Lauben 2in1 22BL porszívó

Estimated read time 6 min read

Sziasztok, nagyon benne vagyunk a takarításban és leginkább a porszívózásban. Most a Lauben 22BL típusú terméket próbáljuk ki, a hasonló márkanevű robotporszívó után.

Nem akarok és nem is szoktam soha összehasonlító teszteket írni, mert szerintem nincs is sok értelme, hiszen van aminek az ára alacsonyabb, van aminek magasabb, viszont cserébe a minőség is jobb. Szóval mindig az a lényeg nálam, hogy az adott termék ár- érték arányban elfogadható, vagy sem és mennyire felhasználó barát.

Akkor ugorjunk is neki a Lauben BL22 gépnek, ami a doboza szerint 2 in 1, vagyis azonnal két dologra is használható.

 

 

A dobozban rengeteg minden van, már előre félek amikor vissza kell csomagolni. Ettől függetlenül nem nehéz a doboz, tehát a hölgyek is simán haza tudják vinni a boltból, persze utána aztán lehet „szerelgetni”.

Én elsőnek kipakoltam mindent, levettem a fóliákat és ismerkedtem az eszközzel. 

Van itt minden, még most sem hiszem el, hogy raktak ennyi mindent a dobozba. Két porszívó fej van itt, az egyik szőnyegekhez a másik pedig járólaphoz, vagy szalagparkettához. Van egy kb. 50 centis flexibilis cső, de természetesen van az egyenes cső is a porszívóhoz. A fix cső nem műanyag, hanem fém. A cső végén a csatlakozók már kemény műanyagok. A töltő és a többi kis kiegészítő, mint pl. a vékonyított szívófej, csőbilincs, tisztító kefe stb. stb. ezekre most nem térek ki. Az első és a legfontosabb a töltés, hiszen ez a LAUBEN Stick vacuum  Plus 22BL porszívó akksis. Na de ne várjátok, hogy ismét leírjam ezt a hosszú nevet.

 

Lauben 22BL és kész!

Jó hogy akkumlátoros és nem kell a kábellel küzdeni, bár ha egy takarítást nem bír ki, akkor az nagyon rossz pont, mert ha rászánom magam, hogy porszívózzak, akkor azt nem két, vagy három nekifutásra csinálnám meg. Na de nem akarok senkit elrémíteni, mert fogalmam sincs mi lesz a „hatótáv”.  A töltési szinteket kis zöld LED sorozat jelzi, de én azért a maximum után is vártam egy jó fél órát. A feltöltés jelen esetben nem volt több 1,5 h, bár nem is volt lemerülve teljesen.

 

Az első próba a szőnyeg a bútor és szinte minden, amit csak érek. A kutyánk nem hogy nem ugatott, amikor beindult a gépszörny, hanem játszani akart vele. Ebből is láttuk, hogy nem egy hangos cucc, mert annak nagyon nem örül máskor. A szőnyegre való porszívófejek nagyszerűsége, hogy van bennük egy forgó kefe, amit egy kis motor működtet. Szóval nem csak az van ha nagy a vákum, akkor felszívjuk a koszt, hanem a spirális kefe felszedi és így már könnyen felszívható, akár a kutya vagy macskaszőr is a szőnyeg szövetéből is.

Zseniális ez a találmány és zseniális ez a porszívó fej!

 

 

A porszívó nem csak halk, hanem nagyon hatékony a keféknek köszönhetően. Olyan gyorsan telt meg a porgyűjtője a porszívónak, hogy csak lestem. A a portartója nem a régi papírzsákos, hanem egyszerű zsák nélküli, így rá is foghatom, hogy örökéletű. A tartály a motor alatt van, aminek egy rugós billenő kapcsolója van. Ezzel lehet a tartály alját kinyitni és hupsz, az összes szemét a kukába landol. Annyira egyszerű ez, hogy öröm nézni. Ugye emlékeztek még arra, amikor rossz vászonzsák volt a porszívókban és annak a kiűrítését sosem akarta senki, mert több por lett rajtunk a végén, mint az egész porzsákban. Itt a Lauben LB22 -nél ez elő sem fordulhat.

 

 

Jajj majdnem elfelejtettem, hogy mi az, ami nekem nagyon tetszett. Nem nagy dolog mindaddig, amig ki nem próbáljázok Ti is. Nem más, mint a szívófej elején lévő kis LED lámpák. Ezek nem azért vennak, hogy az éjszakás műszak után hazatérve éjjel is lámpa kapcsolás nélkül zajonghass (mondjuk halk nagyon a gép), hanem azért van, mert minden kis porszem, vagy bármi más, de még  a hajszál is láthatóvá válik. Olyan lett a nappalink padlója, mint az égbolt, amikor ezernyi apró csillag van. Nálunk ezek kis porszemekként tündököltek, amit egyébként nem is láttunk és azt hittük, hogy tisztaság van. Na jól be is égtünk a LAUBEN porszívó előtt.

 

 

 

A porszívó hatékonyságához nem fér kétség! A spirális forgókefe mindkét fejnél No1! Öröm vele porszívózni, sőt annyira, hogy a lányom is, (akinek ellensége a porszívózás) nekilátott szó nélkül a szobájának. „Apa ez nagyon jó!”

Ja és az elején még tudatlanul gondoltam mi lesz ha hamar lemerül…., hát igen a sima fokozatban kibírja az egész lakást, de ha túrbóra kapcsolok, ami a max teljesítmény, akkor azért hamarabb lemerül. Viszont öröm és élvezetes vele porszívózni, mert össze vissza csuklik a porszívófej és mindenhová könnyen befér. A tologatáshoz pedig alig kell csinálni valamit, mert ugye a forgókefe segít a haladásban, mint az önjáró fűnyíróknál. 

Ha nagyon össze kellene hasonlítanom a Lauben robot porszívóval, akkor ez nyerne, mert több a felhasználási lehetőség a számtalan kiegészítő miatt, pl. az autóba is kivihetem és a bútorokhoz is van kefe, vékonyított szívófej.

 

Az ára pedig hasonló, mert a forgalmazó ENNYIÉRT adja.

Köszönjük, az eMaki webshopnak, hogy összekoszolhattuk a zsír új porszívójukat és végre minden porszemet eltüntettünk a lakásból!

 

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek