Truelife ultrahangos D7 és D9 smart diffuser teszt

Estimated read time 6 min read

TrueLife AIR Diffuser D7 Bamboo és TrueLife AIR Diffuser D9 Smart diffuser teszt.

 

Az elmúlt pát hónapban szemezgettem különböző diffúzor márkákkal, hiszen egyre-egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek globálisan. Bevallom, lehet, hogy magamtól nem vásároltam volna hasonló terméket, ezért örültem nagyon, amikor megtudtam, hogy lehetőségem lesz kipróbálni kettő TrueLife terméket is.

De mi is az a diffúzor? Nos, alapvetően ebben a cikkben aroma diffúzorokról esik szó, amelyek a fizikaórán tanult diffúzorok kistestvére. Ezek a kis szerkezetek egyenletesen fújják ki a párát, amelyek az átalunk kedvelt illóolajok alkalmazásával belengik majd a szobát. Sokak elalvás előtt használják ezeket a könnyebb elalvás érdekében, mások a szobák kellemes illatúvá tételéért ruháznak be egy ilyen termékre.

Nagyjából, hogy most már van valamelyest egy kis fogalmunk arról, hogy mi is az a diffúzor, nézzük meg, hogy mik is érkeztek hozzánk!

Kezdjük is a csomagolással, avagy mit is rejtenek a lila-türkizkék dobozok, amelyek első fogásra igazán könnyűek voltak. Az egyik termék a TrueLife AIR Diffuser D7 Bamboo, a másik pedig, ami ennél egy kicsivel nagyobb csomagolásban érkezett nem más, mint a TrueLife AIR Diffuser D9 Smart.

 

Amikor kivettem a D7-et a dobozából, egy kocka alakú, bambuszból készült diffúzor került a kezembe, amelynek a tetejét le lehet venni. Először azt, hittem, hogy nincs töltője, vagy semmilyen vezeték, mivel az termék kitöltötte a doboz teljes tartalmát. Nos, természetesen ezek a tartozékok a termék belsejében voltak, gondosan becsomagolva.

A diffúzorhoz járt még használati útmutató is, amire szükségem is volt, mivel akármennyire szerettem volna már egy ilyet, fogalmam sem volt, hogy mit hogyan is kell használni. Szerencsére bárki be tudja üzemelni a terméket, hiszen nem csak gondos leírás, de képek is elmagyarázzák ezt. Rajtunk áll, hogy milyen illóolajat szeretnénk használni, a határ szinte a csillagos ég. Különböző illatok, különböző hatással bírnak az emberi szervezetre, így ha például valakinek nehezen megy az elalvás szokták ajánlani a levendulás párologtatást.

Mindkét párásító ugyan azon az elven működik, vagyis a benne lévő kis „kazán” a vízből és a benne lévő illó oljaokból (persze csak ha teszünk a vízbe) párát képez, ami így már könnyen távozik a lakás légterébe.  A D7 Bamboo diffuzort nevezhetjük az egyszerű párásítónak, amíg a D9 Smart már a luxusabb és pár kiegészítő tuljadonsággal, valamint extrával van feltúrbózva.

 

Ezek az extrák a következők:

  • Beépített hangszoró
  • Bluetooth
  • szagtalanítás
  • ultrahangos párásítás
  • autómata kikapcsolás
  • beállítható színek (14 szín)
  • Szabályozható gőz mennyiség

 

 

Vagyis nem csak párásít és a lakás illata és konfort érzete lesz jobb, hanem még halk zenét is hallgathatunk olvasás közben és a kedvünkre beállított fénytől még hangulatosabb a lakás.

 

 

A teljes üzemidő kb 8-10 óra, függően, hogy mennyire toljuk a párásítási intenzitást. De nincs baj, mint írtam az imént, mert ha kifogy az illó olajjal feltúrbózott viz, akkor kikapcsol.

 

A design nagyon eltalált ezzel a formával a D9-nél, mint egy nagy lapos kő, olyanok mint a relax képeken és ázsiában is egymásra raknak szerte a tengerpartokon. Mind a nyugalmat és a relaxálást hivatott mutatni. A D7 már az egyszerűbb szögletes formát kéviseli. Mondjuk ez a csomagolás szempontjából jobb, de a rácsos kinézet sem bántja a szemem, mert olyan, mintha egy szaunában ülnénk és a fenyő deszkákat néznénk. 

A két készülék azonosan halkan üzemel és nem zavarja meg az esti tévézést sem. Bár azt javasolnám, hogy elektronikai készüléktől azért maradjon el legalább 1 méter, mert ki tudja, az ördög nem alszik és az intenzív párásítás pont a drága Smart TV mellett nem egy életbiztosítás. Persze lehet nincs igazam, de én jobban szeretek félni, mint új TV-t venni.

 

A mi nappalinkat teljesen konfortossá és illatossá tette mindkét készülék. A nappalink 30nm, tehát nem kicsi, inkább olyan közepes méretű. Nagyon jó szolgálatot tehet konyhákban is, ha bár ott nincs szükség párásításra, hiszen a főzéskor rengeteg vízpára kerül a levegőbe, de nem is ezért jó ott, hanem a kellemetlen szagokat jó vele semlegesíteni. mármint amennyire lehet pl egy vadas hús illatát semlegesíteni, vagy éppen a hagyma dísztelésének igen jellegzetes és erős illatát.

 

 

A D9 smart nekem személy szerint jobba tetszik, mint a kisebb tesója a D7, de ez már ízlések és pofonok kérdése. De azért összességében én meg voltam elégedve a termékekkel. Teljesen meg tudom érteni, hogy ha valaki bizonytalan, mivel én is viszonylag sokáig gondolkodtam rajta eddig a tesztig, hogy mennyire is van nekem szükségem egy ilyen szerkentyűre. Szerintem nem létszükséglet mondjuk a nyaralás alatt, de nem is árt, ha van egy a hálószobában vagy a nappaliban, hiszen nem csak kellemes illatot, hanem egy teljesen más légkört tud teremteni az otthonunknak. 

Nektek hogy tetszik a Truelife diffuzor? 

Mi így varázsolunk Karácsonyi fenyőillatot egy pár csepp illó olajjal és visszajönnek a gyerekkori emlékek, amikor még a fenyő illata bejárta a szobát.

 

 

A termék megvásárolható az eMaki partnerünknél IDE kattintva!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek