Akire büszkék lehetünk! Czanik Balázs a tettek mezejére lép!

Estimated read time 3 min read

Kutyajó tettek napja: összefognak a sportolók a menhelyi állatokért – Új rekord felállítása a cél

Október végén igazi kutyás családi programként rendezik meg a Kutyajó tettek napját, melyen két rekordot is szeretnének megdönteni úgy, hogy közben menhelyi kutyáknak segítenek. 

Czanik Balázs 2021-ben rendezte meg először a jótékonysági eseményt, akkor magyar rekord született az egy nap alatt összegyűjtött kutyatápok mennyiségéből, illetve a kutyatáppal tornázók számából. Most nem kisebb a cél, mint hogy túlszárnyalják a korábbi, 8 tonnás adományt.

„Sajnos köztudott, hogy az állatmenhelyek nagyon nehéz helyzetben vannak, és milyen sokat jelent nekik, ha támogatást kapnak. Ennek érdekében igyekeztem magam mellé állítani olyan sportolókat, támogatókat, akik szintén az egészséges életmód és az állatvédelem elkötelezettjei. Összefogtunk Bódi Attilával, a Jack Prémium Dog Food tulajdonosával, Szabó Viktória Gazdi coach-csal, a testvéremmel, Czanik Krisztiánnal, valamint Bohos Kornéllal, Kathi Bélával és Csuhai Jánossal, hogy megvalósítsuk ezt a nagyszabású gyűjtést egy kutyás családi nap keretében” – mondja Czanik Balázs, az esemény főszervezője.

Az október 28-án, a GS Teniszcentrum (Római part) területén tartandó esemény igazi családi nap lesz, ahol minden kutyabarát megtalálhatja a neki tetsző programot: kutyás és sportos bemutatókkal, valamint agility-vel, kutya szépségversennyel, kutyasimogatóval, koncerttel, gyermek fitness bemutatóval, játszótérrel készülnek a szervezők, ahová természetesen mindenki hozhatja a saját házi kedvencét is. 

„Belépődíjat nem kérünk senkitől, csak azt, hogy hozzon egy csomag kutyatápot. Ez a csomag akármekkora lehet, de reméljük, hogy minél nagyobbak lesznek, mert akkor tudunk igazán segíteni. Már nagyon sok állatmenhely jelezte, hogy szívesen fogadna adományt, ezért azt a célt tűztük ki, hogy a két évvel ezelőtti, 8 tonnás mennyiséget túlszárnyaljuk, szeretnénk 10 tonna fölé vinni. Emellett pedig – sportember lévén – nem hagyhatjuk ki a mozgást: az eseményre látogatókat meg fogjuk tornáztatni. Tehát közösen megdöntjük a kutyamenhelyek számára legtöbb egyszerre átadott kutyatápok rekordját, valamint a legtöbb, egy időben, egyszerre kutyatáppal sportoló emberek rekordját is. Bízom benne, hogy sok adományt tudunk gyűjteni, és mostantól minden évben meg tudjuk ismételni a Kutyajó tettek napját” – teszi hozzá Czanik Balázs.

Kutyajó tettek napja – 2023. október 28. (szombat), 10-16 óra

GS Teniszcentrum, Budapest III. ker., Római part, Királyok útja 321., Belépő: kutyatáp

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek