Novacook Be11-LD beépíthető sütő

Estimated read time 7 min read

A Novacook márka beégette magát a mi konyhánk, vagyis inkább a Whirlpool sütőnk helyére, hogy tesztelni tudjuk és érzékelni a modern és a nagyjából 12 éves technika fejlődését, ami a régi sütőnk óta eltelt.

 

 

A sütőért egyenesen Kápolnásnyékig mentünk, ami a Velencei-tó mellett van, szóval azonnal lehetett volna fürödni is, ha éppen nem tél lenne. Az üzlet hátsó részére csak betolattam autóval és mire észbe kaptam, már be is dobták a kicsinek nem mondható, de annál erősebb dobozban lévő sütőt a kedves dolgozók. A doboz plusz át is volt két helyen pántolva, gondolom így majd könnyebben felcipelem az első emeletre, ha ez megfogom. 

 

 

Haza vittem és tanakodtam, hogy neki lássak vagy ne, kicserélni a régi tűzhellyel. Emlékeztem, hogy azt anno csak egy úgynevezett csokival csatlakoztattam, mert direkt ilyen kiállása volt a tűzhelynek a falon, tehát nem konnektoros. Na de azért a kíváncsiság mégis arra sarkalt, hogy bontsam ki az új Novacook BE11-LD sütőt és kicsit gyönyörködjek. 

 

A pántok elvágása után egyszerűen fel lehetett húzni a karton dobozt és csak a sütő maradt a padlón. Ki is vettem a sütőből a leírást és a gari papírt, majd első ránézésre úgy állapítottam meg, hogy igen, ez szép!

A régi sütőt nekiláttam kiszerelni és toltam is be az újat a helyére. Közben meg is lepődtem, mert nem csokival kellett csatlakoztatni, hanem rendes hálózati dugalj volt a kábel végén. Nem húztam volna a 19-re lapot, hogy elér a legközelebbi konnektorhoz, szóval nem is reménykedtem ebben. Bedugtam a sütőt a helyére, ami pont úgy passzolt, mintha kötelező lenne. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jött a kábel.. Éppen hogy odaért a konnektorig. Olyannyira, ha 1 cm rövidebb lett volna, akkor állhattam volna neki a kábelt egy hosszabbra cserélni, mert toldani az ilyen nagy energia felvételű dolgokat nem szabad. Sose vennénk észre a zárlatot a konyhaszekrényben a sütő mögött, szóval nem játék ez! De pont elért és ennek nagyon örültem.

 

A beüzemelés természetesen használati utasítás nélkül történt, mert „nehogy má’!”  Pár perc érintőpaneles nyomkodás után minden érthető és tiszta volt. Egyszerű, mint a fa ék! Ez a jó, nem kell túl bonyolítani mindent. Ami egyszerű az a nagyszerű általában.

Az egész tűzhely fekete, bár lehet kapni inoxban is. A design szép és letisztult, de kit érdekel, amikor sütni is lehet vele és pont a Karácsonyi sütés- főzés idején kaptuk a terméket. 

A sütőben volt két tepsi szerencsére, így nem a régi tűzhelyét használjuk. (mégis csak egy teszt). Tele is pakoltuk a tepsit szeletelt húsokkal, amit hagyma ágyra tettünk. Fűszereztük és hupsz be is toltuk a sínen. Igen van egy nagyon praktikus sín, amire rá lehet helyezni a tepsit és csak egyszerűen betoljuk a sütőbe. Úgy kell ezt elképzelni, mint egy szekrény fiókot, amit egyszerű kihúzni. Nagyon praktikus ez akkor, amikor meg kell fordítani a húsokat és nem kell benyúlni a forró sütőbe, de nem is kell konyharuhákkal, konyhai kesztyűkkel megfogni és feltenni a főzőlapra a tepsit. Nagyon hasznos és ötletes, ami nagyon tetszik nekem.

 

Választható rengeteg opció a sütésre. Alsó és felső sütés egyszerre, vagy külön külön, grillezés, hőlégkeveréses és turbó hőlégkeveréses opciók és mindezeket variálhatjuk is a lassú sütés-párolás, vagy akár a hirtelen „kérgeléses” és utána a lassú sütéssel, mintha csak egy szuvidálás lenne. Na jó azért nem az, mert ott a vákumozunk is előtte. Minden esetre a sütő nagyon jó partner abban, hogy a legízletesebb ebédet tudjunk az asztalra tenni és a süti készítésben pedig zseniális! Na jó ha a sajtos rudat lehet sütinek nevezni. Abból egy tepsivel készítettünk, amit még melegében meg is evett a család.

A süteményeknél fontos a légkeverés, hiszen ekkor a hő teljesen egyenletes lesz a sütőben. A Novacook Be11-LD sütő egyébként megjelenésben is tetszetős és az érintő panel is jó ötlet a takarítás miatt. Így azért sokkal kezelhetőbb. A sütő természetesen tud minden mást, amire szükségünk lehet. Van benne visszaszámláló óra, vagyis riaszt amikor letelik az idő. Ezt sípoló hanggal jelzi, amit 3 féle módban ki is tudtam választani. Egyértelműen személyre szabható ez is. Plusz van egy állandó alvó üzemmód, amikor csak az óra világít(amit én még nem állítottam be), de ezt is ki lehet kapcsolni és akkor nem lesz semmi energia fogyasztás. A panel mindent mutat. Ha forog a hőlégkeverés ventilátora, akkor azt is jelzi egy kis forgó ventilátor ikonnal, de a grill és a sütési irányokat, valamint a hőfok és a sütő felfűtésének aktuális állapotát. Ez utóbbit egy skálán láthatjuk, aminek kis vonásai sorban villannak fel annak függvényében, hogy hol tart a felmelegedés. 

Az elkészül ételt jelzi a sütő és kiírja a „HOT” vagyis forró figyelmeztetést. Ez tök jó! Az Open, vagyis a nyitást is, szóval kommunikál velünk a sütő. Éppen csak nem zenél vagy vetít ki valami show műsort a falra. Félre a tréfát…, szeretjük ezt a sütőt és már csak a beigli sütés várat magára, mert a jó sütő ismérve a beigli, mert ha az szétreped, akkor az nem tökéletes valamiért. Na jó nem ugrok neki azonnal, mert életemben soha nem sütöttem beiglit, szóval majd nekilátok ennek is.

A sütőt a cikk elején említett Kápolnásnyéki eMaki webshoptól kaptuk tesztre, ahol is minden(is) van, nézzétek Ti is szét ott!

 

Közben csak megsült a beigli is, habár nem értünk ehhez és nem is úgy néz ki, mint a recepten, de kis ország kis foci, vagyis teszt sütő teszt beigli. Minden esetre megesszük ha jó ha nem!

Reméljük a Novacook Be11-LD beépíthető sütő is lazán hozza a 12 év biztos üzemet és akkor a világba kiabálhatjuk, hogy hahó Novacook!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek