Zalakaros közönségcsalogató beruházások

Estimated read time 10 min read

Zalakaros

Kerékpáros verseny, termáltó, ökopart, látogatóközpont a dél-zalai fürdővárosban

 

Több, mint ezerötszáz bringás pattant nyeregbe a hétvégén megrendezett Mapei Tour de Zalakaros népszerű háromnapos kerékpár-versenyén, ahol a profi biciklistákon kívül a családok is útnak indultak három különböző távon. A 33 kilométeres Karos Spa Kis-¬Balaton túrán a gyermekek és szüleik, a Hét Vezér Teljesítménytúra 60 kilométerén a nagyobb kihívásokat keresők, míg a Bianchi Zalakaros Maraton 127 kilométeres hosszán az igazán gyakorlottak indultak.

Zalakaros, Tesztvilág (23)Az évek óta méltán népszerű verseny is témája volt annak a sajtótájékoztatónak, amit Novák Ferenc polgármester és Czirákiné Pakulár Judit alpolgármester mellett a verseny egyik fő szervezője, Jankovics Ferenc, a rendező TEKER Egyesület vezetője tartott a Hotel Karos Spa dísztermében a viadalt megelőző napon.

A több, mint harminc esztendeje kerekező egyesületi elnök rendkívül büszke arra, hogy ilyen népszerű eseménnyé nőtte ki magát a rendezvény, amelynek szervezését idéntől a Vuelta Sportiroda vállalta magára. Annak idején az első megmérettetésen 176 versenyzővel indult a futam, a fejlődés tehát megkérdőjelezhetetlen. A csodálatos természeti környezetben zajló erőpróba minden alkalommal kiváló hírvivője a hamisítatlan zalai tájnak és a fürdőváros környékének. Zalakaros,Zalakaros

Novák Ferenc polgármester szerint amellett, hogy a jövőben is kiemelt figyelmet fordítanak a kihívás támogatására, a település egészséges életmód és sport iránti elkötelezettségét mutatja az is, a kerékpárút hálózat fejlesztése érdekében is komoly munkát végeztek. A Nagykanizsa- Kapronca- Csáktornya- Zalakaros tengely együttműködés keretében sikerült megnyitni a déli irányú kerékpárutat Galambok irányába, amely a termáltó és ökopart szélén haladva tökéletes beláthatóságot biztosít a két természeti attrakcióra. A Zalakarosi és a Hévízi Kistérség összefogása keretében épült fel mindkét településen egy-egy kerékpáros ház, de a meglévő kerékpárút fejlesztése is tervben van. Zalakaros, Tesztvilág (24) Közel 100 millió forintos pályázati forrásból a települést észak-dél irányba átszelő út mellett lévő árkok lefedésével, a zalakomári út irányába szeretnének továbbhaladni. Így a település forgalmas központi részét kikerülve, csodálatos természeti környezetben kerekezhetnek majd a családok.  A balatoni bicikliútra történő rácsatlakozás a környező településekkel együttműködve valósítható meg, ez is a célok között szerepel.Zalakaros,Zalakaros

A kerékpározás mellett Zalakaros neve a sakkal is összefonódott, hiszen nemrég rendezték meg 34. a Zalakarosi Sakkfesztivált, amely ma már Magyarország egyik legjelentősebb sakkversenyének számít. Erre az alkalomra is rengeteg vendég érkezik a világ minden tájáról.Zalakaros,Zalakaros

Czirákiné Pakulár Judit szerint a gyógyturizmus terén töretlen a város fejlődése hosszú idő óta, mégis régi tervük, hogy minél szélesebb célközönséget, folyamatosan újabb látogatói csoportokat vonjanak be a vendégkörbe. A megvalósítás sikeresnek mondható, hiszen egyre több család keresi fel a települést. Ez nemcsak a rangos bringás körversenynek köszönhető, hanem bizonyítéka annak is, hogy önkormányzat törekvése, miszerint új látványosságokkal és kikapcsolódási lehetőségekkel csalogasson minél szélesebb közönséget a településre, jó elgondolásnak bizonyult.

Zalakaros, Tesztvilág (20)

 

Ebbe a körbe tartozik a több, mint 300 millió forintos, folyamatban lévő beruházás, amelynek keretében a karosi gyógyfürdő elfolyó vizét hasznosítják egy termáltó létrehozásával. A tó köré a vidék természeti kincseit bemutató ökopart és látogatóközpont épül. A polgármester tájékoztatása szerint a kivitelezés első szakasza befejeződött, a második ütem végrehajtásán munkálkodnak a szakemberek, őszre várhatóan átadják a létesítményt, amelyben egészen különleges látványosságok, csúszdarendszer és bemutatóhelyek várják a vendégeket. Az ország legmagasabb, 21 méterre emelkedő szárazcsúszdája várja az átadás után a turistákat a látogatóközpontban, ahol a 73 méteres pályahosszúságú Turbó és a 21 méteres Kamikaze csúszdapálya láttán minden bizonnyal felcsillannak a gyerekszemek

Az ökopart nemcsak a kikapcsolódás, de a tudomány szolgálatában is áll majd. A központ tematikus túráin a gyerekek a Meseparkban ismerkedhetnek a mesék állataival, a Fények meditációs tere a Nap és a Föld egymáshoz való viszonyát mutatja be, a Hangok Pavilonja a természet hangjainak világába kalauzol el, a Labirintus pedig kőzetek tanulmányozására hivatott. Emellett a Kis-Balaton környéki élővilág őshonos, védett természeti értékeivel is megismerkedhetnek azok, akik a fürdővárosba érkeznek.

A város stratégiai marketing vezetője, Jámbor Tímea, a sajtótájékoztató zárásaként arra hívta fel a figyelmet, hogy Zalakaros évszakoktól függetlenül várja mind a fiatal, mind az idősebb generáció képviselőit, hiszen a dél-zalai fürdőváros az otthona a régió egyetlen négy évszakos családi fürdőjének, amely nemcsak testi, de maradéktalan lelki-szellemi pihenési és feltöltődési lehetőségekkel várja a vendégeket.

 

Hotel Karos Spa

 

A Kis-Balaton fürdővárosának; Zalakarosnak a központjától mindössze 400 méterre fekvő Hotel Karos Spa****superior a luxus, a komfort és az egyediség minden igényét kielégíti, átszőve a családbarát szállodára jellemző vidámsággal.

A két épületben található 300 Spa Superior szoba mindegyike, a 4000 m2-en elhelyezkedő Harmónia Spa wellness világ, a közel 1000 m2 vízfelületet felölelő Spa Uszoda és Szaunapark, a gasztronómiai ínyencségeket felsorakoztató Éden étterem, valamint a családok, gyermekek egyik kedvenc helyszíne; a két gyermekjátszó is híven tükrözi a Karos Spa által képviselt ****superior színvonalat.

 

Art Hotel

 

Zalakaros, Tesztvilág (29)

Az Art Hotel***+ középkategóriás 3 szintes, liftes családias szálloda a városi Gránit Gyógy és élményfürdőtől mindössze 200 méter távolságra csendes zöldövezetben található.

Az évről évre folyamatosan megújuló 46 szobás szálloda egész évben várja a gyógyulni és kikapcsolódni vágyókat.

A hotel hangulata nevéhez hűen tükrözi az egykori névadója, Szabó Ernő művészetközelségét.

A beltéri Wellness-részlegen TERMÁLVIZES ellenáramoltatóval felszerelt úszómedence (28-30°C), pezsgő-masszázsmedence, (Jakuzzi) ( 34-36°C), infra és finn szauna, gőzkabin, trópusi élményzuhany, kneipp hidegvizes taposó, dézsazuhany (szauna után) sókamra,  napozóterasz található.

 

AquaTherm Hotel

 

Zalakaros, Tesztvilág (42)

A hotel Zalakaros központjától nem messze, a városi Gránit Gyógy és élményfürdőtől mindössze 300 m-re várja Önt 22 szobájával és apartmanjával. Harmónia, egyediség, meghittség és kedvesség jellemzi a szállást, amely már első pillantásra rabul ejti a tekintetet.

Az AquaTherm Hotel***plus nyolcszögletű formája a vitalitást erősíti. A kereszténység és a Zen buddhizmus szerint az újjászületés jelképe, az asztrológusok szerint a nyolcszög az anyag és a szellem közvetítője.

 

 

 

 

Aphrodite-Venus Hotel

Zalakaros, Tesztvilág (164)

Kizárólag saját termelésű hús, zöldség, és tejtermékek közül fogyaszthat az étkezések során. Magyarországon az egyetlen olyan zalakarosi 67 szobás szálloda, mely a saját gazdasága révén látja el a konyháját vegyszer, színezék és tartósítószer nélkül. Ezzel előtérbe helyezve az egészséges táplálkozás fontosságát

A Garabonciás farm az éléskamra-, mely a szállodától 5 km-re található – és egyben élményhelyszín is. Élő történelem óraként bemutatásra kerül a honfoglalás kori élet a 7 jurtában. Íjászkodásra, lovaglásra, sőt még gokartozásra is van lehetőség.

 

 

 

  Zobori KalandoZoo

 Zalakaros, Tesztvilág (76)

A Zobori KalandoZoo mindössze 10 km-re Zalakarostól, a Kis-Balaton közvetlen szomszédságában, Zalaszabarban található. A csodálatos panoráma már önmagában felüdítő, de a kalandparkba érkezve egy igazi kaland-oázis fogadja az idelátogatókat. A hegyre felérve a lélegzetelállító panoráma tárul elénk, amely szemet gyönyörködtető látvány, garantáltan mindekit elbűvöl. Zalakaros, Tesztvilág (78)A parkban felsorakoztatott játék arzenál pedig gyereket és felnőttet magával ragad, csak a naplemente vethet véget a játéknak. A kalandpark kültéri és beltéri szolgáltatatásainak köszönhetően a Zobori Kalandozoo-ban egy futó zápor sem szakíthatja félbe a kalandokat. A beltéri csúszdaház, az ovis-bölcsis korosztály számára kialakított beltéri játszóház várja a vendégeket. Az idei év újdonsága, HÓFÁNK pálya, ahol kiépített speciális pályán hó nélkül élvezhetik különböző nehézségi fokozatú és sebességű pályákon a szánkózás élményét, nyáron is!

 

Zalakaros, Tesztvilág (107)

A Kis-Balaton nyugati partján, Zalaszabarban található – egyénileg, családosan, illetve csoportosan is látogatható – kalandparkunk az aktív pihenést, öko-turizmust kedvelő fiatalok, családok, baráti társaságok, iskolák és cégek számára remek kikapcsolódási, szabadidő eltöltési lehetőséget kínál, nyugodt, idilli környezetben, a friss levegőn – a kaland és szórakozás jegyében.

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek