Budapesten a 2023-as Év Autója – leleplezték az elektromos Jeep Avengert

Estimated read time 3 min read

A Fővárosi Állat- és Növénykertben a múlt héten hivatalosan is bemutatták az idei Év autója győztesét a Jeep Avengert. A nem mindennapi helyszín tökéletesen passzolt az autóhoz és a köréje épített marketinghez. Ügyesen felépített reklám koncepciót dolgoztak ki, melyben nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre, melyből következik az állatok védelme, vadon, ahol a Jeep jól érzi magát! Adott volt az állatkert! Jó ötlet, nagy piros pont!


A leleplezés előtt volt minden: trial show, ahol több mint egy méter magasra felugrottak kerékpárral, amit Marsalkó Dávid és DJ Venom mini koncertje festett alá zeneileg.
A 400 km hatótávot ígérő (városi használat során akár 550 kilométer is) SUV csupán 4,08 méter hosszú, 1,72 méter széles és 1,53 méter magas, 2,56 méteres tengelytávolságú, ami tökéletes városi autóvá teszik az új Jeep-et.


Az 1 536 kilogrammos, 355 literes csomagterű SUV 9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100-as tempóra, végsebessége 150 km/h (elektronikusan szabályozva). A műszerfalon egy 7 és egy 10,25 colos kijelző található, a jobban felszerelt Avengerek két darab 10,25 colos képátlójú kijelzőt szerelnek be, illetve a vezeték nélküli mobiltöltő sem hiányzik a fedélzetről.


A 20-32-20 fokos terepszögek és a 20 centiméteres hasmagasság mellett, a lejtmenetvezérlő, a drón nézet és a hatféle vezetési üzemmód mellett sem mehetünk el szó nélkül.
Normál otthoni dugaljról kb. 26 óra alatt tölthető fel teljesen a lemerült akkumulátor, 100 kW-os DC gyorstöltővel viszont akár 24 perc alatt megoldható a 10-ről 80 százalékra történő feltöltés. Ideális esetben 3 perc alatt mintegy 30 kilométeres hatótáv „pumpálható” az akkuba.


A Longitude alapfelszereltségű kivitel indulóára 15,9 millió forint. A jobban felszerelt Altitude, illetve Summit verziók listaára 16,9, illetve 18 millió forint. Az új autók várhatóan nyár végén érkeznek Magyarországra a Lengyelországból, a Kispolszki egykori gyárából.
Az autóra 2+3 év, illetve 100 ezer kilométeres, az akkumulátorra pedig 8 év, illetve 160 ezer kilométeres garanciát biztosítanak.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek