LG Ultrafine 32UQ85R-W Monitor teszt

Estimated read time 4 min read

LG Ultrafine 32UQ85R-W Monitor

Ez a 31,5 colos azaz kb. 80 cm képátlójú sík Nano IPS paneles 60HZ-es LG monitor nemcsak hatalmas kijelzőjével emelkedik ki versenytársai közül, hanem ultra jó, 3840 x 2160 (4K UHD) felbontással rendelkezik ezzel könnyíti meg számunkra az iroda munkát. Erőssége a rendkívüli színgazdagság és a kiemelkedő kontrasztarány.

 

A relatív gyors válasz időnek, az AMD FreeSync-nek, a 16:9-es képaránynak és a gyárilag hozzá járó leválasztható automatikus színkalibrálási érzékelőnek (erre még visszatérünk) köszönhetően élénk színekkel és éles kontraszttal ad valósághű képet minden környezetben. A hatalmas kijelző könnyen áttekinthető, nagyon sok tartalom jeleníthető meg rajta. Kifejezetten kényelmes volt rajta pl videót szerkeszteni.

 

A gyártó professzionális videószerkesztéshez, fotózáshoz és tervezéshez ajánlja a terméket leginkább. A 4K HDR monitor kivételes színpontosságot kínál, ezzel segít bármilyen kreatív projektet életre kelteni. A kijelző a DCI-P3 színskála 98%-át támogatja. A VESA DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal rendelkező, nagy dinamikatartománnyal, élethű képeket biztosít. A kijelző fényereje 400 cd/m2.

 

 

A dobozból kiszedve könnyen összeállítható az ergonomikus állvány. A képernyő szabadon dönthető és akár 90 fokkal is forgatható.  Így a gyönyörű kristálytiszta képpel rendelkező eszköz akár programozók és webfejlesztők részére is ideális választás lehet.

 

A monitor hátulján USB Type-C™ (90 W-os tápellátás), DisplayPort, 2 db HDMI, 2 db USB port, valamint két 5W-os MaxxAudio beépített hangszóró és csatlakoztató kábelek sokasága is megtalálható. Az USB Type-C bemenetének köszönhetően egyetlen kábelen keresztül videót, adatokat és akár 90 W teljesítményt is továbbíthat kompatibilis laptopokkal.

 

 

A 178o-os betekintési szögekkel rendelkező eszközhöz a mellékelt színkalibrációs érzékelő az LG Calibration Studio szoftverével együttműködve segíti a legtökéletesebb képminőség automatikus fenntartását. A használatához szükséges szoftver ingyenesen letölthető Windows és MAC operációs rendszerekhez is az LG weboldaláról. Ne lepődjetek meg a kalibrálás akár 20-25 percet is igénybe vehet. Az állvánnyal együtt közel 7 kg eszköz az AMD FreeSync támogatásának köszönhetően csökkenti a képernyő akadozását a kompatibilis grafikus kártyákkal végzett gyors műveletek során.

A 5ms válaszidő és a csupán 60 Hz frissítési ráta jelzi, hogy azért nem egy gamer monitorral van dolgunk. Intenzív játékoknál vagy gyorsan mozgó videóknál sem számíthatunk gyenge teljesítményre, de azért ilyen estekre már a tökéletes élményért érdemes profi erre a célra gyártott monitort beszerezni.

Az OnScreen Control menüje gyors és könnyű hozzáférést biztosít számos fontos monitorbeállításhoz, így a munkaterület néhány kattintással személyre szabható. A monitor alján található 5 állású gombbal gyorsan tudunk navigálni a menürendszerben. A beépített 5 Wattos hangszórók szépen szólnak a kis méretükhöz képest, de komoly hangzást ne várjunk ekkora teljesítmény mellett.

 

IPS Black technológia                                                                                                     

Az IPS panel technológia gondoskodik arról, hogy a színek élethűek és élénkek legyenek, míg a magas kontrasztarány kiemeli a sötét és világos részeket, így minden részlet látható marad. Az LG Nano IPS Black panelje még mégélethűebben tudja megjeleníteni a fekete tónusokat ezzel lehetővé teszi, hogy az alkotók akár tökéletes színhelyességgel valósítsák meg terveiket, elképzeléseiket.

 

 

A termék ára 2024 év elején nagyságrendileg 250 000 Ft, és szinte valamennyi online és hazai márkabolt kínálatában megtalálható.

Stelzel Erik

 

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek