Tényleg fáj ha meglőnek? Paintball teszt testközelből

Estimated read time 5 min read

 

Annyi adrenalin rég volt bennem, mint amikor az Akció-Paintball budafoki pályáján játszottam a hétvégén. Ahogy lefelé mentünk a pályára vezető úton arra gondoltam, hogy biztos jó ötlet volt-e, hogy 12-en szétlőjjük egymást?

 

 

Még korábban, egy sörözés alkalmával a középiskolai és egyetemi haverokkal találtuk ki, hogy kellene valami jó kis buli, ami kicsit sport kicsit izgalom is egyben. Nem akartunk drága extrém sportot, mint a gokart vagy a tandem ugrás. Valami olyat szerettünk volna, ahol sokan is tudunk együtt játszani.

A hideg, esős idő miatt a budafoki fedett paintball pályát választottuk. Nem csalódtunk mivel játék közben tökéletes volt a hőmérséklet. A játékvezetők szerint nem csak télen, de nyáron a nagy melegben is szuper mivel akkor kifejezetten hűs a helyszín.

A városközpontból alig 15 perc alatt ki is értünk a XXII. kerületbe a Campona bevásárló központ közelébe.
Az autót leparkoltuk az Aszály utcában és elindultunk a komplexumba. A bejárat után kulturált mosdó és öltöző fogadott minket. A játékvezetők felírták a nevünket egy lapra, azon vezették az általunk ellőtt golyók számát.

Az előzetes bejelentkezés (ez kötelező) során mondták, hogy jöjjünk/hozzunk kényelmes laza ruházatot, mintha kirándulni mennénk. Játék előtt megkaptuk a kötelező eligazítást, elmondták nekünk a biztonsági szabályokat. Kaptunk nagyon designos terepszínű overallt (ami még a nyakam is védte), kesztyűt, védőmaszkot, és paintball puskát is. A csajok kaptak külön mellkasvédőt is. A program során végig volt velünk segítő, aki pályáról pályára kísért minket, és ajánlott játék típusokat is.

Amikor elindult az első kör, hirtelen azt sem tudtam mi történik, de gyorsan belerázódtam a játékba. Az épületes jellegű, autóroncs fedezékekkel tarkított pályán 5-10 perces gyors menetekből állt a játék. Így, ha eltaláltak és kiestem a játékból gyorsan újra be tudtam csatlakozni. Sosem volt unatkozás a pálya szélén.

 

Változatos játékmódokat játszottunk, és mind a 8 pályát ki tudtuk próbálni. Az első néhány körben „csak” le kellett lőni az ellenfeleket, de aztán volt olyan, hogy az ellenfél zászlóját kellet megszerezni, és olyan is, hogy egy bizonyos területet kellett elfoglalni. A játékvezetők, akik között több csinos csaj is volt mindig ajánlottak valami új izgalmas játékmódot.

 

A közel 4 órás játékidő alatt rengeteg menetet játszottunk. Be is gyűjtöttem jó pár kék-zöld-lila foltot, mert azért megcsíp, ha eltalál a golyó, de nem nagyon fájdalmas szerencsére. És azért bőven volt „killem” is, azaz lőttem le ellenfelet. Jaa, és az volt a hab a tortán, hogy mivel 12-en voltunk, én már mint szervező ingyen játszottam.

A játék ideális legénybúcsúra (ott még egy nyúl jelmezt is kap a legény), osztálykirándulásra vagy akár csapatépítésre is. A másik pályán ép egy „nyuszit” futtattak. Ahogy mondták a játékvezetők mindig az a vége hogy a nyúljelmezest „levadássza a csapat”.

 

A paintball játék 6900 Ft/ fő, amiben benne van a teljes védőfelszerelés (overall, kesztyű, védőmaszk, paintball puska, csajoknak mellkasvédő) kölcsönzése és játékosonként 200 db golyó is. Volt, akinek nem volt elegendő az alap 200 db golyó. Ők 15 Ft/db áron tudtak extra golyókat vásárolni.

Ugyanezen a terepen airsoftozni is lehet. Akár saját felszereléssel is lehet játszani vagy akár bérleni is lehet az élethű, sorozatlövésre képes puskákat és a hozzájuk tartozó védőcuccokat. Az airsoft 7900 Ft/ fő, ott 1000 db golyó van a csomagban.

Lányoknak és gyerekeknek a helyszínen lehetőség van akár fájdalommentes lasertag játékra is.

A játék után egy csoportképet is csináltak rólunk, meg lett örökítve az élmény. Majd mentünk és egy sör mellett megbeszéltük az élményeket, és már előre terveztük, hogy legközelebb mit, hogy fogunk csinálni, én lehet rábeszélem a céget is egy jó paintballos team buildingre. Akik csak kísérnek azok számára van fűtött melegedő helység és ha szeretnének akár tudnak díjmenetesen célba lőni. Van különterem szülinapra vagy legénybúcsúra.


Köszönjük az élményt a paintball vezetőségnek, mert annyira nagy adrenalint kaptunk, hogy gyorsan le is írom nektek az elérhetőségüket, szóval….
www.akcio-paintball.hu
1223 Budapest Aszály utca 32.
+36209448875

És végül tényleg fáj ha eltalálnak?

Kit érdekel, amikor hatalmas az élmény!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek