Wellness Hotel AquaTherm

Estimated read time 5 min read

Hotel Aqua Therm***

Wellness Hotel AquaTherm

Zalakaroson egymás hegyén hátán vannak a szállás lehetőségek, mégis egyet sem tudnék kiemelni közülük. Mindegyiknek megvan a maga szépsége és különlegessége.Wellness Hotel AquaTherm

Az értékek nem mindig a szépség, vagy a modern megjelenés függvénye. De  nem is az éttermi szolgáltatások minősége. Mindenütt megvan a rejtett „kincs”.  Az Aqua Therm kicse két igen egyszerűen leírható dolog.

A hotel anyukája Maja és a földszinti wellness részleg. Elsőre ez a két dolog jut eszembe a hotelről.Wellness Hotel AquaTherm,Wellness Hotel AquaTherm

Wellness Hotel AquaTherm

 

A hotelnek 22 szobája van két emeleten. Mi az első emeleten kaptunk szobát. A szobák felszereltsége a 3*** szerint elfogadható és tiszta. Mondom tiszta! Mint a patyolat. Én személy szerint nem tudok igazán jót aludni csak otthon a megszokott ágyamban. Gondoltam itt sem lesz másként.Wellness Hotel AquaTherm,Wellness Hotel AquaTherm

 

Wellness Hotel AquaTherm

Reggel arra ébredtem, hogy kipihenve vidáman ébredek és a bukóra nyitott ablakon beszűrődik a madárcsicsergés. Kell ennél több? Az ágyneműk olyan illatosak voltak, hogy öröm volt még lustálkodni kicsit mielőtt lesétáltunk reggelizni.

A reggeli zseniális volt. Sajtok ,felvágottak és sok-sok saláta, gabonapehely és kitudja mi még a tojásrántotta mellett. Én tojásrántottát és virslit reggeliztem. A virsli nem az a legolcsóbb akciós hulladék volt, hanem nagyon finom roppanós virsli.Ezután önkiszolgáló módon ittam egy amolyan német kávét, ami nem az én világom. Én inkább a „combosabb kotyogóst” szeretem. Azért megittam jó vendég módjára. Természetesen miután megittam a hosszút utána vettem csak észre a békebeli nagy espresso gépet, ami valljuk be a legjobb. Kértem is az ott szorgoskodó pincérlánytól egy rövidet. Ezután már teli hassal és jókedvűen telt a napom.Wellness Hotel AquaTherm,Wellness Hotel AquaTherm

Két jó dologról meséltem az Aqua Therm Hotel kapcsán, de most jövök rá, hogy inkább három dolog van, ami odaver rendesen.

Maja akit a hotel anyukájának neveztem az imént, meghívott egy kis beszélgetéssel fűszerezett borozásra az esti órákban. Na de nem csak a beszélgetés volt fűszeres, hanem a Cserszegi Fűszeres bor is. A borozgatás alatt tudtam meg, hogy a hotel tervezésétől az utolsó kapavágásig és berendezésig minden a Maja érdeme. Sajnálom, hogy nem tudok fotót mutatni Majáról, de talán nem is ez a lényeg. Maja elkezdett mesélni az életéről, ami a hotel körül forog. A kisfiáról, aki már nem is kicsi, de a háttérben láthatóan már unta az újságírói érdeklődést. Maja közben csillogó szemekkel mesélt, mi pedig ittuk a borokat és az érdekesebbnél érdekesebb történetet.

Ekkor kellett rádöbbennem, hogy nem csak egy kifizetem és alszok szállásra jöttünk, hanem egy nagy családi házba. Ahol a vendég is családtag.

Wellness Hotel AquaThermA jóízű beszélgetés egyik része a wellness részleg dicsérete volt, ami nekem nagyon tetszett. Finn szauna,-infraszauna,- aroma és sóterápiás gőzfürdő és egy szuper masszázsmedence. A medence feszített víztükrös és olyan jól esett kicsit lazulni benne (2 órát kb.). Én szauna fan vagyok így  ki tudtam élni szaunás vágyaimat is. Ami nem tetszett az a szauna utáni hideg víz. A jobb helyeken van egy hideg vízzel  töltött un. merülő medence, amibe zutty belemegy az ember a szauna után közvetlen. De itt ilyen nem volt és kérdőn néztem. De ekkor lőn a világosság! Megláttam a szállásom két napjának csúcspontját,  a falra szerelt vízzel töltött dézsát.

Wellness Hotel AquaThermA dézsára egy kötél volt kötve , amit meghúztam és ááááááááááááá az összes hideg víz a nyakamba landolt. Na vigyorogtam is rendesen és alig vártam, hogy ismét megteljen a dézsa. Kedves Maja így utólag üzenem, hogy a megemelkedett vízdíj nekem köszönhető.

Tehát a wellness a maga egyszerűségével valami pompás kikapcsolódás.

Mi az amiért itt érdemes itt megszállni?

  1. Wellness
  2. A lenyűgöző konyha
  3. Egyszerűen „csak”, a Maja vendégszeretete

Nem szeretnék fenyegetőzni, de egyszer még biztosan visszatérek az Aqua Therm hotelbe és újra, meg újra meghúzom azt a bizonyos kötelet a dézsán.

Köszönöm Maja, köszönöm Aqua Therm !

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek