Welock smart zárat teszteltünk

Estimated read time 6 min read

Welock PCB10EBL41

Otthoni vagy Airbnb zár?


A modernizáció világa a zárakat sem kerülte el. Az emberben kettős érzés van, örül is neki és kicsit tart is tőle. Milyen jó, hogy nem kell a kulccsal vacakolni, viszont mi van, ha nem enged be az okos zár.


Találtunk egyet, ami jó előre jelzi, ha elkezd merülni az akkuja, így nem fenyeget a veszély, hogy kint maradunk. Mondjuk egy havas téli estén, bár annak is megvan a varázsa, lehet sétálni, ismerkedni, mert ugye ilyenkor segítséget kell valahonnan szerezni.


A Welock PCB10EBL41 zár egy olyan megoldás, ami megkönnyíti az ajtón bejutást, mondjuk a nagy bevásárlás után, amikor tele a kezünk, kivéve ha nincs nálunk a teló és kézzel kell bepötyögni a kódot. Itt megjegyzem, hogy kicsit aprók a nyomógombok, de mivel eléggé kiemelkednek a síkfelületből nem olyan veszélyes.


A csomag a megrendeléstől számítva a mai zűrzavaros világban, azt lehet mondani, hogy hamar megérkezett, 5. nap. A szokásos futáros zacskóban, de mivel a PCB10EBL41 zár doboza nagyon masszív (dupladobozos) és igényesen kialakított süllyesztett habszivacs béléssel van ellátva, így kicsi az esélye annak, hogy maga a szerkezet sérüljön.
Kicsomagolás után, látszik, hogy ez nem a sokszor egy dobozba kis kitöltővel megtömött áru. Itt adtak a külsőségekre és a biztonságra is.


A csomag tartalma a PCB10EBL41 zár, mellette van egy doboz, amiben találhatók a szerszámok (imbuszkulcs, csavarok, csillagcsavarhúzó reseteléshez egy tű) és itt találhatók a QR kódos biléták. A kezelésik sem maradtak el, 5 nyelven van benne, sajnos magyart nem találtam, de gondolom ez idővel változni fog.

 


A szerkezetet kézbe véve, masszívnak tűnik. A záron megtalálható az ID szám, tartós gravírozott technikával, tehát nem fog leválni róla. Található még egy tájékoztató címke is rajta, itt is jelzik, hogy egy Német cég a forgalmazó.
A csomag nem tartalmazza az elemeket/akkut, tehát azt érdemes előre beszerezni, 3 db AAA 1,5V-os jár bele. Az elemek behelyezése után a záró fedelet egy csavarral lehet rögzíteni, amit egy gumi kupak zár el teljesen a nyirkos külvilágtól. Óvva a szerkezetet a párától esőtől.  

 


A zár biztonsági feje és a fordítógomb is állítható, egy rudazaton helyezkedik el. Eez fontos is mert nem minden ajtó egyforma vastag, így szinte minden típushoz kompatibilis.
Bekapcsolva, lehet nyelvet, dátumot állítani, újra kódolni. Sokrétű a programja, ahhoz képest milyen kis szerkezet. A kezelési elég részletesen és jól érthető jelmagyarázattal mutatja be a programozási lehetőségeket. Nem kell keresztrejtvényfejtőnek lenni hozzá. Az alapbeállításokat érdemes megváltoztatni, fő az elővigyázatosság.
QR kóddal letölthető az app, itt sem volt különösebb gond a beállítással. Arra kell vigyázni, hogy ne webáruház települjön először.
Amikor megvan az összehangolás lehet beszerelni a zárat. Ami nagyon jó hír, hogy egyszerűen becsúsztatható a régi helyére, könnyű az ajtó vastagsághoz állítani.


Amin szerintem lehetne finomítani, hogy kilincs cilinder és a zárszerkezet közé jó lenne egy távtartó műanyag, a csomagban ez nem volt. Nekem alapból sikerül megkarcolnom a cilindert, amikor elforgattam a fogantyút. Valami kis sorja kiállt a műanyagból. A távtartó azért is kellene, mert enélkül kicsit elmozdul nyitáskor. Hiába húzzuk meg a rögzítő csavart.  Amire érdemes figyelni, hogy akinek befelé nyíló műanyag ajtaja van az előbb méregessen, mert a külső takaró miatt nem biztos, hogy elfér a fej.
Összességében egy jó vétel, akiben van egy kis kreativitás, könnyen betudja szerelni, üzembe tudja helyezni. Már csak az a kérdés kinek menyit ér a kényelem.  

Ami szerintünk igazán jó piac lenne a zárnak, az az airbnb, vagyis azok a kiadó lakások, amiket 1-2 napra, vagy maximum egy hétre adnak ki, online foglalással. Ilyenkor csak a kódot kell megadni a vendégnek és bejuthat a lakásba gond nélkül. akár éjjel is, amikor leszállt a repülő. Szóval hasznos, csak meg kell szokni a záraknál is a kulcsmentességet. De használhatjuk vállalkozásunknál is, amikor éjjel az áruszállító be tudja a kód segítségével tenni az üzletbe az árut és nem kell ezért hajnalban felkelni.

A Welock cég kimagasló a Tesztvilág közös együttműködésben és valóban kíváncsiak a véleményünkre és az esetlegesen általunk talált problémát javítják és fejlesztik, hiszen az európai piacon mi vagyunk itt és talán jobban át is látjuk ezt. Vagyis jó a marketing 5*

Van egy jó hírünk is ha szeretnétek Ti is otthonra egy ilyen okoszárat. A cikk alján adunk egy linket és ha vásárlásnál megadjátok az SLT30 kuponkódot, akkor 119 dollárért adja a Welock.

Tehát 30 dollár kedvezményt kaptok, ami nem kevés kedvezmény, ja és persze európai raktárról küldik, ami 3-5 nap szállítás és vaskos 2 év garanciát is ad a Welock!



A Welock okoszárat a gyártótól kaptuk tesztre, további információk a termékről IDE KATTINTVA elérhető!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....