Kacat helyett egészség karácsonyra

Estimated read time 6 min read

Kacat helyett egészség karácsonyra – így is kimutathatjuk törődésünket!

Közeleg a karácsony, és egyre nagyobb a nyomás, hogy valamilyen ajándékkal készüljünk azoknak, akik közel állnak hozzánk, legyen szó akár a családról, rokonságról, barátokról, kollégákról.

 


Már október végén elkezdődik a dömping, az áruházak és bevásárlóközpontok száncsengős hirdetései elárasztják a televíziós reklámblokkokat, és arra ösztönöznek, hogy Ön is náluk szerezzen be mindent.
Ez teljesen megszokott, szinte már fel sem tűnik, hacsak az nem, hogy minden évben egyre korábban kezdődik, ám ez ellen nem tudunk mit tenni. Az viszont a saját, tudatos döntésünk, hogy végül mi lesz az, amivel megajándékozzuk azt, akit szeretünk!
Mert a sokadik bögrén, piperecsomagon és semmitmondó vásárlási utalványon túl is van élet!

Az egészségnél nincs nagyobb ajándék, talán közhelynek tűnik a mondás, de ha jobban belegondolunk, akkor mindenképpen be kell ismernünk az igazságtartalmát. És ebbe ugyanúgy beletartozik azok egészsége is, akiket szeretünk, például a szülőké, idős rokonoké, akikkel szeretnénk minél tovább együtt lenni, minél többet beszélgetni, kifejezni a hálánkat és szeretetünket, hogy felneveltek, szeretnek minket.
De hasonlóképpen érezhetünk egy barát iránt, akiről tudjuk, hogy akár egészségügyi gondjai is vannak, és belegondolni is rossz, hogy idejekorán elveszíthetjük. Valaki hiánya akkor válik a legborzasztóbbá, ha tudjuk, már nincs többé lehetőségünk felhívni és megkérdezni, hogy hogy van, mikor találkozunk legközelebb.

Egy idős családtagnak hatalmas ajándék lehet az egészségügyi segédeszköz!

 

Idősebb korban sajnos megsokszorozódik bizonyos betegségek kockázata, és a legtöbbeknél jelentkezik valamiféle folyamatos ellenőrzésre szoruló megbetegedés, például cukorbetegség, vérnyomásproblémák, csontritkulás, ízületi panaszok, stb.
És az a helyzet, hogy minél nehezebben mozog, közlekedik valaki, annál kevésbé lesz kedve állandóan az orvoshoz járni akár olyasmiért, amit a megfelelő berendezéssel otthon is elvégezhetne.
Ilyenek például a vérnyomás- és vércukormérés, melyeken adott esetben akár nem csak a beteg egészsége, de az élete is múlhat! Ezekre a panaszokra kitűnő megoldás lehet egy otthoni mérőkészülék, mellyel bármikor elvégezheti hozzátartozónk a vizsgálatot, amikor csak szükségét érzi. Hasonlóan hasznosnak bizonyulhat például egynémely étrend-kiegészítő is.

A szükséges gyógyszerek mellett az idősek nem feltétlenül költenek olyasmire, ami nem kötelező, mert sok esetben nem engedhetik meg maguknak. A csontritkulás, magas vérnyomás, vagy emlékezőképesség-romlás elleni készítmények (akár nagyobb mennyiségben) szintén csodálatos ajándéknak bizonyulhatnak!

A törődést bármelyik hozzátartozónk iránt kifejezhetjük. Akik közel állnak hozzánk, azokról általában tudjuk, hogy milyen problémáik vannak, akár egészségügyi értelemben is.
Például ha egy barátunk, kollégánk említi, hogy szorong, és olykor nehezére esik az elalvás, biztosan örülni fog egy kifejezetten nyugtató hatású gyógyteának. Vagy ha olyan közel áll hozzánk, hogy személyesebb jellegű panaszairól is tudunk, például prosztata-gondokkal küzd, vagy a vérnyomása ingadozik, szintén megajándékozhatjuk olyan gyógyteával, mely kimondottan az ő problémájára ajánlott.

De más módjai is vannak a másik egészségére való odafigyelésnek! Ha valaki mondjuk, érdeklődik egy sportág iránt, de még nem szánta el magát a kipróbálására, megadhatjuk neki a kezdőlökést egy sportáruházban levásárolható utalvánnyal!
Hasonlóképpen, ha egy hozzánk közel álló egy ideje már fontolgatja az életmódváltást, némi súlyfelesleg leadását, akkor egy kondibérlet elsőrangú ajándék lehet számára! Bár ez utóbbival csak óvatosan, nehogy rossz néven vegye az illető a jó szándékunkat…

Még személyesen szaladgálni se feltétlenül kell! Az egészséghez kapcsolódó termékek, otthoni segédeszközök megvásárlása sem kell, hogy feltétlenül gondot okozzon, főleg a webshopok és gyors kiszállítás korában!
Hogy konkrétak legyünk, a gyógyszertárak többsége már üzemeltet online patikát, főleg a nagyobbak, és többségük az országban bárhová kiküldi azt, amit megrendelünk tőlük (amennyiben szállítható, nem vonatkozik rá a szigorított szabályozás).
Erre az egyik legjobb példa a Prevenció Patika, amely az ott forgalmazott készítményeket és segédeszközöket országosan házhoz szállítja futárszolgálattal. Érdemes hát náluk körülnézni, hiszen számos probléma-specifikus termékkel szolgálhatnak bárki érdeklődő számára. Könnyen és gyorsan áttekinthető rendszerük pedig nagyban megkönnyíti a keresést!

Természetesen egy ajándék esetén a szándék a legfontosabb, de ha idén a változatosság kedvéért nem szépet vagy értékeset adna, hanem egészségeset, higgye el, legalább akkora, ha nem még nagyobb boldogságot okozhatna vele!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek