztól kaptuk!

Ha nem szeretnétek lemaradni a legérdekesebb és leghasznosabb tesztekről, akkor lájkoljátok a Tesztvilág Facebook oldalát és nem maradtok le semmiről!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek