Nothing ear prémium füldugó

Estimated read time 4 min read

Tesztre kaptunk egy nagyon menő cuccot, mégpedig a Nothing ear füldugót.

 

 

Minden porcikájában profi! Ámuldozok az egészen. A csomagolás és maga a termék súlya, a részleteiben zseniálisan összeállított termék ez a füldugó. 

Meg merem kockáztatni, hogy az utóbbi évek leginkább szimpatikusabb terméke. Na mutatom is az áradozásom tárgyát!

 

Nagyon jó kis fekete doboz, ami a kezemben könnyen elfér és még a kibontás előtt pozitívan fogadtam. Na de ez után jött nekem a vizuális orgazmus. Nem akarok nagyon nyálasnak tűnni, de ez a termék maga a No1!

 

Prémium minden tekintetben és még csak az árát nem tudom, de nem is érdekel! Ez a „Kell nekem!” kategória, még úgy is, hogy a Panasonic csúcs technológiás füldugóját inkább a kukába dobom, pedig az 60.000Ft! A fekete papír csomagolás alatt egy ezüst doboz van, ami nagyon szép és hibátlanul precíz. Úgy csúszik ketté, mintha csak egy drága ékszert tartalmazna. Persze most nem ékszer, hanem várhatóan egy jó füldugó van benne.

Oké, persze már a fülemben van, ahogyan írom ezt és dübörög egy rock koncert, de nem bírtam magammal. Az ezüst dobozkában van maga a füldugó dokkoló, vagyis a töltő, ami lekerekített törhetetlen polykarbonát! Vágod? Törhetetlen műanyag, amibe be van építve a micro érintkezős töltő és tároló egység. Besz@rás! Kegyetlen jó ez a doboz. A füldugó kényelmes és amint betettem a fülembe, jött a meglepi. Szólt éppen a rádió és a füldugó úgy tompítja el a külső hangot, mintha kötelező lenne. Valószínűleg nem mechanikus zajszűrés ez, hanem technikailag képzett, amit pl. a Sony már beletett a jelenleg legjobb csúcs fejhallgatójába, bár az 200.000Ft körül van.  Szóval a zajszűrő fantasztikus, főleg, hogy egy kis mini füldugóról beszélünk. 

A párosítást bluetooth 5.2 rendszer hivatott biztosítani. Jó hír, hogy van alkalmazás is a telefonunkhoz, vagyis van az egyszerű hangerő, vagy hangszint szabályozás mellett, van „keressük meg az elhagyott füldugót” funkció is.

 

A zene.. Nagyon jók a hangok, teljesen jól szól, vagyis meglepően jól. A koncertfelvételen a pergő dob nem egy torz püffenés, hanem pont úgy üt, mintha ott állnánk mellette. A basszusok is kemények és és jól szólnak. A magas hangok minden füldugónál szinte egyformán jók. Ami eltérés a sok- sok füldugónál aza közép és mély hangok, valamint a térhatás hiánya. Ne is csodálkozzunk, hiszen itt nincs hely a hangoknak terjeszkedni és ezáltal a hanghullámoknak lehetőségük sincs bejárni a teret. A füldugóknál sokkal nagyobb a kihívás.

Így teljes odaadás mellett, vagyis max. hangerőn nálam 4,5 órát bírt, bár párszor le ki kellett húzni a fülemből, mert kerestek. Mondjuk ilyenkor a nagyon okos kis füldugó azonnal kikapcsolja a zenét és ha visszadugjuk a fülünkbe, akkor ismét elindul a zene. Ugyan így történik ez a sima telefonon lévő és az online zenehallgatásnál is, de még a YouTube  filmnézés alatt is. Jó ez, mert nem maradunk le egyetlen hangról, videóról sem. 

A füldugó egyébként érintésre is vezérelhető. Amikor picit rákoppintunk az ujjunkkal, akkor megáll a zene és ha még egyszer, akkor elindul. Az ujjunk felfelé, illetve lefelé húzásával a hangerőt tudjuk változtatni. 

 

Ezt a kihívást a Nothing ear nagyon megugrotta! Nem szoktam már fára mászni semmilyen terméktől, de ez nálam nagyon betalált! Fantasztikusan szól, igényes minden porcikájában és még szép is!

 

Utána kerestem az árának, amit találtam az 36.000Ft. Ja és a sokat emlegetett Panasonic csúcs füldugó pedig 60.000Ft, de nem ér semmivel se többet a Nothing ear -nél!

Hálásak vagyunk, hogy ezt megkaphattuk tesztre, mert feldobta az utóbbi napjainkat!

Köszönjük a terméket!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek