CONCEPT  LO 7026  gyümölcscentrifuga

Estimated read time 5 min read

CONCEPT  LO 7026  gyümölcscentrifuga

Mi az amit tehetünk a téli vírusok tejedése előtt?

Igyunk frissen facsart gyümölcs és zöldség levet, amiben most a Concept az egyik legjobb partner!

 

 

Ne cukros üdítőkkel tömjük a gyerekeinket!

Gyerekzsúr lesz a mi utcánkban. Pontosan nálunk.  Hú ez nagy fejtörést jelent számunkra, mert a 10-15 meghívott 8-10 éves apróság vendégül látása nem egyszerű. Mégsem kínálhatjuk őket pálinkával. Mivel nagy a kert és amúgy is ez még egy teraszos buli, abból indultunk ki, hogy sok rohangálás és ezzel együtt járó üdítőzés lesz bőven.

 

 

Szörpözés és egyéb kizárva, legyen minden egészséges, ekkor támadt a nagy gondolat a frissen facsart, centrifugázott ital lesz a sláger.  El is mentünk bevásárolni a piacra a legfrissebb gyümölcsöket. Valóságos gyümölcshegyet görgettünk a bulira és beüzemeltük a CONCEPT  LO 7026  gyümölcscentrifugánkat. El is kezdődött a buli. Először csak szolidan csendesen barátkoztak egymással, igaz ismerték egymás, már különböző helyekről, óvoda, iskola, szomszéd, edzés és más különórák, de feszélyezte őket a szülők jelenléte és az ismeretlen környezet. No aztán nem sokáig. Találtak egy kosárban szivacslabdákat és beindult az önfeledt játék. Mi is beindítottuk a gyümölcscentrifugánkat és a lecsorduló friss nedűt szétöntöttük a poharakba. Rutinosak voltunk, hogy ne kelljen annyi pohár felrajzoltunk jeleket, pillangót, lovat, kutyát, virágot, st. a poharakra. Így mindenki választhatott valamelyiket magának.

Először kezdtük az almával nagyon finom lédús almák bírták a magasabb fordulatszámon járatást. A répa cenrifugálásánál csökkenteni kellett a fordulatszámot. Majd folytattuk körtével, banánnal, céklával, naranccsal. Ezeket kevertük és gyümölcskoktélokat kreáltunk. Nagyon ízletesre sikerült az italokat készíteni, mert fogyott is bőven. Jó volt az alapanyag, mert mint mondják, nagyon fontos a friss gyümölcs, mert abban megvan a kellő nedvességtartalom, ásványi sók és a vitamin is bennük.

A gyümölcscentrifuga lelke

 

A friss facsarás után hamar el kell fogyasztani az íncsiklandó itókát, mert rövid idő alatt beindul az oxidáció és utána már nem olyan könnyed, guszta. Kicsit bebarnul, ezért szoktak beletenni egy kis citromlevet is. Ezek a vitaminbombák, nemcsak könnyen emészthetők, hanem 15 percen belül felszívódnak és bekerülnek a véráramba és ott kifejtik jótékony hatásukat.

Az önfeledt játék, a sok mozgás itt is meghozta hatását. Alig győztük a   CONCEPT  LO 7026   gyümölcscentrifugával. Igaz nem ilyen nagyüzemre tervezték. Időnként le kellett állnunk a szilárd anyagot kiüríteni a tartályából és az alapanyagot felvágni, hogy az etetőjébe beférjen. Ilyenkor a felmelegedett villanymotor is pihent keveset.

Formára, praktikusságra nagyon jól eltalált termék. Könnyen szétszerelhető és tisztítható. Óvatosan kell bánni a nemesacél centrifuga szűrővel, mert annak aprító élei sérülékenyek és a fonom szita is maradandóan sérülhet, ha a tisztítást nem végezzük körültekintően.

Kapacitását tekintve egy nagycsalád, négy-öt fős létszámához tervezték, de itt majdnem nonstop üzemmódban a többszörös családi létszámnál is megállta a helyét. Esztétikus megjelenésével bármelyik konyha díszévé is válhat és ráadásul még nagyon is tisztán dolgozik.

A konyhai gép masszív és nem az a „hulladék” műanyag, amit még megfogni is rossz. A motor nem igazán egetverően hangos és elmondható róla, hogy benne van az anyag. A nevetségesen olcsó ára és a hazai márka képviselet egy plusz pont a termék választása mellett, hiszen a gép mosolyt csal nem csak a mi, hanem a gyerkeink arcára is egy -egy jól sikerült vitamindús koktél fogyasztása közben.

A terméket egy alapos tisztítás után visszavittuk az eMaki webáruház átvételi pontjára és sajnálattal konstatáltuk, hogy meg kell válnunk tőle.

Ha nektek is jól mutatna a konyhátokban, vagy egyszerűen csak szeretitek a gyümölcsleveket, akkor kattintsatok erre a szövegre!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek