Lauben 52BB lézeres robotporszívó

Estimated read time 7 min read

Sziasztok! Most a Lauben lézeres robotporszívót használjuk és közben már írom is a tapasztalatokat. Ez a típus az 52BB. Nem tudom azt, hogy ennek a típusjelnek mi a jelentése, de most igazából ez nem is érdekel. A háttérben már javában zúg a kis porszívó, ami most csak sepreget és szívja a port. Persze most előre rohantam és nem ott kezdtem, ahol azt szoktam, a csomagolásnál. 

Na nézzük a Lauben 52BB lézeres száraz-nedves porszívót.

 

A doboza ugyanolyan, mint a sokkal olcsóbb testvérének. Ez a cucc 149.900Ft a „Maki” csapatnál. Na jó nem Makik, mert ha van dinamikusan fejlődő családi vállalkozás, akkor az eMaki az. Én már az első kapavágástól látom és követem őket és bizton állítom, hogy ez több, mint egy egyszerű vállalkozás. Na de nem akarom fényezni őket, mert a termékeiről kell valami véleményt kreálni. A porszívó nagyon okos, de még magát nem rakja össze és nem is csomagolja ki előtte. Ezt azért nekünk kell megtenni (mondjuk nem rossz elfoglaltság).

 

Itt is szépen be van csomagolva minden. Ha ajándékba kapnék egy ilyen robotot, akkor biztos még nagyobb örömmel bontogatnám.

Gyorsan bedugtam a dokkolóba a töltőt és rá is tettem a robotot még úgy, hogy a keféket se tettem fel,  szóval beüzemelés előtt. Na azonnal neki is látott a robot magyarázni nekem angolul, hogy  „máris indul a töltés”. Ezt jelezte is a robot tetején lévő kontroll led is. Az előző olcsóbb típust a Star Wars ezer éves sólyom űrhajóhoz hasonlítottam, de ez azért már attól is prémmiumabb. Az 52 BB a Jedi, akinek lézer kardja van. 

A Lauben applikáció ehhez a géphez is jár természetesen, amit a robot tetején lévő QR kóddal le is tudunk tölteni. Azt gondoltam, hogy ez nem fontos, de később azért be kellett látnom, hogy több, mint szükséges. 

Ez a robot már nem a tükröződős zongoralakk hatású borítással van szerelve, hanem prémiumabb szálcsiszolt. Meg nem tudnám mondani, hogy mi ennek a neve, de nagyon jól néz ki. Itt már a tetején van egy spray kupakra hasonlító 360-as valami. Ez a valami a lézer irányító torony, vagyis a Jedi szeme. Nem számít, hogy nappal vagy éjjel van, mert ezek a mindentlátó szemek pontosabbak, mint az atomóra, pedig azok se pontatlanok.

 

Összeraktam a Lauben 52BB Jedi robotot és kezdődött a móka. Aki már ismeri ezeket a prémium robotokat az tudja, hogy nem ész nélkül megy ide-oda, hanem pontos koreográfia után végzi a dolgát, vagyis első körben hagyni kell, hogy nézelődjön, mint az anyós a menye konyhájában, amikor egyedül marad. Vagyis mindent tüzetesen átnéz és azonnal el is raktározza a memóriájában. 

Amikor végez akkor majd haza is tér a dokkolóhoz töltődni, hogy teljes erővel tudjon takarítani térképi pontossággal. Az előbb azt írtam, hogy ide-oda megy pontos koreográfiát követve…., persze tudom ezt, de sokszor viccesen nézett meg ugyan azt ötször-hatszor is. Olyan, mint egy kis élőlény, mert akaratlanul is szól neki az ember, hogy „hová mész?”, „gyere már ki a szekrény alól!”, „vagy nem menj át a másik szobába”! A szép szóra persze nemhallgat, csak a saját önálló gondolkodása után megy.

A robot száraz és nedves tisztításra is alkalmas egyszerre, de ez nem olyan, mint pl. a szőnyegtisztító gépek, hogy zuhatagként ömlik a víz, amit visszaszív a porszívó, hanem enyhe permetként távozik a nagy lapos robot hátsó részén a porgyűjtő alatt. Ez a pormentesítő permet legjobb a szalagparkettákhoz. Ezek ugyanis nem szeretik a bő vizet, mert felszívják a vizet és tönkre mennek. Itt viszont nem ilyen gond nincs.

 

A robot egyébként olyan sok ideig képes egy töltéssel üzemelni, hogy Te hamarabb megunod, mint ahogyan lemerülne. Ha kimész a szobából, ameddig takarít és visszanézel 20-30 perc múlva, akkor nem akarsz hinni a szemednek. Látványos a változás! Felfrissül a szőnyeg és mindenütt tökéletes a tisztaság.  A kis szilikon lapátok a robot alján nagyon kiíméletesek és nem tesznek kárt semmiben. Mellette persze van kis hosszanti kefe is a durvább melókra.

 

Pont annyit tud a Lauben 52BB, amit elvár a magamfajta kötekedős tesztelő. Tisztít, szép, minőségi az anyaghasználat és pár praktikum, ami miatt jobban eladható a gép (applikáció, távirányító).

 

 

Ami engem zavar, az az, hogy amikor nem kellene akkor is mond valamit a robot. Értem én, hogy unatkozik a töltés közben és elmondja, hogy most éppen tölt, de ezt anélkül is tudom, hogy mondaná, hiszen hazatért a dokkolóhoz és jelzőfény is mutatja. De amikor szundi üzemmódban van, vagyis amikor be akar aludni, akkor is jelzi. Persze pár nap után befogadja az ember azt hogy a technika beszélget, de nekem pont elég az ha csak takarít. Mondjuk azt igen jól teszi.

 

 

Van ami miatt figyelni kell a gépet. A kis kefék, vagy a kerekek összeszedhetnek zsinórt, cérnaszálat vagy bármi mást, amit szépen fel is teker és akkor a kefe mozgását, vagy éppen a robot mozgását korltozhatja. Nálam a teszt alatt nem volt ilyen, de előfordulhat. Jó hogy a tisztításhoz minden van a csomagban a kiegészítők mellett. Mondjuk ez az, ami nekem nem tetszik, mármint a robot tisztítás, de mivel ez teszt darab, így természetesen nem mindegy, hogy miként kerül vissza az eMakiékhoz. 

 

Ha pontoznom kellene az olcsóbb Lauben robotot és ezt a típust, akkor a takarítsi minősége ugyan azt a maximális pontot kapná, de ha az extrákat kellene figyelembe venni, akkor ez az 52BB nyerne, de nem biztos, hogy annyival, amennyi az árak között az eltérés. De tény, hogy mindkettő és most csúnyán fogalmazok „rohadt jó”!

Szerintem az eMaki gyűjti a jó cuccokat és a vevőket kényezteti ezekkel. Nekünk ez csak jó, mert mindig jó termékeket próbálhatunk és most pluszban pedig tisztaság lett a lakásban. Már csak azt várjuk, hogy mikor tesztelhetünk eMaki hajót, vagy repülőt!

 

Köszi eMaki a lézeres porszívót, már küldjük is vissza mielőtt elkóborolna!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek