Tuning élőben: elkészült az AMTS 2023 nyereményautója!

Estimated read time 5 min read

A Westendben épült át az Automobil és Tuning Show idei fődija, a SEAT Leon ST FR 


Idén tavasszal is egy szakavatott csapat által egyedivé varázsolt autót sorsolnak ki a látogatók között az AMTS zárónapján. A sokéves tradíció és a játék feltételei változatlanok, a fődíj pedig a show történetének eddigi legfiatalabb és legjobban felszerelt nyereményautója!

A nemzetközi Automobil és Tuning Show (AMTS) szervezői ezúttal sem tértek el a hagyományoktól. A repertoárjukban évek óta állandó program a nyilvános autóépítés, melynek immáron hatodik alkalommal adott otthont a Westend Bevásárlóközpont. Az sem újdonság, hogy a március 17-19. között zajló show belépőjegye összesen tíz egyidejű rendezvényre érvényes, továbbá esélyt jelent egy családi sportkombi megnyerésére!

Ahogyan már megszokhattuk, a Hungexpót benépesítő show megszámlálhatatlan különlegességet és élményt ígér 2023-as szezonra is. Az autózás minden szegmensét lefedő kiállítások, színes motorsport események, valamint kortól és nemtől független családi programok társaságában ezernél is több járműkülönlegességet, 10 tematikus rendezvényt, Off-Road és Drift Show-t is láthatnak a résztvevők, nem utolsósorban pedig idén egy egyedi autóval gazdagabban térhet haza valamelyik szerencsés látogató. 

Az AMTS szakemberei számos exkluzív járművel birkóztak már meg pályafutásuk során: 2014-ben VW EOS kabriót, 2015-ben Volkswagen Sciroccót, 2016-ban BMW Z4 Roadster sorsoltunk ki, majd ezt követte két Audi TT: 2017-ben egy kabrió, 2018-ban pedig egy kupé. A sort egy vérbeli amerikai vas folytatta 2019-ben, egy ötödik generációs Ford Mustang Coupé személyében, majd következett az Online Edition keretei között kisorsolt Porsche Boxster S, és őt követte az első brit gyártmányú építés, a Mini Cooper Coupé, majd az első japán, a Mazda MX-5 NC roadster.

A 2023-as fődíj pedig nem más, mint egy SEAT Leon 5F! A sportos, FR szériájából származó kombit számos típus azonos alkatrésszel, szolid, de sportos spoilerekkel, állítható futóművel és vadonatúj felnikkel, valamint design és multimédia terén is teljesen megújult utastérrel lett gazdagabb. A pontot az i-re az egyedi, háromárnyalatú fóliázás teszi fel, de szerencsés új tulajdonosa számos további kiegészítővel is gazdagodik.

Az egyedi SEAT Leon ST FR kisorsolására a nagyszabású show harmadik napján (március 19-én), közjegyző jelenlétében kerül majd sor. Maga a rendezvény is rengeteg újdonságot tartogat a látogatók számára: a 2006-os start óta ez már nemcsak Magyarország, de a kelet-közép európai régió legjelentősebb szezonnyitó autókiállítása és vására is a Hungexpón.

A nyereményautó bemutatkozásával egy időben lehullt a lepel a show idei legnagyobb meglepetéséről is: a Toyo Tires, az Abroncs Kereskedőház, valamint az Audi Motorsport jóvoltából, Magyarországon először az AMTS-en mutatkozik be élőben a világ egyik legbrutálisabb versenygépe, a teljesen elektromos Audi S1 Hoonitron, melyet a gyár kifejezetten Ken Block, valamint csapata, a Hoonigan részére készített.

A minden részletében egyedülálló, a Formula E-szériából adoptált elektromotorokkal 6.000 Nm-es nyomatékot teljesítő fenevad értéke 12.000.000 dollár (átszámítva kb. 4,5 milliárd Forint), mellyel az AMTS történetének valaha volt legértékesebb kiállított járműve lesz. Jelenlétével, valamint az autó köré épített standdal és aktivitásokkal a szervezők méltó emléket szeretnének állítani a nemrégiben tragikusan elhunyt, legendás versenyző számára.

A nemzetközi Automobil és Tuning Show idén öt pavilont és hatalmas külső területet tölt meg élménnyel, múlt, jelen és jövő autócsodái kíséretében, március 17-19. között a Hungexpón. A rengeteg, látnivalókban gazdag kiegészítő program, verseny és bemutató pedig garantáltan kivételes szórakozást kínál valamennyi korosztálynak, a család minden tagjának!

Az Automobil és Tuning Show ideje alatt egyetlen belépővel megtekinthető:

  • Carstyling.hu Tuning Show – hazánk legnagyobb autótuning showja
  • Új autók kiállítása – szalonautók, márkaimportőrök és koncepciók bemutatkozása
  • Nemzetközi Elektromobilitás Expo – elektromos autó kiállítás 
  • Classic Automobil Show – restaurált klasszikus autók, veteránok, oldtimerek
  • Magyarok a világ járműgyártásában – hazánk nagyjai az autó- és motoriparban
  • DRIFT és GYMKHANA Show – A látványos autósportok exkluzív bemutatkozása
  • OFF-ROAD Show – Minden, ami terepautó, látványos, épített pályán
  • Hot Rod Show – döbbenetesen átépített veterán járművek kiállítása
  • Tuning találkozó és kiállítás – több száz magánépítő és klub bemutatkozása
  • SUV és Pickup Zóna – szabadidőautó kiállítás, az elérhető kínálat bemutatkozása

További információk:www.amts.hu / fb.com/amtsofficial / instagram.com/amts_official

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek