44 éves a “Bangkok International Motor Show”

Estimated read time 5 min read

Az autó- és motorkerékpár-gyártó cégek felfedik a foglalások számát 

45.983 darab — 33%-os növekedés

A 44. Bangkoki Nemzetközi Autókiállítás a várakozásoknak megfelelően sikeres volt, több mint 1.620.459 látogató érkezett az eseményre. Emellett a rendezvényen résztvevő több mint 40 autó- és motorkerékpár-márka örömmel gyűjtötte be az összesen 45.983 darab foglalást, ami a thaiföldi autóipar folyamatos növekedési ütemének fenntartását eredményezte.

Jaturont Komolmis, a Grand Prix International Public Company Limited operatív igazgatója, mint a Bangkoki Nemzetközi Autókiállítás alelnöke kijelentette, hogy a 44. Bangkoki Nemzetközi Autókiállítás ismét minden szempontból sikeres rendezvény volt. A résztvevő autó- és motorgyártók, valamint üzleti szereplők száma az előzőhöz képest megnőtt. Ennek eredményeképpen a rendezvény hangulata élénk és nagy figyelmet kapott látogatói részéről. A látogatók száma idén 1.820.459 fő, ami meglehetősen hasonló az előző évhez. Ami a rendezvényen belüli autó- és motorfoglalásokat illeti, a foglalások összmennyisége 45.938 darab volt. Ez 35,5%-os növekedést jelent a 2022-es évhez képest, amikor is a rendezvényen összesen 33.936 darabot foglaltak le.

A rendezvényen belüli autó-és motorfoglalásokat tekintve a foglalások összértéke 45.983 darab, ami 35,5%-os növekedést jelent a 2022-es évhez képest. A rendezvényen összesen 33.936 darab került lefoglalásra. 

Az autófoglalások száma 42.885, ami 34,45%-os növekedést jelent 2022-hez képest. Az idei foglalások száma elektromos járműre (vagy EV-re) 9.081 darabra sorolható, ami az esemény összes autófoglalásának 21,1%-át teszi ki.

Az idei motorkerékpár-foglalások száma körülbelül 3.098 darab, ami 56,7%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Körülbelül 870 darab elektromos motorkerékpár került foglalásra (a Honda motorkerékpárok gyártója és forgalmazója, a Thai Honda Co., Ltd. nem kíván tájékoztatást adni a rendezvényen belüli foglalások mennyiségéről).

A vártnál nagyobbak azok a tényezők, amelyek látogatásra buzdítják a fogyasztókat, akik kifejezik járművásárlási szándékukat a rendezvényen. Az egyik fontos tényező az, hogy az üzemeltetők több mint 50 új autómodellt, köztük kisebb változtatásokat és modellváltásokat, valamint elektromos járműveket mutattak be a rendezvényen. Ez segített arra ösztönözni a látogatókat, hogy bátran jöjjenek az eseményre. Miközben a Közegészségügyi Minisztérium különböző COVID-19-re vonatkozó intézkedései enyhültek, az emberek alapos beoltásával együtt lehetővé tették a gazdasági tevékenységet. Ennek eredményeképp a gazdaság fellendülésnek indult, és az emberek jobban bíznak vásárlásaikban. 

Ráadásul a Bangkoki Nemzetközi Autókiállításon a szépen megnövekedett autó- és motorfoglalások száma mellett a hajók és a jet-skik népszerűsége is exponenciálisan nő. Ennek következtében mintegy 143 hajót és jet-skit foglaltak le a rendezvényen – 126 darabot a Siam Watercraft, a Cranchi, a Monterty és a Seadoo forgalmazójától, valamint 17 darabot a YAMAHA-tól. 

Jaturont úr azt is elárulta, hogy az elmúlt időszakban az autóipari cégektől, a motorkerékpár-gyártó cégektől és az autóipari vállalkozóktól mindig nagy bizalom érkezett a Bangkoki Nemzetközi Autókiállítás felé: részt vettek az eseményen, bemutatták és kiállították az új autóipari technológiát és azok innovációit, valamint csodálatos mennyiségű pénzt fektettek be a standok építésébe és látványos bemutatókat is tartottak. 

A mostani siker azonban valószínűleg nem csak a szervezőbizottságnak köszönhető, hanem a thaiföldi emberek támogatásának is, akik hozzájárultak mind az autóipar, mind Thaiföld népszerűsítéséhez, hogy a thaiföldi emberek ugyanolyan jól tudnak teljesíteni, mint a külföldiek. Ez megerősíti, hogy mi vagyunk az első számú autókiállítás Thaiföldön, az ASEAN első számú autókiállítása, amely valóban világszínvonalú kiállításokkal összehasonlítható.

 

A „45. Bangkoki Nemzetközi Autókiállítás 2024” eseményre 2024. március 27. – április 7. között kerül sor az Impact Challenger 1-3, Muang Thong Thani-ban. 

Köszönjük a hasznos infókat az AutoMotorTV-nek!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek