Karin legjobb pizzáját kóstoltuk

Estimated read time 4 min read

Gornji Karin,Gornji Karin,Gornji Karin

Aki a nyaralását Horvátországban tölti és Zadar környékén jár annak kihagyhatatlan gasztronómiai élmény lehet Gornji Karin legjobb pizzája a Pizzicato Dani pizzériában

Mi is hallottunk róla és gondoltuk megkóstoljuk. Nagyon könnyen megtalálható, mivel a falut átívelő főút mellett található. Délelőtt 9-10 órakor begyújtják a fatüzelésű kemencét és indul a munka.

Dani a pizzéria vezetője és egyben pizza szakácsa egy kedves vendégszerető ember, aki már három éve gyúrja megállás nélkül a pizzatésztát. A pizzéria egy családi vállalkozás , ami látszik is az egész vendéglőn. Egyszerű, szép és hangulatos.

 

Tesztvilág Pizzicato Dani Gornji Karin (1)

Tesztvilág Pizzicato Dani Gornji Karin (2)

Gornji Karin,Gornji Karin,Gornji Karin

 

Tesztvilág, Pizzicato Dani ,Karin Gornji (1)

Mi három féle pizzát kértünk és amikor megkaptuk a pincértől Manuellától azt hittük tévedés történt. Mi a legkisebb méretűt kértük és erre nagy családi pizzákat kaptunk. Gondoltam ennyire kedveskedni akarnak, vagy lehúzni, hogy a végén sokat kelljen fizetni. Nem !   A magyar pizzához képest volt olyan nagy méret eltérés, hogy a kis pizzát néztük nagy családinak. Ki bír ekkorát megenni…..

Rengeteg féle pizza közül lehet választani. A tenger gyümölcseitől akár a magyaros szalámisat, vagy a csípős ízek kedvelőinek a tüzesen erős pizzákat. De szinte mindegy a túrázásról megérkező , vagy a tengerben fürdőző éhes külföldieknek.

Ami a legszebb az egészben, hogy a magyar túristák legkedveltebb szállása a Horvátlagúna olyan közel van, hogy sokszor csak átkiabáltunk Daninak, hogy Dani pitati meksičku pizzu, vagyis kérünk egy mexikói pizzát Dani!

És Dani pár perc elteltével szervírozta is a forró vacsorát.

 

Gornji Karin,Gornji Karin,Gornji Karin

A pizzák hamar elkészűltek kb. 10-12 perc alatt és olyan ropogós és finom volt, amit nem túlozva még sosem ettem. A pizza tészta ropogós volt és valahogy belesült a kemence íze is. A füst illata és a mediterrán hangulat is megkoronázta az ízeket, ami egy gasztronómiai katarzis volt.

Tesztvilág, Pizzicato Dani ,Karin Gornji (5)

 

Tesztvilág, Pizzicato Dani ,Karin Gornji (6)

 

 

Dani a sok dícséret után odaült hozzánk és elkezdett mesélni. Felesége szüleinek házánál alakította ki az éttermet és naponta örömmel készíti az ideérkező túristáknak a pizzákat. „Kicsit” elhivatott gondoltam, ha az amúgy is 30 fokos melegben Ő még begyújt a kemencébe és este tízig vagy még tovább süti a pizzákat. Mert vendég az van mindig.  A falakon a családi képek mellett megtalálhatóak kézzel készített régi családi relikviák és modernebb díszek is. Ezek mind jól passzolnak a pizzéria hangulatához. A Dani által képviselt vendégszeretet példa lehetne nagyon sok hasonló vállalkozásnak.

Több alkalommal voltunk a Pizzicato Dani pizzériában és nem csak egy pizzást ismertünk meg, hanem talán egy barátot is.

Tesztvilág, Pizzicato Dani ,Karin Gornji (2)

Ezután már nem csak pizzát enni, hanem sörözni is odajártunk,  és készítettünk  Daninak magyar lángost. Ízlett neki, vagy nem ? Mosolygott és megette.

 

 

 

 

 

Aki Gornji Karinban jár az nem csak egy finom pizzát hagy ki, hanem a környék legjobb pizzáját!

Tesztvilág, Pizzicato Dani ,Karin Gornji (10)

Dani és Manuella titeket is vár Gornji Karinban!

PIZZICATO DANI/ FACEBOOK

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek